top of page

5 x fine dining at home

Bijgewerkt op: 7 nov. 2020

Zoals de meesten van jullie weten, kunnen we wel stellen dat fine dining helemaal in ons straatje past. De eetervaring, de gesprekken in het restaurant, je helemaal in de watten laten leggen...


Maar hoe doe je dat als de restaurants dicht zijn? Gelukkig zijn er een aantal restaurants die nog een menu aanbieden. Dan maak je thuis gewoon je eigen restaurant! Bij sommige menu's moet je zelf nog wat klaarmaken, anderen zijn kant-en-klaar om zo op te dienen!


Check hieronder welke restaurants voor een fine dining ervaring bij jou thuis zorgen.Heren Spyker

Heren Spyker staat bekend in Hilversum op haar 8 gangen chefs menu. Hoe doen we dat nu tijdens de corona crisis? Ze zijn nu elk weekend geopend voor een afhaal box met 3 gangen. Optioneel zijn wijn (met 25% korting op de kaartprijs) en een broodje met huisgemaakte truffelboter. De 3 gangen zijn al bereid, maar moeten nog wel afgemaakt worden. Met een handige handleiding sta jij niet langer dan een kwartier in de keuken per gerecht en kunnen alle niet-keuken prinsessen en prinsen (zoals ik) dit ook klaar maken. Wil je nou voor de hele ervaring gaan? Je kunt zelfs een wine pairing kiezen.

Prijs: €32,50 p.p.

Kerkbrink 17, 1211 BW // http://herenspyker.nl


Chef aan de Werf

Chef aan de Werf is gelukkig ook geopend, in het weekend, volgens het volgende concept: een chef to go menu, ophalen via de drive thru! Normaal staan ze bekend om hun maat tussengang gerechten, nu hebben ze voor een 3 gangen keuze menu gekozen om op te halen. Optioneel bij te bestellen zijn een broodje met tapenade, speciaalbier of een fles wijn.

Prijs: €29,00 p.p.

Mussenstraat 11, 1223 RB // http://www.chefaandewerf.nlDudockx Bar & Kitchen

Dudockx heeft sinds dag 1 niet stil gezeten en zet de mooiste en lekkerste 3 gangen menu's bij jou op tafel. De borden worden in het restaurant al prachtig opgemaakt en zo aan jouw tafel geserveerd. Je hoeft er niets voor te doen, alleen de wijn in te schenken. Door de opmaak van de borden en de smaak komt dit het meest dichtbij fine dining zoals we dat kennen. Elke week is er een wisselend 3 gangen menu. Optioneel bij te bestellen zijn oesters (aanrader!), een fles wijn of champagne en een Oudwijker kaas proeverij. Bij ophalen krijg je 10% korting op de prijs, maar bezorgen is ook mogelijk.

Prijs: €32,40 – €40,50

Vreelandseweg 50, 1216 CH // https://dudockx.nl


't Gooi

Ook buiten Hilversum hebben ze restaurants die je niet mag missen, check ze hieronder:


Faulk Restaurant

Restaurant Faulk in Bussum zorgt normaal gesproken voor een 4-6 gangen menu. Maar vanwege de corona crisis is het roer (tijdelijk) even omgegooid. Elke week is er een nieuw 3-gangen menu beschikbaar. Menu Faulk (met vlees/vis) of een vegetarisch menu. Optioneel zijn een bordje kaas of een fles wijn om bij te bestellen. De voorkeur heeft afhalen, omdat er een beperkte mogelijkheid is om te bezorgen. De gerechten worden koud geleverd met duidelijke instructies om op te warmen/te bereiden.

Prijs: €30,- p.p.

Herenstraat 26, 1406 PE Bussum // http://faulk.nl


Arsenaal restaurants

Arsenaal gevestigd in Naarden, normaal gesproken open als restaurant en brasserie. Mogelijkheden waren een chef's menu tot 5 gangen, een Gourmand menu. Maar ook hier moesten ze het roer omgooien. En dat hebben ze wel heel creatief aangepakt! Elke week een wisselend 3 gangen menu met een begeleidende YouTube video erbij. Optioneel zijn oesters bij te bestellen voor €4,- per stuk of een bijpassende fles wijn voor €17,50 per fles. Je kunt er afhalen of het wordt bij jou thuisbezorgd.

Prijs: €30,- p.p.

Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ, Naarden-Vesting // https://www.arsenaalrestaurants.nlComments


bottom of page