• Eveline

Support your locals! Restaurants in Hilversum

Bijgewerkt op: 27 nov 2020

Deze blog schreef ik aan het begin van de coronacrisis, in maart. Helaas gaat vanaf morgen weer opnieuw de horeca dicht. Laten we proberen zoveel mogelijk restaurants door deze moeilijk tijd heen te helpen door het eten thuis te laten bezorgen.


Het coronavirus… er is al veel over gezegd en het is pas het begin van een lange en moeilijke periode. Voor de gezondheid, maar ook voor de economie. Als ‘cityguide’ en verzamelaar van hotspots wist ik niet goed hoe ik mijn steentje kon bijdragen, behalve dat ik graag onze lokale ondernemers wil steunen in deze moeilijke tijden.

Ik was begonnen met het verzamelen van tips op instagram, maar het zijn er inmiddels zoveel geworden, dat een blog een makkelijkere plek is.

Dus op deze manier probeer ik met Hilversum Cityguide een klein steentje bij te dragen. Onderstaande restaurants zijn per buurt ingedeeld om het overzichtelijker te maken en de lijst wordt continue aangepast.

Op zoek naar andere lijstjes @ home? Hebben we voor je! Check bijvoorbeeld de beste pizza's, hamburgers of fine dining at home. Een lijstje met restaurants in 't Gooi, vind je hier.


De restaurants die niet mee doen met (tijdelijk) bezorgen en/of afhalen, kun je alsnog supporten door bijvoorbeeld een waardebon te kopen voor later!


Een kleine disclaimer: volg alsjeblieft alle adviezen en richtlijnen op van het RIVM. Zoals het minimaal afstand houden van 1,5 meter, goede hygiene, contactloos betalen enzovoort. Meer informatie over het coronavirus, ofwel COVID-19 vind je hier en het RIVM vind je hier.Centrum

© De Open Keuken

De Open Keuken

De Open Keuken is ook weer geopend! Voor afhalen of bezorgen. Je kunt kiezen uit de bekende losse proevertjes, maar ook een Verrassings Deluxe menu, te bestellen per 2 personen. Zelfs de wijnen en bubbels hoe je niet te missen. Bestel online of per telefoon: 035-6230777. Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Laanstraat 31, 1211 HG // www.deopenkeuken.nl


Paisan

Paisan wisselt elke week van menu gebaseerd op een ander Mediterraans gebied (hier te vinden op hun social media) en bezorgt deze bij je thuis. Bestellen kan alleen telefonisch via 035-544 70 75 of via WhatsApp: 06 836 73 005. Betaling wordt via Tikkie of Mollie verstuurd. Ook hebben ze tegenwoordig een Take away box! Maandag t/m vrijdag is er lunch en diner, het weekend alleen diner.

Opties: bezorgen/afhalen

's-Gravelandseweg 46, 1211 BT // www.paisan.nu


De Pizzabakkers

De Pizzabakkers heeft naast dat je nog steeds pizza's op kunt halen, nu ook een bezorgoptie via 123bezorgd, check deze link. Op woensdagmiddag bakken zij normaal gesproken pizza’s met de kids. Omdat dit tijdelijk niet kan, zullen ze een bolletje speeldeeg doen bij de bestellingen op woensdag! Laat het weten via de opmerkingen bij het bestellen en dan wordt deze erbij toegevoegd.

Opties: bezorgen/afhalen

Groest 55, 1211 EA // https://www.depizzabakkers.nl/vestigingen/hilversum-groest/


Vers Saladebar

Bestel je gezonde wrap, sapje en salades online. Het menu vind je hier. Betaling via iDeal, bestelling via de website of hun eigen app!

Opties: bezorgen/afhalen

Kerkbrink 63-41, 1211 CL // www.vershilversum.nl


Koffie & JIJ

Koffie & JIJ is dagelijks geopend, zo kun je je coffee to go halen en andere lekkernijen, zoals gezonde smoothies, salades, ontbijt en lunch. Blijven zitten mag helaas niet. Liever bestellen en thuis laten bezorgen? Bestel je via de eigen website dan krijg je 5% korting met de code “happyfood”! Het gehele menu vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Kerkstraat 98, 1211 CS // www.koffieenjij.nl


De Houtoven

Bestel de pizza altijd per telefoon 035-623 99 94. Zo kunnen ze er voor zorgen dat er niet meer dan 1 a 2 gasten gelijktijdig binnen zijn. Betalen kan middels contactloos betalen.

