top of page
  • Foto van schrijverEveline

De fijnst herfstwandelingen rondom Hilversum

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Door het corona virus kunnen we tijdelijk even niet naar leuke hotspots om de herfst door te komen, maar we hebben gelukkig nog de natuur. En wat mooi is deze in de herfst. De herfst is mijn favoriete seizoen; de verandering van kleuren van groen naar geel, oranje, bruin en rood heeft altijd iets magisch.

Daarom hieronder een lijstje met mijn favoriete spots om te wandelen! Op de meeste plekken mag je de hond uitlaten, soms aangelijnd waar dieren zijn.
Heide

Heide hebben we meer dan genoeg om ons heen. En zoveel! Mijn favorieten zijn onder andere de Hoornboegse heide in Hilversum, de Westerheide tussen Hilversum en Laren, de Zuiderheide in Laren en de Tafelberg- en Blaricummerheide in Blaricum. Als laatste kom ik ook graag op de Bussumerheide.


Op de Tafelbergheide heb je de schaapskooi, super leuk met kids om naar de schapen te kijken. Op de andere bovengenoemde heides moet je goed kijken, maar dan kom je als je geluk hebt de meest prachtige dieren tegen, zoals de Schotse Hooglander en witte runderen genaamd Charolais.

Wil je weten waar je na een stevige wandeling over de heide een kop koffie of lunch kunt halen? Kijk dan hier.
Bos

Bos hoort natuurlijk bij de herfst. De mooiste kleuren, zoeken naar paddestoelen. Mijn favoriete plekken rondom Hilversum zijn het Corversbos en Spanderswoud. Iets verder, maar het rijden waard, is natuurlijk Laag Vuursche.

Mijn favoriete bos is echter het Cronebos en Einde Gooi, ten zuiden van Hilversum. Een prachtig bos van ruim 150 ha.
Tuinen

Wist je dat er dat het Gooi 7 tuinen heeft welke je in 1 dag per fiets of te voet kunt bezichtigen? Het zijn 7 botanische tuinen, sommige met een landgoed. Je zou ze in 1 dag kunnen doen, maar ik raad aan om per tuin de tijd te nemen. Je kunt helemaal verdwalen in de gebieden in en rondom de tuinen.

M ijn favorieten waar ik in ieder geval elk seizoen even naar terugkeer zijn Pinetum Bleidestijn, Gooilust, Jagtlust en Land en Bosch.

Een tip: zelf ben ik lid van Natuurmonumenten, zij hebben ook een app waar je wandelingen op kunt zoeken inclusief informatie over de tuin die je bezoekt. Daarnaast bieden ze veel leuke wandelingen en leerzame activiteiten aan voor kids. Meer informatie vind je op de website, klik hier.


Eerder heb ik een post geschreven op Instagram over Botanische tuin Pinetum Bleidestijn en over de Costerustuin. Meer informatie over de 7 tuinen vind je hier.


Wil je specifieke wandelroutes? Kijk dan bij VVV Gooi & Vecht, Natuurmonumenten of het Goois Natuurreservaat. Waar ga jij het liefst heen om te wandelen?

Comments


bottom of page