• Eveline

Support your locals! Restaurants in 't Gooi

Bijgewerkt op: 4 nov 2020

Deze blog schreef ik aan het begin van de coronacrisis, in maart. Helaas gaat vanaf morgen weer opnieuw de horeca dicht. Laten we proberen zoveel mogelijk restaurants door deze moeilijk tijd heen te helpen door het eten thuis te laten bezorgen.


Op veler verzoek via social media heb ik ook de restaurants in 't Gooi voor jullie op een ritje gezet die nu zijn geopend voor bezorging, het afhalen van hun menu's of to-go opties hebben. Hieronder een overzicht van de restaurants in Bussum, Laren, Blaricum, Naarden en Huizen.

Wil je die van Hilversum zien? Check die pagina hier. Mis je een restaurant? Laat het me weten. Door te bestellen en af halen, help je de restaurants in deze moeilijke tijd.


De restaurants die niet mee doen met (tijdelijk) bezorgen en/of afhalen, kun je alsnog supporten door bijvoorbeeld een waardebon te kopen voor later!


Een kleine disclaimer: volg alsjeblieft alle adviezen en richtlijnen op van het RIVM. Zoals het minimaal afstand houden van 1,5 meter, goede hygiene, contactloos betalen enzovoort. Meer informatie over het coronavirus, ofwel COVID-19 vind je hier en het RIVM vind je hier.


Bussum

© Trev's Soep

Trev's soep

Dagelijks wisselende verse soepen, salades, tosti’s & cake. Check het menu hier. Bestel telefonisch om op te halen op 035-6315155 zij zetten het klaar op het afgesproken tijdstip.

Opties: bezorgen/afhalen

Bezorging in: Bussum, Naarden, Naarden-Vesting, Naarderbos, Laren, Blaricum, Hilversumse meent, Huizen, Bikbergen & Crailo (staat jouw plaats er niet bij? Neem dan contact met ze op voor de mogelijkheden!)

Kapelstraat 17A, 1404 HV // https://trevssoep.nl


KNUS

Knus Bussum is helaas als restaurant gesloten, maar ze verzorgen nog wel je lekkere coffee-to-go, maaltijdsalades en hartige taartjes. Natuurlijk ook to-go. Knus is dagelijks open van 12.00 tot 15.00 uur. Maar daar blijft het niet bij! Sinds kort kun je ook de borrelbox bestellen met: o.a. albondigas, zalmomeletjes, tortilla, olijven, gemengde noten, kazen en worstsoorten met brood en aioli met of een fles wijn of 4 pilsjes van de Leckere. De box is verkrijgbaar na bestelling bij KNUS. Meer info vind je hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Prijs: box: €29,95

Bezorging in: Bussum, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Breukelen en Maarssen.

Spiegelstraat 9, 1405 HV // https://knusbussum.nl


Juice Monkey

Juice Monkey zorgt ervoor dat jij gewoon dagelijks je verse sapjes op kunt halen voor je vitamine boost. Er is namelijk een webshop geopend, check deze hier.

Opties: bezorgen

Bezorging in: Naarden, Bussum, Blaricum, Laren en Huizen (overige locaties in overleg)

Nassaustraat 13, 1404 CS // www.juicemonkey.nl

Jato

Jato zorgt ervoor dat jij nog gewoon je sushi kan bestellen! Bestellingen kunnen telefonisch op 035-6914305 of online. Betaling uitsluitend contactloos pinnen. Het bestellen en bekijken van de menukaart kan hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Huizerweg 43, 1401 GH // www.jatosushi.nl

Taj Mahal

Ook Taj Mahal blijft open om nog heerlijk te genieten van hun Indische maaltijden. Je kunt telefonisch bestellen op 035 693 7797, en daarna wordt verzocht geld over te maken op de rekening van het restaurant. Check de menukaart hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Herenstraat 1, 1404 HA // www.tajmahalbussum.com


De Gasterij

De Gasterij is elk weekend geopend met een nieuw menu van 3 gangen. Alle gerechten zijn los te bestellen. Je kunt deze telefonisch bestellen op 035-6918711. Betalen kan middels een Tikkie. Het menu vindt je op hun social media, klik hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Bussum, Naarden en Hilversumse Meent

