top of page
  • Foto van schrijverEveline

18 x warme chocolademelk in Hilversum e.o. (to go)

Deze winter is het weer tijd voor 1 van de lekkerste treats; warme chocolademelk (met slagroom) natuurlijk! Maar waar drink je de lekkerste en beste hot choco's?

Hieronder vind je een lijstje waar je de hot choco zowel binnen kan drinken en to go mee kunt nemen. Bijvoorbeeld tijdens je stadswandeling, opwarmen na het shoppen of een wandeling door de natuur natuurlijk.


In Hilversum

Chocolate Company

Deze mag uiteraard niet ontbreken; een café, brasserie en winkel gebouwd rondom chocolade en chocolademelk. Ze hebben een hotchocspoons: een lepel met een chocoladesmaak voor in de warme melk, met meer dan 60 smaken! Denk aan red velvet, salto caramel en toffee temptation. Je kunt hier zitten voor een kop chocolademelk, een to go hot choco halen of voor thuis een paar hotchocspoons meenemen. Ook leuk om te doen, een High Choc met vriendinnen. Een variatie op high tea, maar dan met chocolademelk.

Groest 19 // website


Sees. coffee + conceptstore

Bij Sees kun je naast lekker shoppen, ook ontbijten of lunchen. Voor de cozy herfst- of winterdagen haal je hier warme chocolademelk, moccachino (warme geschuimde chocomelk met espresso) of een hazelnoot latte met slagroom.

Gijsbrecht van Amstelstraat 119 // website


Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans hebben ze elk seizoen heerlijke specials. Zo ook met heerlijke winterse drankjes. Warme chocolademelk van Tony Chocolonely, golden coconut latte, orange ginger dream (sinaasappel, gember & steranijs), mushroom latte soja en nog veel meer. Daar drinken, thuis laten bezorgen of ophalen.

Kerkstraat 3 // website


Matthijs Boon bakkerij

Naast het feit dat Matthijs Boon een van de beste bakkers in 't Gooi is en dagelijks vers brood bakt, is er ook een café vlakbij het station. Je kunt hier komen voor koffie, vers brood, een taartje maar ook voor lekkere warme chocolademelk! Check deze dus, met een lekker zoet broodje of gebakje bijvoorbeeld?

Noorderweg 2–4 // website


30 ML Hilversum

30 ML hebben naast koffie en thee, natuurlijk ook warme chocolademelk (to go) van Tony Chocolonely. Vegan? No worries, ook een vegan chocolademelk is een optie. Daarnaast hebben ze nog andere lekkere seizoensspecials, zoals winterthee met sinaasappel, tijm en steranijs, rose matcha latte met rozensiroop en rozenblaadjes en meer.

‘s-Gravelandseweg 14 // website


Lunchcafe van Drimmelen

Van Drimmelen is een begrip in Hilversum als het gaat om een lekker no-nonsense lunchcafe. Maar naast lekkere lunch en koffie, serveren ze ook lekkere chocolademelk. Ook speciale (chocolade) koffies, zoals hazelnootkoffie, caramelkoffie en salted caramel koffie. Met of zonder een grote toef slagroom.

Kerkstraat 88// website

Koffie & JIJ

Dat Koffie & Jij lekkere koffie heeft weten we. Maar ze hebben ook lekkere warme chocolademelk (to go), gemaakt van chocoladeparels van pure, melk of witte chocolade. Met of zonder slagroom. Daarnaast kun je voor een kleine meerprijs kiezen uit amadel-, soya- of havermelk. Ook hebben ze een white karamel special: witte chocolade, karamel en slagroom.

Kerkstraat 98 // website


Your Coffee

Bij Your Coffee hebben ze heel veel lekkere specials in koffievorm. Denk aan Maple Cinnamon Latte, Mokka latte, Golden latte en veel meer. Maar voor de winter hebben ze naast 'gewone' warme chocolademelk ook de seizoensspecial: Popperdepop Popcorn Latte.

Kerkstraat 38A & Gijsbrecht van Amstelstraat 164 // website


Libris Voorhoeve

Als je nou even na het struinen door de boeken wilt zitten of gewoon lekker een boek wilt lezen, kan dat ook met een kop warme chocolademelk. Ze serveren chocoballen in de smaken wit, kaneel, anijs, sinaasappel, koffie of puur. Ook verkrijgbaar met soja- of havermelk.

Kerkstraat 82 // website


Les is More

Bij Les is More hebben ze je standaard chocolademelk, maar wil je het up-spicen? Dan kun je ook kiezen voor Pink Latte (met havermelk, rode biet en vanille), Crème Brûlée Latte (crème brûlée siroop en een gebrand suiker laagje) of Speculoos Latte (speculoos siroop en slagroom). Genoeg uit te testen dus.

s-Gravelandseweg 10 // instagram


La Petite Creperie

Op de Gijsbrecht kun je bij deze Franse hotspot naast een heerlijke crêpe of een hartige galette een warme chocolademelk met of zonder slagroom scoren. Havermelk is ook een optie.

Gijsbrecht van Amstelstraat 120 // website


In de natuur

Bij de Tuinman, Hilversum

Na een wandeling over de Hoorneboegse heide kun je hier lekker opwarmen met 1 van de lekkere drankjes van Bij de Tuinman. Je kunt deze binnen drinken, buiten op het terras of een to go versie scoren. Een aantal van hun lekkere winterse drankjes zijn de Golden Chai of Chai latte, of een warme Tony Chocolonely. Soja-, amandel- of havermelk behoren ook tot de opties en vergeet de slagroom niet natuurlijk.

Hoorneboeg 4, Hilversum // website


Brasserie Zonnestraal, Hilversum

Over de Hoornboegse heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en een lekkere menukaart, maar ook koffie, thee en chocolademelk (to go).

Loosdrechtsebos 19, Hilversum // website

Theehuis 't Bluk, Laren Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Dagelijks is Theehuis 't Bluk geopend. Je kunt er een warm broodje kroket, tosti of andere lekker hapjes krijgen naast natuurlijk koffie, thee en warme choco (to go)! Zuiderheide 2, Laren // website


Café Restaurant de Eendracht Blaricum, Blaricum De buitenbar is geopend voor je lekkerste koffie, thee en chocolademelk to go. Maar lekker warm binnen zitten is natuurlijk ook een optie. Tip: ga eerst (met de kids) langs de Schaapskooi! Oude Naarderweg 2, Blaricum // website

Restaurant café Heidezicht, Bussum Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan. Ze zijn dagelijks geopend voor koffies, thee, warme chocomelk met slagroom, appeltaarten en al hun andere huisgemaakte heerlijkheden. Randweg 203, Bussum // website


Proeflokaal de Serre, 's Graveland

Deze ietwat verstopte hotspot in 's Graveland, op de rand van Hilversum, kun je na je wandeling op 1 van de routes in 's Graveland terecht voor een warme chocolademelk met slagroom. Bestel er een zoet vers taartje bij en je kunt er weer tegenaan.

Leeuwenlaan 34, 's-Graveland // website


Buiten in de kuil, Lage Vuursche

De winter; dat vraagt om een stevige wandeling, dampende kom soep, warme choco en broodjes bakken boven het vuur. En dit hebben ze allemaal bij deze fijne hotspot in Lage Vuursche!

Zevenlindenweg 7, Lage Vuursche // website
Comentários


bottom of page