top of page
  • Foto van schrijverEveline

9 x doen voor een kidsproof Pasen in 't Gooi

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2023

8 tot en met 10 april 2023 is het Paasweekend. Zin om wat anders te doen dan eieren te verstoppen in de tuin voor je kids? I've got you covered, in de buurt is er genoeg leuks te doen met kids om er een leuk paasweekend van te maken met het gezin. Lees snel verder voor de leukste activiteiten in 't Gooi:


Hoeve Ravenstein


Boeren Paasmarkt bij Hoeve Ravenstein

Op zaterdag 8 april is er van 10.00 tot 17.00 uur een speciale Boeren Paasmarkt bij Hoeve Ravenstein. Je kunt hier terecht voor verse en duurzame streekproducten in de kraampjes op het terrein. Daarnaast is de eigen boerderijwinkel open met allergenenvrije producten, zoals gluten-, lactose-, melk-, suiker- en pindavrije producten.

Voor kids zijn er de hele maand april leuke activiteiten, zoals 'Jonge Dieren Maand'. Je kunt op kraamvisite bij alle jonge dieren en er is een speurtocht (deelname: €3,50 inclusief biologisch sapje).

Meer informatie over de openingstijden vind je via de link hieronder.

Ravensteinselaan 3, Baarn // website


Pasen bij Muiderslot

Op beide paasdagen kunnen kids tot en met 11 jaar bij Muiderslot tussen 10.00 en 12.00 uur paaseieren zoeken in de pruimenboomgaard. Ook hebben ze het 'Gouden Ei' verstopt, en wie deze vindt ontvangt een mooie prijs.

Ook kun je het atelier bezoeken tussen 12.00 en 15.00 in het kasteel, waarbij kids eieren kunnen beschilderen.

Tickets zijn de toegangskaarten voor Muiderslot en kun je hier kopen.

Herengracht 1, Muiden // website


Paaseieren zoeken in Pinetum Blijdenstein

Op maandag 10 april kunnen kids in botanische tuin Pineut Blijdenstein paaseieren te zoeken. Kinderen krijgen een leeg mandje mee en krijgen bij inlevering van de volle mand een snoepje. Er is voor de oudere kinderen ook een speurtocht door de tuin. Ouders zijn ook van harte welkom; in de tuin is een terras van het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang voor een hapje en drankje. De tuin sluit om 16.30 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. De kosten zijn: €1 toegang voor kids tot 12 jaar, €3 voor 12 jaar en ouder.

Van der Lindenlaan 125, Hilversum // website


Paashaas Jump bij Flight Deck

Lekker met je kids naar een trampolinepark? Bij Flight Deck in Hilversum kun je in het gehele paasweekend met kinderen springen en is er een paashaas aanwezig. Daarnaast verstoppenze iedere dag een gouden ei in het park. Vind jij dat ei dan win je een jumpsessie van 2 uur voor 2 personen met onbeperkt Slush Puppie! Geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder. Tickets kosten €12.50 per uur.

Bosdrift 53, Hilversum // websiteSchaapskooi Blaricum


Lentefeest in de Schaapskooi Blaricum

Op tweede paasdag, maandag 10 april, zijn peuters en kleuters welkom bij de schaapskooi van 10.00 tot 12.00 uur om naar de lammetjes te kijken, knutselen en paaseitjes zoeken. Natuurgidsen en boswachters staan klaar om vragen te beantwoorden over de schapen, de hei en andere natuuronderwerpen. Er is ook een Kleuterpad met routeaanduiding en opdrachtjes voor de kids. Alle activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig.

Oude Naarderweg 3, Blaricum


Paaseieren zoeken bij Kasteel-Museum Sypesteyn

Op tweede paasdag, 10 april, kun je met kids de leukste dingen beleven bij kasteel Sypesteyn. Zo is er om 11.30 het startsein om paaseieren te zoeken in de kasteeltuin voor kinderen tot en met 10 jaar. Daarnaast kun je de paashaas ontmoeten, geschminkt worden en knutselen.

De kosten zijn €5,00 p.p. en aansluitend kun je lunchen bij Hof Sypesteyn. Hiervoor moet je wel even reserveren, door een e-mail te sturen naar: reserveren@hofsypesteyn.nl.

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, Loosdrecht // website


Brave Hendrik | Theetuin Eemnes

Bij Brave Hendrik aan Theetuin Eemnes is niet alleen een high tea en paaslunch, maar leuke activiteiten voor kids, zoals eieren zoeken en een knutselen met hout. Kosten voor de high tea zijn € 27,50 p.p. incl. thee en de openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren kan via de website. Meentweg 131, Eemnes // website


Paaseieren zoeken met Paashaas bij Brasserie Zonnestraal

Op eerste en tweede paasdag kunnen kids paaseieren zoeken met de paashaas rondom Landgoed Zonnestraal. Ouders ontspannen op het terras en kids rondrennen op het landgoed. Daarna kun je heerlijk aanschuiven voor de Shared Paaslunch. Geopend op eerste en tweede paasdag van 11.00 tot 13.30 uur.

Loosdrechtsebos 19 // website


Paaseieren zoeken Kasteel de Haar (UT)

Naast het prachtige kasteel zelf, is er ook een heel mooi park van Kasteel de Haar. Er is onder andere een rozentuin, kruisvijver en hertenkamp. Maar er is voor kinderen ook doolhof en daar ligt een gouden paasei verstopt... In het hele Paasweekend van 7 t/m 10 april kunnen kids op zoek naar gekleurde paaseieren en het goede ei in het doolhof en letters verzamelen. Voor iedereen die dit lukt, is er een lekkere beloning. Tickets: volwassenen €18,00, kids 4-12 jaar €12,50

Kasteellaan 1, Haarzuilens (Utrecht) // website

Comments


bottom of page