Vlietlaan 52, 1404 CD // http://gasterijvanbussum.nl


Grande Selene

Italiaans restaurant Grande Selene is geopend om af te halen, maar ook zij bezorgen nu. Voor pasta's, pizza's en antipasti. De menukaart bekijken en bestellen kan hier of telefenisch: 035 – 6945611. Wil je afhalen? Ook dan kun je online bestellen en betalen om iDEAL. Ze bezorgen alle gerechten van de menukaart in Bussum, Naarden en Hilversumsche Meent. De bezorgtijd is gemiddeld 45 min.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Bussum, Naarden, Hilversumse Meent, Blaricum en 's Graveland

Stationsweg 12, 1404 AN // http://grandeselene.nl


Zorba de Griek

Ook de Griekse delicatessen van Zorba hoef je niet te missen, want zij bezorgen nu ook tot aan je voordeur. Het minimale bestel bedrag is €15,- en de bezorgkosten zijn €1,50. Tijdens het bestellen kun je alleen de optie “contant” betalen kiezen en in plaats daarvan krijg je een betaalverzoek via Tikkie. Na ontvangst van de betaling, wordt de bestelling gemaakt en geleverd! Bekijk het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Bussum en Naarden

Wilhelminaplantsoen 3-5, 1404 JA // https://zorbadegriek.com


La Vespa Pizzeria

Pizza's kun je nog gewoon lekker afhalen op beide locaties van La Vespa! Bestellen kan telefonisch via 035-6944037. Er zijn voor het afhalen verschillende maatregelen: bestelling van te voren doorbellen, betaling enkel mogelijk via pin en 1 persoon per bestelling in de zaak. Check het menu hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Stationsweg 28, 1404 AP // www.lavespa.nl


Faulk

Restaurant Faulk wilt ook thuis voor een lekker menu zorgen. Elke week is er een nieuw 3-gangen menu beschikbaar. Menu Faulk (met vlees/vis) of een vegetarisch menu. Optioneel is een bordje kaas of een fles wijn om bij te bestellen. De voorkeur heeft afhalen, omdat er een beperkte mogelijkheid is om te bezorgen. De gerechten worden koud geleverd met duidelijke instructies om op te warmen/te bereiden! Betaling is via de website. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Prijs: €30,- p.p.

Bezorging in: Bussum, Naarden, Bikbergen en Hilversumse Meent

Herenstraat 26, 1406 PE // http://faulk.nl

Brasserie Marktzicht

Brasserie Marktzicht is enkel nog geopend voor to-go lunch en koffie. Denk aan vers belegde pistolets, soep of hartige taarten. Meer info vind je hier.

Opties: afhalen en to-go

Havenstraat 134 B, 1404 EM // https://marktzichtbussum.nl


Spaghettiamo

Bij Spaghettiamo worden de pasta's zelf gemaakt met verse ingrediënten. Tijdens de coronacrisis kun je nog wel bestellen en je pasta's ophalen. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen

Stationsweg 2, 1404 AN // www.spaghettiamo.nl


Brownies & downieS

Gesloten voor lunch, maar wel een fijn to go menu! Onder andere broodjes, brownies, smoothies en koffies. Vooraf bestellen kan via 0625116266.

Opties: afhalen

Julianaplein 90, 1404 DP // https://www.browniesanddownies.nl/bussum

Lunchroom 'Njoyz

'Njoyz wordt tijdelijk een catering en afhaal lunchroom! Je kunt er warme en koude lunchgerechten bestellen, de kaart vind je hier.

Bestellen kan via social media of WhatsApp: 0650526910.

Opties: afhalen en bezorgen

Bezorging kosteloos in: Bussum, Hilversumse Meent en Naarden, €4. bezorgkosten voor: Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum en Eemnes.

Veerstraat 12, 1404 CH // www.njoyz.nl


Restaurant Soigné

Michelin restaurant Soigné wordt tijdelijk Soigné@home. Ze hebben een geweldig 3 gangenmenu voor thuis samengesteld welke elke week zal wisselen. Overheerlijk gerechten van de kaart die je met een kleine bereiding zo op tafel zet. Toch een luxe diner met gemak, maar dan thuis! Eventueel is het menu vaak nog uit te breiden met kazen of bijpassende wijnen. Bekijken en bestellen van het menu kan hier.

