top of page
  • Foto van schrijverEveline

7 x de lekkerste pizza's in Hilversum

Bijgewerkt op: 7 nov. 2020

Aangezien we de komende tijd nog moeten bestellen voor bezorging of afhalen, kunnen onderstaande restaurants niet bezocht worden. Het goede nieuws: ze bezorgen voorlopig wel!

Een kleine disclaimer: de restaurants zijn niet de grote bezorg pizzaketens (welke natuurlijk ook lekker kunnen zijn!), maar restaurants die je normaal gesproken kunt bezoeken om te kunnen eten. Dus door hier te bestellen, help je je locals die het nu moeilijk hebben.


Wij hebben de beste pizza's in Hilversum voor jullie op een rijtje gezet, buon appetito!


De Houtoven

De Houtoven dankt haar naam aan de koepeloven midden in de zaak, waar de pizza's vers worden gebakken. De pizzakaart is enorm en je hebt keuze uit 2 groottes: 29 cm of 20 cm. Naast de klassiekers is er een grote vegetarische kaart. Normaal gesproken open als restaurant, maar in deze tijd kun je telefonisch bestellen en de pizza ophalen.


Mrs Italy

Anneke Dijktra, eigenaresse van Mrs Italy heeft wel een heel bijzondere werkwijze. Nadat zij in Italië heeft geleerd hoe je échte pizza's bakt doet zij dit nu ook. Maar dan live, vanuit een bus, voor jouw huis! Je kunt je pizza bestellen en deze wordt voor jou vers afgebakken vanuit haar bus. Er is keuze uit twee soorten bodems: Pinsa is een pizzabodem waarvan het deeg 80% uit water bestaat of de traditionele bodem. Daarnaast kun je zelf je pizza samenstellen of een duo pizza bestellen. Klassieke pizza's, maar ook creatieve. Genoeg keuze dus!

Gelukkig kun je ook in de coronatijden nog gewoon op haar website bestellen.

Pizzabus Mrs Italy // https://mrsitaly.com


© Pizzabakkers Hilversum

De Pizzabakkers

De Pizzabakkers heeft gelukkig ook een vestiging gekregen in Hilversum! Een restaurant waar ik, toen ik nog in Amsterdam woonde, graag kwam. Pizza & prosecco klinkt als muziek in de oren, toch? Daarnaast hebben ze leuke specials, zoals speeldeeg op de woensdagen voor kinderen en een samenwerking met Filmtheater Hilversum. Elke maandag, dinsdag en woensdag kan je op vertoon van je Filmtheater ticket tegen een speciaal tarief pizza komen eten. Dat is helaas even stop gezet tijdens de coronacrisis, maar het speeldeeg krijg je nog gewoon bij je bestelling! De pizza's worden in een houtoven vers gemaakt en gebakken. Oh: vergeet de huisgemaakte tiramisu niet... Gelukkig zijn ze open voor bestellingen om thuis te bezorgen of op te halen. Check hier toen ik naar de opening ging.


Tiramisu by George

Ook hier worden de pizza's bereid in een steenoven. George heeft zijn pizzaiolo diploma behaald en dat is te proeven! Er is keuze uit verschillende pizza's, je kunt een eigen pizza samenstellen of voor €1,- per topping iets toevoegen aan je pizza. Zo kun je je pizza helemaal naar jouw smaak maken! Ze bezorgen en je kunt je pizza ook ophalen.

Koninginneweg 101, 1211 AP // https://tiramisuhilversum.nl


Casa di Lorenza

Bij Casa di Lorenza wordt al jaren pizza's gemaakt. Van klassieke pizza's tot seizoen specials. Er staan meer dan 30 pizza's op de kaart! Daarnaast kun je ook je eigen pizza samenstellen. Meer dan genoeg keuze dus in dit restaurant. En omdat het daar dinsdag pizzadag is: alle pizza's in het restaurant €8,95 (niet bij bezorging). Normaal gesproken open als restaurant, maar nu geopend om af te halen of thuis te laten bezorgen.

Koninginneweg 88, 1211 AT // www.casadilorenza.com


© Il Porto

Il Porto

Paolo Kaizzo is eigenaar en chefkok van Il Porto. Hij is geboren en getogen op Sicilië, en heeft echt leren koken van zijn moeder. En dat is te proeven in de gehele keuken. Naast heerlijke pasta's, maakt hij ook pizza's. Ook de pizza Siciliana, geïnspireerd op zijn eigen keuken. Helaas zijn ze momenteel gesloten door de coronacrisis, maar afhalen kan gelukkig nog wel! En de volgende actie komt daarbij kijken: "om thuis een beetje gezellig te maken krijgt u bij een bestelling vanaf €50 een lekkere fles wijn".

Havenstraat 32, 1211 KM // http://ilporto.nl


Primo

De jongste in ons lijstje. Een pas geopend Italiaans restaurant in Hilversum. Gerund door de Zaccariello broers: Luca & Ennio. Italiaanse broers die hebben leren koken van hun grootmoeder Lilina. En sinds kort zijn ze ook begonnen met het maken (en dus afhalen of bezorgen) van pizza's! Momenteel is er keuze uit 6 klassieke pizza's. Check ze op de website!

Groest 9B, 1211 CX // www.primohilversum.nl


Mis jij een restaurant? Of ben je eigenaar van een restaurant en vind je dat jouw restaurant hier ook tussen hoort? Laat het me weten!

Comments


bottom of page