Opties: afhalen

Emmastraat 22, 1211 NG // https://dehoutoven.nl


Tiramisu by George

Je kunt de pizza en andere lekkernijen van George nog bestellen Thuisbezorgd of via de eigen website. Voor overleg of bestellingen kun je bellen naar 035-6217300 of mailen naar info@tiramisubygeorge.nl . Check het menu hier en de pagina van thuisbezorgd hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Koninginneweg 101, 1211 AP // https://tiramisuhilversum.nl


Las Tapas

7 dagen te bestellen! Las Tapas heeft een selectie gemaakt van de lekkerste tapas en ze bieden een kant en klaar “Tapas Thuis menu” met zowel koude- als warme tapas. Het Tapas Thuis menu is te bestellen vanaf 4 personen. Betalen kan via Ideal. Menu vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Havenstraat 18-B, 1211 KL // www.lastapas.nl


Bazs

Bazs zorgt voor thuis bezorgen via UberEats! Liever ophalen? Dat kan ook. De maaltijden zijn eenvoudig thuis op te warmen in de oven of magnetron. De gerechten zijn ook in kinderporties beschikbaar. Het menu vind je hier. En bestellen via UberEats kan hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Havenstraat 15a, 1211 KG // www.bazs.nl


Baak

Mama kookt Turks! Maar dan gewoon bij jou thuis. Elke week is er "Mama's weekmenu": 4 gerechten met zowel Turkse klassiekers, als authentiek Turks eten. Daarnaast zijn er losse gerechten verkrijgbaar, zoals mama’s verse Turkse pizza’s, verse tapenades, platbrood en natuurlijk de gevulde aubergines! Alle bestellingen kunnen online gedaan worden via: www.baakhilversum.nl .

Opties: bezorgen/afhalen

Prijs: €18,00 p.p.

's-Gravelandseweg 10, 1211 BR // http://baakhilversum.nl


Taverna De Griek

Ook je lekkerste Griekse maaltijden kun je thuis laten bezorgen! Bestellen kan telefonisch op 035-621 62 74 of online. Het menu en online bestellen kan hier.

Opties: bezorgen

Havenstraat 18, 1211 KL // www.tavernadegriek.nl


Cafe Burger

Bestellen van je burger kan telefonisch 035-623 9999 of online. Als je via de eigen website besteld, krijg je 5 % korting met de kortingscode “lekkerburgerlijk”! Daarnaast kun je je favo burger ook gewoon komen afhalen. Contactloos betalen of via iDeal. Het menu en de bestelpagina vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Herenstraat 2, 1211 CB // www.cafeburger.nl


Echte Liefde kaas en delicatessen

Echte Liefde is natuurlijk gewoon geopend, maar speciaal voor deze rare tijden waar men de deur niet uit kan of wilt, hebben ze ook een bezorgservice. Bestel via WhatsApp 06 5029 5049 of e-mail info@echteliefdekaas.nl. Betaling via Tikkie of pin aan de deur.

Ze hebben genoeg opties, zoals borrelplanken, kaasplanken, kaasfonduepakketten, wijn enz. Het gehele bestelmenu is hier te vinden.

Opties: bezorgen/afhalen

's-Gravelandseweg 3, 1211 BN // www.echteliefdekaas.nl


Ninh Binh

Bezorgtijden dinsdag t/m zondag. Minimum bestelbedrag is €20,00 en gratis bezorgen vanaf €30,00. Bestellen kan telefonisch via 035-621 42 13. Betalen kan via een Tikkie of pinnen aan de deur. Het menu vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Groest 49, 1211 CZ // https://eigenwijs-hilversum.nl


Taberna Samen

Voor het laten bezorgen kan je bellen met 035-6315766 of via de site. Voor het afhalen kun je de bestelling mailen naar info@tabernasamen.nl. Het menu en bestelformulier online vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Leeuwenstraat 21, 1211 ES // https://tabernasamen.nl


Primo

Primo is dagelijks open en bestellen kan via telefoonnummer 06 50 660 702. Betalen via PIN, Creditcard, Apple Pay & Tikkie. Het menu vind je hier.