Opties: afhalen

Prijs: €37,50 p.p.

Kapelstraat 16, 1404 HX // http://restaurantsoigne.nl


Fier Bussum

Fier heeft tijdens de coronacrisis FIER@HOME in het leven geroepen. Middenoosterse keuken, maar dan bij jou thuis! De keuken uit het Midden Oosten is geïnspireerd op traditionele gerechten uit landen als Libanon, Turkije, Egypte, Syrië en Israël.

Keuze uit het 3 gangen chefs menu: The Garden of Babylon, voor € 29,50 per persoon. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen en bezorgen.

Dr. Abraham Kuyperlaan 1A, 1402 SB // www.fierbussum.nl


Laren:

© Belle Folie

Hamdorff eten & drinken

Hamdorff heeft een speciaal afhaal menu ontwikkelt met lunchspecials, hoofdgerechten, maaltijden voor kids en drankjes. Afhalen kan dinsdag t/m zondag van 17.45-19.00 uur. Je kunt online bestellen, kijk hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Brink 10, 1251 KV // https://hamdorffetenendrinken.nl


La Vespa Pizzeria

Pizza's kun je nog gewoon lekker afhalen op beide locaties van La Vespa! Bestellen kan telefonisch via 035 887 06 78. Er zijn voor het afhalen verschillende maatregelen: bestelling van te voren doorbellen, betaling enkel mogelijk via pin en 1 persoon per bestelling in de zaak. Check het menu hier.

Opties: afhalen

Naarderstraat 26, 1251 BC // www.lavespa.nl


Belle Folie

Belle Folie is weer geopend voor afhaalmaaltijden! Denk aan koffie en verse sappen to go, soepen, verse salades, verse kant en klaar maaltijden en meer. Liever niet langskomen? Laten bezorgen kan ook. Mét contactloos betalen. Elke week zijn er 2 favourites per dag te bestellen als daghap! Bestellen kan telefonisch 035 720 0955 of per mail: info@bellefolie.nl. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Torenlaan 8, 1251 HJ // www.bellefolie.nl


Poffertjeskraam Corn. de Haan

Wie kent de bekende poffertjeskraam op de Brink in Laren niet? Normaal gesproken kun je er een praatje maken, lekker zitten en van hun heerlijke poffertjes en wafels genieten. Voorlopig zijn ze even open voor afhaal. Houd er 1,5 meter afstand en betaling is contactloos. De poffertjes moeten thuis worden op gegeten.

Bij een bestelling van minimaal 15 porties wordt er thuisbezorgd. Bestellen kan telefonisch op 0653657261.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Bussum, Naarden, Bikbergen en Hilversumse Meent

Brink, 1251 // https://poffertjeskraam.jimdofree.com


Ron Gastrobar Indonesia

Ron Gastrobar is nog maar net geopend, maar gelukkig kun je ook afhalen of bestellen. Zet in 25 minuten een heuse Ron Blaauw rijsttafel op tafel! Bestellen, afhalen, afmaken en aan tafel. Inclusief makkelijke uitleg, serveersuggesties, tips & tricks én heerlijke muziek om het helemaal af te maken. Afhalen kan, of bezorgen middels Thuis uit Eten of dinerbox.nu .

De opties zijn:

- Een rijsttafel voor 4 personen €99

- Nasi rames vlees voor 2 personen €39

- Nasi rames vis voor 2 personen €39

- Nasi rames vegetarisch voor 2 personen €39

Opties: afhalen

Brink 12A, 1251 KV // https://rongastrobar.nl/laren/


Theehuis 't Bluk

Theehuis ’t Bluk is normaal gesproken een heerlijke plek om te zitten voor een ontbijtje, lunch of drankje na je wandeling. Ze zitten namelijk precies aan de rand van bos en heide. Door het virus natuurlijk even gesloten, maar gelukkig in het weekend open voor to-go! Het theehuis als to go locatie ingericht voor mensen die wandelen, fietsen of per paard komen over de Zuiderheide. Ze serveren koffie, broodjes kroket, ijsjes en andere drankjes en hapjes. Mis je de appeltaarten? Ook die kun je in zijn geheel bestellen om mee te nemen naar huis voor €25,-. Bestellen kan via Facebook en betaling is contactloos. Meer info vind je hier.

