top of page
  • Foto van schrijverEveline

9 x Italian food voor thuis

Tijdens deze tweede lockdown met sluiting van de restaurants, help ik jullie graag op weg door de zee van bestel- of afhaalmogelijkheden. Deze keer 7 x de lekkerste afhaal- en bestelrestaurants met de lekkerste pizza en pasta. Buon appetito!

© De Pizzabakkers Hilversum

De Pizzabakkers Pizza & prosecco klinkt als muziek in de oren, toch? De pizza's worden in een houtoven vers gemaakt en gebakken. Oh: vergeet de huisgemaakte tiramisu niet... Gelukkig zijn ze open voor bestellingen om thuis te bezorgen of op te halen.

Check hier toen ik naar de opening ging. Groest 55, 1211 EA // www.depizzabakkers.nl/vestigingen/hilversum-groest/

De Houtoven

De Houtoven dankt haar naam aan de koepeloven midden in de zaak, waar de pizza's vers worden gebakken. De pizzakaart is enorm en je hebt keuze uit 2 groottes: 29 cm of 20 cm. Naast de klassiekers is er een grote vegetarische kaart. Normaal gesproken open als restaurant, maar in deze tijd kun je telefonisch bestellen en de pizza ophalen.


Mrs Italy

Anneke Dijktra, eigenaresse van Mrs Italy heeft wel een heel bijzondere werkwijze. Nadat zij in Italië heeft geleerd hoe je échte pizza's bakt doet zij dit nu ook. Maar dan live, vanuit een bus, voor jouw huis! Je kunt je pizza bestellen en deze wordt voor jou vers afgebakken vanuit haar bus. Er is keuze uit twee soorten bodems: Pinsa is een pizzabodem waarvan het deeg 80% uit water bestaat of de traditionele bodem. Daarnaast kun je zelf je pizza samenstellen of een duo pizza bestellen. Klassieke pizza's, maar ook creatieve. Genoeg keuze dus!

Pizzabus Mrs Italy // https://mrsitaly.com

Tiramisu by George Ook hier worden de pizza's bereid in een steenoven. George heeft zijn pizzaiolo diploma behaald en dat is te proeven! Er is keuze uit verschillende pizza's, je kunt een eigen pizza samenstellen of voor €1,- per topping iets toevoegen aan je pizza. Zo kun je je pizza helemaal naar jouw smaak maken! Ze bezorgen en je kunt je pizza ook ophalen. Koninginneweg 101, 1211 AP // https://tiramisuhilversum.nl Casa di Lorenza Bij Casa di Lorenza worden al jaren pizza's gemaakt. Van klassieke pizza's tot seizoen specials. Er staan meer dan 30 pizza's op de kaart! Daarnaast kun je ook je eigen pizza samenstellen. Meer dan genoeg keuze dus in dit restaurant. En omdat het daar dinsdag pizzadag is: alle pizza's in het restaurant €8,95 (niet bij bezorging). Normaal gesproken open als restaurant, maar nu geopend om af te halen of thuis te laten bezorgen. Koninginneweg 88, 1211 AT // www.casadilorenza.com Il Porto Paolo Kaizzo is eigenaar en chefkok van Il Porto. Hij is geboren en getogen op Sicilië, en heeft echt leren koken van zijn moeder. En dat is te proeven in de gehele keuken. Naast heerlijke pasta's, maakt hij ook pizza's. Ook de pizza Siciliana, geïnspireerd op zijn eigen keuken. Helaas zijn ze momenteel gesloten door de coronacrisis, maar afhalen kan gelukkig nog wel! En de volgende actie komt daarbij kijken: "om thuis een beetje gezellig te maken krijgt u bij een bestelling vanaf €50 een lekkere fles wijn". Havenstraat 32, 1211 KM // http://ilporto.nl Primo De jongste in ons lijstje. Een pas geopend Italiaans restaurant in Hilversum. Gerund door de Zaccariello broers: Luca & Ennio. Italiaanse broers die hebben leren koken van hun grootmoeder Lilina. De kaart heeft klassiek Italiaanse gerechten, van pasta tot pizza, van aperitivo tot dolce. Momenteel open voor afhaal of bezorging. Check het hele menu op de website. Groest 9B, 1211 CX // www.primohilversum.nl


© Fat Joe's

Fat Joe's

Mijn persoonlijke favoriet als het gaat om pasta's in Hilversum. Met een kleine maar heerlijke kaart haal je hier de lekkerste spaghetti carbonara of pasta al tartufo, maar ook is er een maandelijkse specialiteit. Genoeg redenen om eens een pasta te halen of te bestellen!

Groest 42, 1211 EC // www.fatjoes.nl


San Leo

Bij San Leo is de Italiaanse kaart compleet; warme en koude antipasti, pasta's (met een grote keuze uit vegetarische pasta's!), pizza's maar ook vlees- en visgerechten op Italiaanse wijze bereid. Hoe kan ik je nog beter overtuigen? Misschien door te vertellen dat de dolci kaart heel uitgebreid is? Online te bestellen!

Emmastraat 13, 1211 NE // www.sanleo.nl


Wil je meer weten over bestellingen tijdens corona? Check hier de lekkerste burgers in Hilversum. Liever een algemeen overzicht? Die vind je hier voor Hilversum en hier voor de rest van 't Gooi.

Comments


bottom of page