top of page
  • Foto van schrijverEveline

Support your locals! Restaurants in 't Gooi

Bijgewerkt op: 28 dec. 2021

Dit artikel schreef ik aan het begin van de coronacrisis, in maart 2020. Er volgde een update in oktober 2020. En ook in december 2021 tot 14 januari 2022 sluit de horeca opnieuw en volgt de derde update...


Laten we proberen zoveel mogelijk restaurants door deze moeilijk tijd heen te helpen door het eten thuis te laten bezorgen. Als ‘cityguide’ en verzamelaar van hotspots wist ik niet goed hoe ik mijn steentje kon bijdragen, behalve dat ik graag onze lokale ondernemers wil steunen in deze moeilijke tijden. Dus op deze manier probeer ik met Hilversum Cityguide een klein steentje bij te dragen.


Op veler verzoek via social media heb ik ook de restaurants in 't Gooi voor jullie op een ritje gezet die nu zijn geopend voor bezorging, het afhalen van hun menu's of to-go opties hebben. Hieronder een overzicht van de restaurants in Bussum, Laren, Blaricum, Naarden en Huizen.

Wil je die van Hilversum zien? Check die pagina hier.


De restaurants die niet mee doen met (tijdelijk) bezorgen en/of afhalen, kun je alsnog supporten door bijvoorbeeld een waardebon te kopen voor later!


Bussum

© Trev's Soep

Trev's soep

Dagelijks wisselende verse soepen, salades, tosti’s & cake. Ze hebben nu een bestel pagina online. Deze (en dus ook het menu) vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Bezorging in: Bussum, Naarden, Naarden-Vesting, Naarderbos, Laren, Blaricum, Hilversumse meent, Huizen, Bikbergen & Crailo (staat jouw plaats er niet bij? Neem dan contact met ze op voor de mogelijkheden!)

Kapelstraat 17A, 1404 HV // https://trevssoep.nl


Juice Monkey

Juice Monkey zorgt ervoor dat jij gewoon dagelijks je verse sapjes op kunt halen voor je vitamine boost. Er is namelijk een webshop geopend, check deze hier.

Opties: bezorgen

Bezorging in: Naarden, Bussum, Blaricum, Laren en Huizen (overige locaties in overleg)

Nassaustraat 13, 1404 CS // www.juicemonkey.nl

Jato

Jato zorgt ervoor dat jij nog gewoon je sushi kan bestellen! Bestellingen kunnen telefonisch op 035-6914305 of online. Je kunt enkel je bestelling afhalen. Check de menukaart hier.

Opties: afhalen

Huizerweg 43, 1401 GH // www.jatosushi.nl

Taj Mahal

Ook Taj Mahal blijft open om nog heerlijk te genieten van hun Indische maaltijden. Je kunt online je bestelling plaatsen voor afhalen of bezorgen. Check de menukaart hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Herenstraat 1, 1404 HA // www.tajmahalbussum.com


De Gasterij

De Gasterij is elk weekend van vrijdag tot en met zondag tussen 17.00uur en 20.00uur geopend met een nieuw menu van 3 gangen. Alle gerechten zijn los te bestellen. Je kunt deze telefonisch bestellen op 035-6918711 en afhalen.

Opties: afhalen

Vlietlaan 52, 1404 CD // http://gasterijvanbussum.nl


Grande Selene

Italiaans restaurant Grande Selene is geopend om af te halen en te bezorgen. Voor pasta's, pizza's en antipasti. De menukaart bekijken en bestellen kan hier of telefenisch: 035 – 6945611.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Bussum, Naarden, Hilversumse Meent, Blaricum en 's Graveland

Stationsweg 12, 1404 AN // http://grandeselene.nl


Zorba de Griek

Ook de Griekse delicatessen van Zorba hoef je niet te missen, want zij bezorgen nu ook tot aan je voordeur. Het minimale bestel bedrag is €15,- en de bezorgkosten zijn €1,50. Bekijk het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Bussum en Naarden

Wilhelminaplantsoen 3-5, 1404 JA // https://zorbadegriek.com


La Vespa Pizzeria

Pizza's kun je nog gewoon lekker afhalen op beide locaties van La Vespa! Elke dag van 16.00 uur t/m 22.00 uur kun je alle gerechten en dranken van de kaart bestellen. Bestellen kan telefonisch via 035-694 40 37 . Check het menu hier.