Opties: bezorgen/afhalen

Groest 9B, 1211 CX // www.primohilversum.nl


Lunchroom de Koffie Branderij

De hele menukaart wordt aangeboden en bij jou thuisbezorgd. Je kunt bestellen via de telefoonnummers 035-6247600 of 0641210664 of via e-mail: relindefijkgraaf@hotmail.com. Check de menukaart hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Kerkstraat 100, 1211 CS // www.lunchroom-dekoffiebranderij.nl


‘T Gooisch Friethuys

'T Gooisch Friethuys blijft gewoon hun friet bakken! De winkel blijft open om af te halen, maar bezorgen kan nu ook. Bezorgen en afhalen kan donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 21.00 uur via de website of via een WhatsApp op nummer: 06 29 59 36 23.

Check en menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Zeedijk 2, 1211 CW // www.gooischfriethuys.nl


Ramen Brothers

Ramen Brothers blijven hun heerlijke ramen menu's gewoon klaarmaken! Je kunt deze thuis laten bezorgen via thuisbezorgd of UberEats. Ophalen kan ook, maar dan moet je van te voren even telefonisch contact opnemen: 06 87 87 21 83. Open van woensdag tot en met zondag.

Opties: afhalen/bezorgen

Langestraat 59, 1211 GX // www.ramenbrothersnoodlebar.nl


Gulle Graef

Bij de Gulle Graef kun je ook gewoon alle gerechten thuis laten bezorgen! Onder andere de spareribs, saté, hamburgers, asperges, cheesecake en alle speciaal bieren worden thuisbezorgd of kunnen worden afgehaald. Maar ook borrelplanken en kinderporties

Bestellen kan telefonisch op 035-624 54 02 of via de website. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Laanstraat 37, 1211 HG // www.gullegraef.nl


Vascobelo Café - Brasserie

Vascobelo gaat niet thuisbezorgen, maar ze hebben nu wel een koffie, lunch of taartje to go. Daar zitten mag niet, maar zo hoef je niet de lekkere koffie van Vascobelo te missen!

Opties: afhalen

Kerkbrink 2, 1211 BX // www.vascobelo.be/hilversum-kerkbrink


Chocolate Company Café Hilversum

Wist je dat Chocolate Company gewoon zoals altijd geopend is? De winkel voorin is geopend om je chocolade niet te hoeven missen en ze zijn gewoon geopend voor hun koffies en chocolademelk, maar dan to-go!

Opties: afhalen

Groest 19, 1211 CZ // www.chocolatecompany.nl/nl/locaties/hilversum/


Roast

Roast is geopend voor take away en bezorging! Je hebt keuze uit uit voorgerechten, volledige maaltijden, borrelhapjes maar ook BBQ-pakketten.

Na de online bestelling kun je de het afhalen. Je vindt het menu en de bestelpagina hier.

Opties: afhalen & bezorgen

Kerkbrink 2-d, 1211 BX // www.roasthilversum.nl


Bagels & Beans

Bagels & Beans blijft geopend! Maar dan voor take-away. Je kunt telefonisch of via de website voor bestellen, maar ook voor het restaurant je bestelling doen. Er is keuze uit (uiteraard) de bekende bagels, maar ook menu's, afbak bagels, lunchbags, koffie en sapjes to go. Check het menu en bestelpagina hier of bestel via UberEats.

Opties: afhalen en bezorgen

Kerkstraat 3, 1211 CK // www.bagelsbeans.nl


Fat Joe's pasta & wine

De pasta’s van Fat Joe's hoef je niet te missen, maar kun je thuis nog van genieten. Gewoon te bestellen via Thuisbezorgd of telefonisch op 035 622 9034! Check het menu hier.

