top of page
  • Foto van schrijverEveline

6 x to do in lockdown deze winter

Bijgewerkt op: 5 nov. 2021

Helaas is er een tweede, gehele lockdown in Nederland. Ten minste tot en met 19 januari 2021. Er zijn helaas veel dingen afgelast voor de kerst en winter wat betreft evenementen, tentoonstellingen en kerstmarkten. Maar wat kan nog wel deze winter? Dat heb ik voor jullie op een rijtje gezet!

© Wandel.nl

Maak een wandeling

Bijna een cliché deze coronaperiode, maar wat altijd kan is wandelen. Een van de fijnste dingen aan wonen in 't Gooi (of het bezoeken ervan natuurlijk), is het aantal natuurgebieden om ons heen. Er zijn onwijs veel wandelroutes te vinden, voor ieder wat wils. Wandelroutes over de heide, in het bos, met kids of rondom landgoederen. Er zijn verschillende routes te vinden bij VVV Gooi & Vecht, via Natuurmonumenten of via Goois Natuurreservaat.

Eerder heb ik al mijn favoriete wandelingen gedeeld met jullie, deze kun je terug vinden in deze post.


Wil je na de wandeling opwarmen met een kop chocolademelk, koffie of gluhwein? To go spots blijven open, en ook deze heb ik voor je op een rijtje gezet! Hier vind je 6 hotspots aan de heide voor je to go versnaperingen en drankjes.


Voetstappen challenge // Hilversum

Om nog even in de wandelingen te blijven.. Wist je dat Hilversum een wandelroute heeft rond en door Hilversum. Namelijk het Voetstappenpad. Het is het Voetstappenpad stamt uit 1939. In een wijde cirkel trek je in 25 kilometer rond Hilversum. Je treft bossen, heidevelden, landgoederen en weilanden je pad. Speciaal deze winter is de #voetstappenchallenge opgezet door LiveHilversum. Er is een trainingschema opgesteld, de spelregels staan er en de routekaart. Ook waar je tussendoor even kunt stoppen voor een hapje/drankje to go. Meer info vind je hier.


Buitenkunst Route // Hilversum

Deze winter is de stad het podium met buitenkunst van Hilversumse makers. Er is poëzie, er zijn lichtinstallaties en je vindt fotografie in de Kwekerij. Laat je verrassen door video-art, animaties en schilderijen. Er zijn in totaal 16 (!) werken te vinden op de route, welke precies vind je hier. De route en precieze locaties vind je op deze kaart.


Kasteel de Haar / © Koetshuis de Haar

Kastelen in 't Gooi

In 't Gooi hebben we een aantal prachtige kastelen, zoals Kasteel Sypesteyn, Kasteel Muiderslot, Slot Zuylen, Kasteel Groeneveld en de grootste van Nederland in Utrecht: Kasteel de Haar. De kastelen zelf zijn natuurlijk gesloten, maar wist je dat ze prachtige tuinen hebben? Tuinen met wandelroutes, een rijke geschiedenis en 'Disney plaatjes' met een kasteel op de achtergrond. Superleuk om ook met kids te doen! Klik op het kasteel om de tuin te bekijken en te bezoeken.


Moviedate

Trek jezelf lekker terug op de bank met een dekentje, kaarsjes, open haard en een goede film. Hoe leuk als je dan ook nog je lokale bioscopen kan supporten? Filmhuis Bussum en Filmtheater Hilversum hebben de online filmzaal in Picl weer geopend! Hier kun je voor de nieuwste films en premières online je ticket kopen en kijken. Je selecteert een film, betaald met iDeal, creditcard, PayPal of Apple Pay en je kunt de film hierna 48 uur bekijken. De films kosten €8,50.


Thuis uit eten

Uit eten gaan zit er voorlopig ook nog niet in, maar we kunnen de horeca blijven steunen! Veel restaurants in 't Gooi hebben een takeaway/bezorg menu samengesteld. Om het wat makkelijker te maken heb ik deze voor jullie op een rijtje gezet. Hier vind je restaurants in Hilversum, hier vind je een overzicht van restaurants in de rest van 't Gooi. Wil je met de kerst thuis uit eten? Got you covered! Hier vind je restaurants met een kerstmenu in Hilversum.


Liever zelf kokkerellen maar wel met hulp van jouw favo chefkok en restaurant in 't Gooi? Koop dan 't Gooische Horeca Kookboek. In deze literaire en culinaire reis door ‘t Gooi vindt je je favoriete restaurants en chefkoks die hun recepten met jou delen! Er is voor ieder wat wils: vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Meer info of bestellen? Kijk dan hier.


Geen zin om te koken of te zoeken, maar op zoek naar een specifieke keuken of gelegenheid? Ik heb een aantal lijstjes opgesteld om je de lockdown door te helpen:


Mis je een lijstje? Heb je een tip? Neem dan contact op!

Comments


bottom of page