Opties: to go

Zuiderheide 2, 1251 SE // www.bluk.nl


Bar & Bistro Brink20

Brink20 zit ook niet stil, zij hebben een menu, elke donderdag sparribs voor €12,50 en wekelijks een wisselende stamppot voor €12,50. Bestellen kan telefonisch via 035-6315445. Betalen middels pin of tikkie. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Brink 20, 1251 KW // www.barbistrobrink20.nl


Naarden

© Arsenaal restaurant

Eetcafe Het Hert

Helaas zijn de deuren gesloten, maar ze bezorgen gelukkig wel in het weekend! De bestelling kun je telefonisch 06 – 55 72 14 06 of per mail contact@hethert.com doorgeven. Je kunt nu al bestellen voor het hele weekend en dit kan tot uiterlijk om 17.00 uur op de gewenste dag. Afhalen heeft de voorkeur. Betalen bij afhaal gaat per contactloos pinnen en bij het bezorgen krijg je vooraf een Tikkie. Elk weekend is er een nieuw menu. Optioneel zijn brood met kruidenboter, gemengde salade of 6 bitterballen. Meer info en het menu check je hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Cattenhagestraat 12, 1411 CT // www.hethert.com


Arsenaal restaurants

Arsenaal restaurants heeft een take-away of delivery menu opgesteld. Er is keuze uit losse gerechten maar ook een chefs menu van 4 gangen. Dinsdag t/m zondag kun je ophalen of thuis laten bezorgen. Ook is er een wijnkaart beschikbaar. Je kunt bestellen per telefoon 035 69 491 48 of e-mail: f.degoede@arsenaalrestaurants.nl. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Prijs: €35,- p.p. voor het chefs menu

Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ // www.arsenaalrestaurants.nl


Restaurant Lan Tin

Lan Tin blijft koken en je kunt vanaf nu je menu ophalen bij het restaurant. Vanaf 14.00 uur kun je telefonisch bestellen via 035 69 44315. Er zijn maximaal 3 personen toegestaan in het restaurant per keer. Check het afhaalmenu hier.

Opties: afhalen

Lambertus Hortensiuslaan 38-C, 1412 GW // www.restaurantlantin.nl


Porterhouse Naarden

Porterhouse is Pick-Up PorterHouse Service gestart! Je kunt online bestellen tot 17.00 uur en na 17.00 uur kun je telefonisch bestellen op 035 - 694 24 28. Online kun je een dag en tijd aangeven, als je belt staat je order een half uur later voor je klaar. Hier kun je het menu bekijken en online bestellen.

Opties: afhalen/bezorgen

IJsselmeerweg 6, 1411 AA // https://porterhouse.nl


Restaurant Cosa

Normaal gesproken restaurant en wijnbar, nu bezorgrestaurant! Keuze uit pasta's, losse Italiaanse gerechten en dolci's. Afhalen of thuis laten bezorgen. Je kunt hier online bestellen en het menu bekijken. De bestellingen kunnen worden doorgegeven tot 15.00 uur, afhalen kan op een tijd wanneer het jou uitkomt.

Opties: afhalen/bezorgen

Marktstraat 7, 1411 CX // https://restaurantcosa-naarden.nl


A-Fusion

Tapasbar & Sushi restaurant A-Fusion is geopend voor afhalen en bezorging. Je kunt telefonisch je bestelling doen op 035 303 0108. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Marktstraat 30, 1411 EA // https://a-fusion.nl


Restaurant Acquavite

Restaurant Acquavite bereiden Italiaanse gerechten. Tijdens de coronacrisis zorgen zij ervoor dat jij thuis jouw pizza, pasta of salade kunt eten. Wil je wat meer uitpakken? Ze bieden ook een 3 gangen menu aan.

Check het menu hier.