Opties: afhalen/bezorgen

Groest 42, 1211 EC // www.fatjoes.nl


Le Journal keuken & bar

Je kunt genieten van de lekkerste lunchgerechten en taart van Le Journal. Bestellen kan via info@lejournalhilversum.nl , online, via social media of telefonisch op 035-6244206. De menukaart vind je hier.

Opties: afhalen

Groest 2, 1211 CZ // www.lejournalhilversum.nl


India Poort

India Poort is open voor bezorging en afhaal. Bestellen kan telefonisch via 035-6243466 of online! Het menu en online bestellen vind je hier. Woon je niet in Hilversum, maar wel de omgeving? Dan is telefonisch overleg mogelijk!

Opties: afhalen en bezorgen

Gasthuisstraat 1, 1211 KB // https://indiapoort.nl


Restaurant Parc

Restaurant Parc opent haar deuren van woensdag tot en met zondag voor het afhalen van avondmaaltijden. Bestellen kan telefonisch op 035 5337758 of via whatsapp op 06-44286233. Het menu bestaat uit verschillende keuzes van voor-, hoofd- en nagerechten. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen

Havenstraat 58, 1211 KM // https://www.restaurant-parc.nl


Heren Spyker

Heren Spyker komt ook deze keer terug met de bekende dinarboxen! 3 gangen in 1 box; alles is voorbereid, maar hoeft alleen nog gemaakt of opgewarmd te worden. Je staat hooguit 10 minuten in de keuken. Uit te breiden met een tussengerecht (€ 7,50) of kaasplank (€12,50). Wijnarrangementen of flessen wijn zijn mogelijk.

Daarnaast heb je keuze uit een borrelplateau of soepen.

Opties: afhalen

Prijs: dinerbox: € 35,-, borrelplateau: € 17,50 p.p., soep: €7,50 p.p.

Kerkbrink 17, 1211 BW // http://herenspyker.nl


Hamra Street

Hamra Street moet helaas na een korte opening ook haar deuren sluiten, maar ze bezorgen gelukkig nog wel! Via 123bezorgd, Thuisbezorgd en UberEats. Het hele menu kun je hier vinden.

Opties: bezorgen

Kerkstraat 91, 1211 CM // www.hamrastreet.nl


San Leo

San Leo zorgt dat de Italiaanse specials gewoon bij jou thuis komen. Ophalen of bezorgen. De menukaart vind je hier. Bestellen kan telefonisch: 035-6210206 of online.

Opties: bezorgen en afhalen

Emmastraat 13, 1211 NE // www.sanleo.nl


Brasserie 22

Brasserie 22 zorgt voor de lekkerste gerechten op jouw bord. Alles is klaargemaakt, het hoeft alleen nog maar opgewarmd te worden, waardoor de bereidingen maximaal 10 minuten duren. Je hebt keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten en flessen wijn in verschillende wijnclasses. Bestellen kan telefonisch 035-6231478 of per mail naar info@brasserie22.nl . Je kunt de bestelling doorgeven tot 19:30 uur voor dezelfde avond. Het menu vind je hier.

Opties: bezorgen en afhalen

Kampstraat 22, 1211 GE // www.brasserie22.nl


Puur Smaeck

Puur Smaeck pakt het creatief aan, zo zorgen zij bijvoorbeeld een kaasfondue to go. Met kaas, brood en groentes. Suplementen zoals truffel, ham en aardappels zijn opties.

Daarnaast kun je ook een appeltaart halen die je thuis alleen nog maar hoeft af te bakken! Bestellen kan telefonisch 035-6232540 of per e-mail info@puursmaeck.nl

Opties: afhalen

Prijs: kaasfondue €15 p.p. / appeltaart €12,50 (incl bakblik)

Kampstraat 18-20, 1211 GE // http://www.puursmaeck.nl


Your Coffee

Your Coffee heeft ook deze lockdown een afhaal en bezorg optie! En niet zomaar 1, maar met een YC roodtruck! Er is keuze uit taarten, boterkoeken, bananenbrood en natuurlijk koffie. Het menu en de prijzen vind je hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Kerkstraat 38A, 1211 CP // https://yourcoffeehilversum.nl


Bistro Vos

Bistro Vos zorgt er gewoon voor dat je ook thuis kunt genieten van de high wine, high beer of een 3 gangen menu. Je kunt het ophalen of thuis laten bezorgen via UberEats. Bestellen kan ook telefonisch op 035-7370364 of per e-mail op info@bistrovos.nl.

Maar wist je dat ze nu ook, naast de bovenstaande opties, zijn gestart met een nieuw initiatief? Namelijk Stamppotje ANDERS. Vers bereidde stampotten en soepen!

Opties: afhalen en bezorgen

Biersteeg 15, 1211 GC // https://bistrovos.nl


Eetcafe de Kei

Eetcafe de Kei zorgt voor de soepen, schnitzels, salades, spareribs en borrelplateaus, maar dan even voor thuis. Het menu vind je hier.

Opties: afhalen en bezorgen

's Gravelandseweg 12d, 1211 BS // www.dekeihilversum.nl


STEK

Stek is nog maar net geopend in augustus maar laat zich niet uit het veld slaan. Ze zijn gewoon geopend voor take away en je ze bezorgen bij UberEats, Thuisbezorgd of via de eigen website.

Ze hebben een take-out voor cappuccino's, latte's, babyccino's (gratis!), chai's en lekkere ontbijtjes/lunches zoals bagels, tosti's, bowls en smoothies. Blijven zitten bij STEK zelf mag niet, maar lekker in het park van De Kwekerij wel! STEK levert zelfs een fleecedekentje. Supporten dus!

Opties: afhalen en bezorgen

Stationsplein 27, 1211 EX // www.stekcoffee.com


VIDA

Bij VIDA kun je nu voor-, hoofd-, en nagerechten bestellen. Maar ook een borrelplank of menu, zoals diner voor 2. Je kunt je maaltijd ophalen aan de vestiging van de Naarderstraat of online bestellen. Bestel je via de eigen website? Dan krijg je 30% korting op de wijnen! Het menu vind je hier.

Opties: afhalen en bezorgen

Naarderstraat 7, 1211 AH // https://vida.nl


Meddens

Bij Meddens kun je ook deze lockdown weer de Meddens Box bestellen! De MEDDENS HOMEBOX is bedoeld om lekker met elkaar te delen. Een aantal koude en warme gerechtjes kunnen tegelijkertijd op tafel gezet worden. Door middel van een kort filmpje helpt de chef van Meddens met je bord opmaak en bereidingswijze. Bijna alle stappen in het kookproces hebben wij al voor je gedaan, aan jou om het af te maken! Daarnaast krijg je er een fijne spotify playlist bij. Meer info en het menu? Die vind je hier.

Opties: afhalen en bezorgen.

Kerkstraat 112, 1211 CS // www.meddenshilversum.nl


Noord-West

© Wisseloord Café

Wisseloord Cafe

Wisseloord Cafe maakt elke dag een andere verse maaltijd van , dagelijks keuze uit 2 maaltijden. Je kunt je maaltijd, of coffee to go afhalen bij Wisseloord cafe of bellen naar 035–626 44 41. Het menu vind je hier.

Opties: bezorgen

Catharina van Renneslaan 10, 1217 CX // https://wisseloordcafe.nl


Eetcafe 't Pandje

Eetcafe 't Pandje wordt tijdelijk 't Pandje To Go! Afhalen is mogelijk tot 20:00 uur. 7 dagen in de week! Bestellen is mogelijk tot 21:30 uur 's avonds. Bezorging tot 22:00 uur.

Betaling middels contactloos pinnen, tikkie of contant. Bestellen kan telenisch: 035-6214768. Het menu vind je hier.

Opties: bezorgen en afhalen

Mies Bouwmanboulevard 131, 1217 DX // http://eetcafepandje.nl


Café Restaurant De Eendracht

De voormalige 'Jonge Haan', nu de Eendracht zorgt voor een afhaal- en bezorgen. Ze hebben een aantal gerechten uitgekozen voor thuis, ook met vegetarische opties en opties voor kids. Bestellen kan telefonisch op 035-6245314 of online, middels het scannen van de QR code. Deze vind je, inclusief het menu, hier.

Opties: afhalen en bezorgen

's-Gravelandseweg 62, 1217 ET // www.deeendracht-hilversum.nl


Bar Boon

Bij Bar Boon kun je nu elke dag koffie, ontbijt en lunch halen! Liever van te voren bestellen zodat je het kunt afhalen? Kan ook! Telefonisch via 035-6774717.

Opties: afhalen

Andre van Duinboulevard 7, 1217 WH // www.barboon.nl


Oost

Chef aan de Werf

Chef aan de Werf

Chef aan de Werf wordt tijdelijk Chef to go en heeft een heuse drive-thru bij het restaurant. Elk weekend kun je een 3 gangen keuze menu bestellen.

Je kunt op vrijdag en zaterdag telefonisch het menu bestellen van 12.00-16.00 uur via 035-631 54 12. Afhalen via de Drive thru tussen 17.00-19.00 uur. Betaling middels een Tikkie. Check het menu hier.

Opties: afhalen

Prijs: €29,00 p.p.

Mussenstraat 11, 1223 RB // www.chefaandewerf.nl


Zuid-Oost

Sees. coffee + conceptstore

Sees. coffee + conceptstore

Het winkelgedeelte is natuurlijk gewoon open, maar het horeca gedeelte moest dicht. Er is nog wel coffee to go te bestellen. Ook producten uit de winkel worden gratis bij jou thuisbezorgd.

Opties: bezorgen/afhalen

Gijsbrecht van Amstelstraat 119, 1214 AW // www.seesconceptstore.nl


Studio Pasta

Van woensdag tot en met zaterdag zorgt ook Studio Pasta voor lekkere gerechten om op te halen. Het menu kun je hier vinden. Bestellen kan vanaf 15.00 uur via telefoonnummer 035 - 7370665. Betalen met pin.

Opties: afhalen

Gijsbrecht van Amstelstraat 157, 1214 AX // www.studiopasta.nl


Bij de Tuinman

Bij de Tuinman zorgt weer voor een afhaalmenu! Het menu bestaat uit een hoofdgerecht en/of dessert. Houd de website en social media in de gaten voor dit wisselende menu! Bestellen kan per e-mail naar: bijdetuinman@dehoorneboeg.nl. Van 10.00-17.00 kun je er ook een lekkere koffie to go halen!

Opties: afhalen

Prijs: hoofdgerecht €15 p.p., dessert €7,50 p.p.

Hoorneboeg 4, 1213 RE // https://bijdetuinman.nl


Restaurant Vliegveld

Restaurant Vliegveld heeft weer een uitgebreid afhaal menu met voor- en hoofdgerechten en drankkaart. Je kunt het ophalen of bestellen. Bezorgkosten zijn €2,50. Je kunt telefonisch via 035-7009759 of via reserveren@restaurantvliegveldhilversum.nl .

Opties: afhalen en bezorgen

Noodweg 43, 1213 PW // https://restaurantvliegveldhilversum.nl


Brasserie Zonnestraal

Brasserie Zonnestraal wordt tijdelijke brasserie to go! Zo Kun je er warme chocolademelk halen, koffie, thee, fris, broodjes, soep en salades.

Opties: afhalen

Loosdrechtsebos 19, 1213 // www.brasserie-zonnestraal.nl


Zuid-West

© Dudockx

Dudockx Bar & Kitchen

Bij Dudockx kun je thuis luxe uit eten gaan. Er is keuze uit een 1-, 2-, of 3 gangen menu. Met wijnen. Afhalen of bezorgen. De bezorgkosten in Hilversum zijn €2,50, daarbuiten €5,00. Graag 24 uur van te voren reserveren. Dit kan telefonisch of per mail: info@dudockx.nl. Check het menu en bestelformulier hier. Bij take away krijg je 10% korting!

Opties: bezorgen/afhalen

Vreelandseweg 50, 1216 CH // https://dudockx.nlMis jij een restaurant hiertussen staan? Of ben jij eigenaar van een restaurant en wil je hier tussen staan? Neem dan contact op of stuur een DM via social media. Liefs, Eveline.


1 reactie