Opties: afhalen

Stationsweg 28, 1404 AP // www.lavespa.nl


Faulk

Restaurant Faulk wilt ook thuis voor een lekker menu zorgen. Elke week is er een nieuw 3-gangen menu beschikbaar. Menu Faulk (met vlees/vis) of een vegetarisch menu. Optioneel is een bordje kaas of een fles wijn om bij te bestellen. De gerechten worden koud geleverd met duidelijke instructies om op te warmen/te bereiden! Betaling is via de website. Check het menu hier.

Opties: afhalen

Herenstraat 26, 1406 PE // http://faulk.nl


Spaghettiamo

Bij Spaghettiamo worden de pasta's zelf gemaakt met verse ingrediënten. Tijdens de lockdown kun je nog wel bestellen en je pasta's ophalen. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen

Stationsweg 2, 1404 AN // www.spaghettiamo.nl


Brownies & downieS

Gesloten voor lunch, maar wel een fijn to go menu! Onder andere broodjes, brownies, smoothies en koffies. Vooraf bestellen kan via 0625116266. Je kunt ze ook supporten via hun eigen webshop, de Brownies&downieS webshop. Je brownie box wordt dan bij jou thuis bezorgd, check hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Julianaplein 90, 1404 DP // https://www.browniesanddownies.nl/bussum


Lunchroom 'Njoyz

'Njoyz wordt tijdelijk een catering en afhaal lunchroom! Ze hebben een speciaal lockdown menu met alle lekkere gerechten die je van ze gewend bent. Check het menu en de bestellijst hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Bezorging kosteloos in: Bussum, Hilversumse Meent en Naarden, €4. bezorgkosten voor: Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum en Eemnes.

Veerstraat 12, 1404 CH // www.njoyz.nl


Restaurant Soigné

Michelin restaurant Soigné wordt tijdelijk Soigné@home. Ze hebben een geweldig 3 gangenmenu voor thuis samengesteld welke elke week zal wisselen. Overheerlijk gerechten van de kaart die je met een kleine bereiding zo op tafel zet. Toch een luxe diner met gemak, maar dan thuis! Eventueel is het menu vaak nog uit te breiden met kazen of bijpassende wijnen. Bekijken en bestellen van het menu kan hier.

Opties: afhalen

Kapelstraat 16, 1404 HX // http://restaurantsoigne.nl


Proeflokaal Bregje

Haal de onmiskenbare Bregje keuken in huis en bestel een lekker driegangenmenu die je zelf kunt samenstellen. Te bestellen via de website. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Wilhelminaplantsoen 7, 1404 JA // https://proeflokaalbregje.nl


Nobel

Nobel wordt weer Nobel@home en bezorgd haar maaltijden bij jou voor de deur! De menukaart vind je hier en zo hoef je ze niet te missen!

Opties: afhalen / bezorgen

Kapelstraat 24, 1404 HX // https://nobelbussum.nl


Eetcafé 't Raedhuys

Van woensdag t/m zondag van 17:00 tot 21:00 zijn ze geopend voor afhaal! Bel of stuur een Whatsappje naar 035-6913983. Ze bezorgen, maar je kunt het ook afhalen. Het afhaal- en bezorgmenu vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Landstraat 78, 1401 ES // www.raedthuys-bussum.nl


Laren:

© Belle Folie

Hamdorff eten & drinken

Hamdorff heeft een speciaal afhaal menu ontwikkelt met lunchspecials, hoofdgerechten, maaltijden voor kids en drankjes. Afhalen kan dinsdag t/m zondag van 11.30-19.00 uur. Je kunt online bestellen, kijk hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Brink 10, 1251 KV // https://hamdorffetenendrinken.nl


La Vespa Pizzeria

Pizza's kun je nog gewoon lekker afhalen op beide locaties van La Vespa! Elke dag van 16.00 uur t/m 22.00 uur kun je alle gerechten en dranken van de kaart bestellen. Bestellen kan telefonisch via 035-887 06 78. Check het menu hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Opties: afhalen

Naarderstraat 26, 1251 BC // www.lavespa.nl


Belle Folie

Belle Folie is weer geopend voor afhaalmaaltijden! Denk aan koffie en verse sappen to go, soepen, verse salades, verse kant en klaar maaltijden en meer. Liever niet langskomen? Elke week zijn er 2 favourites per dag te bestellen als daghap! Bestellen kan telefonisch 035 720 0955 of per mail: info@bellefolie.nl.

Nieuw bij Belle Folie: maandag, dinsdag en woensdag is er tijdens de wintermaanden de stamppotten bar!

Opties: afhalen/bezorgen

Torenlaan 8, 1251 HJ // www.bellefolie.nl


Ron Gastrobar Indonesia

Ron Gastrobar is nog maar recent geopend in Laren, maar gelukkig kun je ook afhalen of bestellen. Zet bijvoorbeeld in 25 minuten een heuse Ron Blaauw rijsttafel op tafel! Bestellen, afhalen, afmaken en aan tafel. Inclusief makkelijke uitleg, serveersuggesties, tips & tricks én heerlijke muziek om het helemaal af te maken. Voor het thuis uit eten met dinerboxen is er een speciale website gelanceerd met een heel menu voor Ron Gastrobar @ home. Check de opties hier.

Opties: afhalen

Brink 12A, 1251 KV // https://rongastrobar.nl/laren/


Theehuis 't Bluk

Theehuis ’t Bluk is normaal gesproken een heerlijke plek om te zitten voor een ontbijtje, lunch of drankje na je wandeling. Ze zitten namelijk precies aan de rand van bos en heide. Door het virus natuurlijk even gesloten, maar gelukkig in het weekend open voor to-go! Het theehuis als to go locatie ingericht voor mensen die wandelen, fietsen of per paard komen over de Zuiderheide. Ze serveren koffie, broodjes kroket, ijsjes en andere drankjes en hapjes.

Opties: to go

Zuiderheide 2, 1251 SE // www.bluk.nl


Mauve

Mauve wordt Mauve at home! Bestel er je lunch, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, hapjes en kids menu. Het gehele afhaalmenu vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Bezorging: voor €3,50 in Laren, Eemnes en Blaricum.

Brink 1, 1251 KR // https://mauve.nl


l' Elefante Bianco

l' Elefante Bianco zorgt ook voor een afhaal- / bezorg optie! Bestellingen voor afhalen of thuisbezorgen kan nu met 10% korting als je een bestelling plaatst via de eigen website met de actiecode ELEFANTE10! Ze zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 17:00 tot 22:00. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Bezorging: in Laren, Eemnes en in het oude dorp van Blaricum. Woon je verder? Neem dan contact met ze op voor de mogelijkheden.

Naarderstraat 15, 1251 AX // www.elefante-bianco.nl


Loetje Laren

Het restaurant is gesloten, maar wel dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur voor jouw favoriete Loetjes steak. Je bestelling wordt direct bereid als je binnenkomt, zo krijg je de biefstuk op z’n allerlekkerst mee! En eenmaal thuis kan de tafel worden gedekt en is het avondje uit in eigen huis klaar om te beginnen. Check het menu en de bestelpagina hier.

Opties: afhalen


De Groene Afslag

Helaas gesloten, maar wel open voor flexwerken en koffie’s to go met zoet, plant-based snert. Daarnaast ook afhaalmaaltijden! Houd de Social media in de gaten.

Amersfoortseweg 117, 1215 AV Laren // https://degroeneafslag.nl


Naarden

© Arsenaal restaurant

Arsenaal restaurants

Arsenaal restaurants heeft een take-away of delivery menu opgesteld. Er is keuze uit losse gerechten maar ook een chefs menu van 4 gangen. Dinsdag t/m zondag kun je ophalen of thuis laten bezorgen. Ook is er een wijnkaart beschikbaar. Je kunt bestellen per telefoon 035 69 491 48 of e-mail: f.degoede@arsenaalrestaurants.nl. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ // www.arsenaalrestaurants.nl


Restaurant Lan Tin

Lan Tin blijft koken en je kunt vanaf nu je menu ophalen bij het restaurant. Vanaf 14.00 uur kun je telefonisch bestellen via 035 69 44315. Om de risico’s in verband met COVID-19 zo veel mogelijk te minimaliseren en drukte te voorkomen, vragen ze het liefst alleen de bestelling af te komen halen en 1,5 meter in acht te nemen. Check het afhaalmenu hier.

Opties: afhalen

Lambertus Hortensiuslaan 38-C, 1412 GW // www.restaurantlantin.nl


A-Fusion

Tapasbar & Sushi restaurant A-Fusion is geopend voor afhalen en bezorging. Je kunt telefonisch je bestelling doen op 035 303 0108. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Marktstraat 30, 1411 EA // https://a-fusion.nl


Restaurant Acquavite

Restaurant Acquavite bereidt Italiaanse gerechten. Tijdens de coronacrisis zorgen zij ervoor dat jij thuis jouw pizza, pasta of salade kunt eten. Wil je wat meer uitpakken? Ze bieden ook een 3 gangen menu aan.

Check het menu hier.

Opties: afhalen

Adriaan Dortsmanplein 3, 1411 RC // www.restaurantacquavite.nl


Meyer Wines & Bites

Normaal gesproken een heerlijke wijnbar in Naarden-Vesting, maar niet getreurd: de bekende bites zijn nu beschikbaar voor take-away.

Opties: afhalen

Marktstraat 49-35, 1411 CZ // https://meyerwinesandbites.nl


De Kapschuur

Elk weekend is de Kapschuur geopend voor take away en delivery. Afhalen of bezorgen doen ze tussen 17.00 en 20.00 uur van vrijdag t/m zondag. Boven de €25,- gratis bezorging, anders zijn de bezorgingskosten €2,50. De speciale menukaart vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen.

Kerkpad 1, 1411 PW Naarden // https://dekapschuurnaarden.nlBlaricum

© Restaurant Bruis

Bistrôt Chapeau

Normaal gesproken een restaurant, maar for the time being omgetoverd tot traiteur Chapeau! Liever bezorgen? Dat kan ook! Alle gerechten worden koud en kant & klaar geleverd. Afhalen 12:30 - 20:00 en bezorgen 17:00 - 19:00. Ruime keuze uit de lekkerste gerechten di je van ze gewend bent, maar ook lunches en wijnen. Check de hele kaart hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorgen kan in: Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen

Huizerweg 1, 1261 AR // https://chapeaublaricum.nl


Restaurant De Goede Gooier

De Goede Gooier heeft een afhaal- en bestelservice! Afhalen tussen 12:30 en 20:00 uurJe kunt bestellingen doorgeven vanaf 11.00 uur via telefoon: 035 – 6919304 of via e-mail info@degoedegooier.nl. Check het menu hier.

Opties: afhalen

Crailoseweg 151, 1261 AA // https://degoedegooier.nl


Cucina da Bruno

Cucina da Bruno zorgt elke week voor een 3-gangen menu voor een vaste prijs. Bel 035 887 5666 om te bestellen en haal je bestelling op in de winkel. Elke woensdag is pizzadag: 2=1! Check het menu hier.

Opties: afhalen

Dorpsstraat 1, 1261 ES // www.dabruno.nl


Café Restaurant De Eendracht

Voorheen 'De Tafelberg', nu de Eendracht is gesloten, maar de koffiebar op het terras is dagelijks geopend voor een heerlijk drankje & hapje.

Opties: to go

Oude Naarderweg 2, 1261 DS // www.deeendracht-blaricum.nl


Bellevue

Restaurant en hotel Bellevue heeft tijdelijk een afhaal- en bezorgmenu. Bestellen kan dinsdag t/m zondag tussen 12.00 en 20.00 uur en afhalen dinsdag t/m zondag tussen 17.00 en 20.30 uur. Bezorgen (kosten €3,50) dinsdag t/m zondag tussen 17:00 en 20:30. Bij afhalen krijg je een gratis broodje met beurre d'isgny boter! Alle gerechten kunnen warm of koud worden afgehaald of bezorgd. Bestellen kan via 035-5382382. Het menu (voor-, hoofd-, nagerechten, kidsmenu's en meer) vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Huizerweg 11, 1261 AS // www.bellevueblaricum.nl/restaurant


Blushing

Blushing is geopend voor take away en delivery! Je kunt nu gemakkelijk jouw favo koffie, lunch, gebak, sapjes enz bestellen via deze link. Daarnaast kun je Blushing supporten door een aankoop te doen via de webshop, deze vind je hier.

Opties: afhalen / bezorgen

Huizerweg 4, 1261 AW // www.enjoyblushing.com


Huizen

© Porterhouse Huizen

Beau Geste

Beau Geste zorgt ervoor dat thuis nog van de gerechten kunt genieten! Keuze uit hoofdgerechten en nagerechten. Bestellen kan telefonisch 035 52 64 995 of via WhatsApp 0682635037. Het menu vind je hier. Dagelijks geopend van 17:00 tot 20:30 voor afhalen en bezorgen.

Opties: afhalen/bezorgen

Bezorging in: Huizen & Blaricum (€2.50). Laren, Bussum, Naarden & Eemnes (€5.00)

Middenweg 17, 1271 AS // www.beau-geste.nl


Insolar

Insolar wordt INSO to go! Voor lunch en koffie to-go: maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor het afhalen van warme maaltijden: woensdag t/m zaterdag van 17:00 uur tot 20:00 uur. Bestellen kan telefonisch: 035 52 50 789 of via whatsapp: 06 847 215 43. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen

Oude Raadhuisplein 9, 1271 RH // http://insolar.nl


 

Mis je restaurants? Of ben je eigenaar van een restaurant en wil je dat jouw restaurant hier ook tussen staat? Laat het me weten! Liefs Eveline

Comments


bottom of page