top of page
  • Foto van schrijverEveline

6 x hotspots aan de heide

Bijgewerkt op: 30 apr. 2021

Eerder schreef ik een blog over de fijnste plekken waar je kunt wandelen, deze vind je hier. Maar hoe leuk als je na het wandelen ook nog even kunt bijkomen met een kop koffie of wat lekkers? Check hier de leukste hotspots aan de heide in t Gooi.


NB: momenteel zijn ze gesloten in verband met het coronavirus, maar de meeste hotspots zijn nog wel geopend voor bijvoorbeeld koffie to go.Hoornboegse heide, Hilversum

Bij de Tuinman

Bij de Tuinman is het restaurant op Buitenplaats De Hoorneboeg. Je kunt er binnen zitten en in de zomer is er een heerlijk terras met uitzicht over de moestuin. Ze hebben namelijk een eigen moestuin! Zoveel mogelijk van de menukaart komt uit de eigen tuin. Ze maken daarom gebruik van zoveel mogelijk seizoensproducten.

De kaart is vegetarisch en ze hebben heel veel vegan opties. Zelf ben ik erg groot fan van hun ontbijtjes!

Hoorneboeg 4, 1213 RE Hilversum // https://bijdetuinman.nl


Brasserie Zonnestraal

Over de heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. In de jaren twintig ontworpen door Jan Duiker, Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga, als nazorgcomplex voor tuberculosepatiënten. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en heeft een lekker menukaart, maar ook koffie to go.

Loosdrechtsebos 19, 1213 RH Hilversum // www.brasserie-zonnestraal.nl


Anna's Hoeve, Hilversum

Chef to Go door Chef aan de Werf

Chef to Go is het in leven geroepen tijdens de lockdown! Naast elke week een ander keuze menu bij Chef to Go en de Chefs winkel (met wijnen, bier en delicatessen) zijn ze nu ook geopend zijn voor heerlijke koffie, thee en chocomelk to go na een heerlijke wandeling op de hei of door Anna’s Hoeve.

Mussenstraat 11, 1223 RB Hilversum // www.chefaandewerf.nl© Theehuis 't Bluk

Zuiderheide, Laren

Theehuis 't Bluk

Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Er is een enorm terras en super leuk om met kids heen te gaan, omdat er ook een grote speeltuin aanwezig is. Je kunt er terecht voor een lekker ontbijt, lunch en koffie.

Zuiderheide 2, 1251 SE Laren // www.bluk.nl


Blaricummerheide, Blaricum

Restaurant De Goede Gooier

Je kunt er binnen knus zitten in een warme boerderij stijl, of buiten met uitzicht op de Blaricummerheide. De ietwat chiquere versie aan de heide dan een brasserie. De menukaart bestaat uit keuzes van een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht of een dagelijks wisselend 3- tot 5-gangen menu van de chef. Voor de lunch is er een wisselend 2- en 3-gangen menu van de chef.

Crailoseweg 151, 1261 AA Blaricum // https://degoedegooier.nl


Tafelbergheide- en Blaricummerheide, Blaricum en Huizen

Café Restaurant de Eendracht Blaricum

Voorheen de Tafelberg, nu de Eendracht Blaricum. Je kunt er uiteraard binnen zitten, maar ook op het grote terras met uitzicht op de heide. Ook is er een fijne loungehoek buiten met een buitenbar. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Maar ook gewoon een kop koffie of glas wijn!

Oude Naarderweg 2, 1261 DS Blaricum // www.deeendracht-blaricum.nl


© Restaurant café Heidezicht

Bussumerheide, Bussum

Restaurant café Heidezicht

Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan! ’s Morgens kun je er terecht voor je eerste slok koffie met warme appelkruimeltaart. Maar ook de lunch en borrel zijn hier heerlijk. Liever iets meenemen? Kan ook!

Randweg 203, 1403 XT Bussum // https://heidezicht.com

Comments


bottom of page