Opties: afhalen

Adriaan Dortsmanplein 3, 1411 RC // www.restaurantacquavite.nl


Meyer Wines & Bites

Normaal gesproken een heerlijke wijnbar in Naarden-Vesting, maar niet getreurd: de bekende bites zijn nu beschikbaar voor take-away

Opties: afhalen

Marktstraat 49-35, 1411 CZ // https://www.facebook.com/meyerwinesandbites/Blaricum

© Restaurant Bruis

Bistrôt Chapeau

Normaal gesproken een restaurant, maar for the time being omgetoverd tot traiteur Chapeau! Liever bezorgen? Dat kan ook! Bel de bestelling tussen 14.00 en 19.00 door op 0355315693 en het wordt gratis gebracht. Vind het menu hier. Alle gerechten worden koud en kant & klaar geleverd.

Opties: afhalen/bezorgen

Huizerweg 1, 1261 AR // https://chapeaublaricum.nl


Restaurant De Goede Gooier

De Goede Gooier heeft een afhaal- en bestelservice! Je kunt bestellingen doorgeven vanaf 12.00 uur via telefoon: 035 – 6919304 of via e-mail info@degoedegooier.nl. Check het menu hier.

Opties: afhalen

Crailoseweg 151, 1261 AA // https://degoedegooier.nl


Cucina da Bruno

Cucina da Bruno zorgt elke week voor een 3-gangen menu voor een vaste prijs. Bel 035 887 5666 om te bestellen, parkeer voor de deur en zij brengen je bestelling naar je auto, waarna je contactloos kunt betalen! Check het menu en meer info hier.

Opties: afhalen

Dorpsstraat 1, 1261 ES // www.dabruno.nl


Café Restaurant De Eendracht

Voorheen 'De Tafelberg', nu de Eendracht zorgt voor een afhaal- en bezorgen. Ze hebben een aantal gerechten uitgekozen voor thuis, ook met vegetarische opties en opties voor kids. Bestellen kan telefonisch op 035-5383975 of online, middels het scannen van de QR code. Deze vind je, inclusief het menu, hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Oude Naarderweg 2, 1261 DS // www.deeendracht-blaricum.nlHuizen

© Porterhouse Huizen

Beau Geste

Beau Geste zorgt ervoor dat thuis nog van de gerechten kunt genieten! Keuze uit hoofdgerechten en nagerechten. Bestellen kan telefonisch 035 52 64 995 of via WhatsApp 0682635037. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Huizen & Blaricum (€2.50). Laren, Bussum, Naarden & Eemnes (€5.00)

Middenweg 17, 1271 AS // www.beau-geste.nl


Insolar

Insolar heeft een to-go service. Zo kun je warme afhaalmaaltijden, lunch en koffie to go halen! Je kunt telefonisch bestellen voor 16.00 uur naar: 0355250789. Houdt de website en social media in de gaten. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen

Oude Raadhuisplein 9, 1271 RH // http://insolar.nl


Anemos

Grieks restaurant Anemos heeft gekozen voor afhalen, maar ook thuisbezorgen! Bezorgen is mogelijk vanaf een bestelling met een minimaal bedrag van € 15,00 en € 2,50 bezorgkosten. Je kunt online bestellen, bekijk de menukaart hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Huizen

Zomerkade 164, 1273 SR // https://anemoshuizen.nl


Porterhouse Huizen

Porterhouse is Pick-Up PorterHouse Service gestart! Je kunt online bestellen tot 17.00 uur en na 17.00 uur kun je telefonisch bestellen op 035 - 887 6000. Online kun je een dag en tijd aangeven, als je belt staat je order een half uur later voor je klaar. Hier kun je het menu bekijken en online bestellen.

Opties: afhalen/bezorgen

Vaarboom 1, 1271 GM // https://porterhouse.nl


De Krachtcentrale

De Krachtcentrale krijgt tijdelijk een Take Away menu met keuzes uit Borrel, Pizza en À la carte. De á la carte gerechten zijn los te bestellen of in de vorm van een 3-gangen menu voor €28,50. Bestellen kan via e-mail of telefonisch (bereikbaar van woensdag t/m zondag v.a. 15.00 uur). Let op: bestellingen dienen voor 17:00 uur te worden doorgegeven. Afhalen kan tot 20:00 uur.

Opties: afhalen/bezorgen

Prijs: €28,50 voor het driegangen menu.

Havenstraat 76, 1271 AG // https://caferestaurantdekrachtcentrale.nl


Mis je restaurants? Of ben je eigenaar van een restaurant en wil je dat jouw restaurant hier ook tussen staat? Laat het me weten!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven