top of page
  • Foto van schrijverEveline

Hotspots op De Gijsbrecht

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

De start van een nieuwe serie op Hilversum Cityguide. Ik zal elke keer een buurt of straat uitlichten in Hilversum met haar leukste hotspots.


De Gijsbrecht van Amstelstraat, beter bekend als de Gijsbrecht, is 1 van de leukste straten in Hilversum. Het is een groot gebied vol met hotspots voor een hapje en drankje, leuke boetiekjes en lokale kruideniers.

Daarom de leukste hotspots van de Gijsbrecht voor jullie op een rijtje gezet.


Verder in de serie: hotspots op Mediapark, hotspots op de 's Gravelandseweg, hotspots op de Langestraat, hotspots op de Gooische Brink en de Havenstraat & Vaartweg.


© Sees coffee + conceptstore


7 x shoppen

Sees coffee & conceptstore: Sees coffee & conceptstore is naast een hele leuke hotspot voor je ontbijt, lunch en natuurlijk koffie, ook een leuke conceptstore. Je kunt er terecht voor leuke cadeautjes, sieraden, kantoorartikelen, en nog veel meer. Op zoek naar een plek om te lunchen of koffie drinken met kids? Er is ook een leuke kids speel hoek!

KEK Stores: bij KEK stores vind je mooie fashion labels voor een betaalbare prijs. Ze verkopen Scandinavische merken, zoals Second Female, Numph en Soaked in Luxury. Maar ook Nederlandse brands als By Bar en Circle of Trust. Naast kleding kun je er terecht voor tassen en mooie sieraden van o.a. Ellen Beekmans.

Balthazar: Balthazar is een kookwinkel, opgezet door 4 keukenprinsessen! Je kunt er terecht voor je keukenartikelen, maar ook cadeaus en adviezen.

Bloemenhuis Lobelia: Lobelia een favoriet met bloemen die soms wel langer dan 2 weken goed blijven. Er is keuze uit veel soorten bloemen, bossen in alle formaten en ze komen het desgewenst thuis bezorgen.

Blumst: Blumst is recent geopend en een echte aanwinst voor de Gijsbrecht. Er is keuze uit meerdere boekengroottes en ze hebben zelfs een bloemenabonnement! Particulier of zakelijk. Vanaf €20 en ook makkelijk te pauzeren.

De Huiskamer: De Huiskamer is een woon- & decoratiewinkel. Et is een ruime collectie aan woondecoraties, maar ook meubels, raamdecoratie en verlichting.

Sam Sam: Sam Sam is gevestigd op een zijstraatje van de Gijsbrecht; de Hilvertsweg 138-140. Een winkel gespecialiseerd in antiek, curiosa en troepee. Een klein winkeltje met heel veel spulletjes waar altijd wel een pareltje verstopt zit. Ik slaag er in ieder geval altijd...


Brasserie Mans


6 x food & drinks

IJssalon Buon Gusto: ondertussen een begrip op de Gijsbrecht, ijssalon Buen Gusto. Elke dag vers ijs, bereid door ijsmaker met 25 jaar ervaring. Naast ijs kun je er terecht voor warme dranken zoals echte Italiaanse koffie en thee, of huisgemaakte freddini’s of tiramisu.

Brasserie Mans: een mooie brasserie welke vorig jaar augustus werd geopend. Een Franse menukaart met een Franse aankleding. Goede wijnen, verwarmd terras aan de voorkant, grote binnentuin aan de achterkant.

Abu Amr: een nieuwe hotspot aan de Gijsbrecht, met Egyptische keuken. Egyptische streetfood, maar dan vegan! Denk aan koshari en pita foul.

Mr. Vegan Foodbar: junkfood, bowls, curry, snacks en comfortfood, maar dan vegan. Denk aan een vegan kapsalon, een vegan hotdog, pita shawarma, bitterballen en pittige, vegan curry's.

Studio Pasta: ​bij Studio Pasta serveren ze heerlijke pasta's, wijnen en koffie. Er is een open keuken waar je als gast mee kan kijken hoe jouw maaltijd bereid wordt.

IJssalon Pistache: ook in een zijstraat, tegenover Sam Sam aan de Hilvertsweg 193 zit ijssalon Pistache. Het aanbod aan smaken is eindeloos. Elke dag is er keuze uit 25 smaken en er zijn meer dan 60 smaken beschikbaar! Naast de normale ijsjes, is er ook een uitgebreide keuze waar rekening wordt gehouden met allergenen en is er suikervrij ijs beschikbaar.


Kaaskamer Hooi en Klomp / © De Gijsbrecht

6 x boodschappen

Kaaskamer Hooi en Klomp: een van mijn favoriete kaaswinkels in Hilversum. Haal hier je blok kaas, maar je kunt ook een heerlijk kaasplankje (laten) samenstellen, geheel op jouw smaak. Haal er een lekker stokbrood bij van Le Fournil, wat mezedes bij Siadaris, olijven bij Het Olijvenhuis, wijn bij Mijn Hemel en je bent klaar voor een avondje met vrienden!

Griekse Delicatessen Siadaris: een Griekse delicatessenwinkel met verse, biologische, Griekse producten. Denk aan 20 soorten olijven uit verschillende provincies in Griekenland, biologische olijfolie uit verschillende streken, bladerdeeg met feta (Tiropita), bladerdeeg met spinazie en feta (Spanakotiropita), bougatsa (zoet), mezedes, zoals: tzatziki, aubergine salade, taramosalata of Griekse koffie en honing.

Le Fournil de Sébastien: een authentieke Franse bakker op de Gijsbrecht. Ik haal hier het allerliefst de stokbroden. Wist je dat zij zelfs een stempel van het Parool hebben gekregen als beste stokbrood? Met een 9+ als cijfer kwamen zij het beste uit de test, en wat mij betreft terecht!

Mijn Hemel wijnkoperij: ruim assortiment wijnen uit allerlei streken, zoals Griekenland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Ze geven je graag advies bij het kopen van wijnen bij bijvoorbeeld gerechten.

Het Olijvenhuis: je kunt hier terecht, zoals de naam al doet vermoeden, voor olijven, olijfolie. Maar ook voor tapenades, kruiden, authentieke Marokkaanse schalen, borden enz.

Bakkerij Bertram & Brood: de tweede bakker op de Gijsbrecht! Naast lekker brood, gebakjes en andere lekkernijen hebben ze ook een klein terras voor je lunch broodje en lekkere koffie. Voor de belegde broodjes werken ze samen met lokale ondernemers, zoals Kaaskamer Hooi & Klomp, Visspecialist Van Middelaar, Slagerij de Kroes en Gijsbrecht Groente. Ook allemaal te vinden op de Gijsbrecht!

bottom of page