top of page
  • Foto van schrijverEveline

4 x de lekkerste & verse bakkers in Hilversum

Bijgewerkt op: 14 nov. 2021

Een van de lekkerste momenten van de week: een vers croissantje op de zondagochtend, heerlijk stokbrood bij je kaasplankje of een gebakje om jezelf te verwennen. Deze momenten herkent iedereen toch?

Gelukkig hebben we in Hilversum genoeg spots om het lekkerste, verse brood te kopen en een lekker gebakje te scoren. Hieronder mijn favorieten.


© Matthijs Boon

Brood & Banket Matthijs Boon

Het brood van Matthijs Boon is ondertussen een begrip in Hilversum. Ik woon gelukkig vlakbij de locatie aan de Jan van der Heijdenstraat, waar ik zo vaak mogelijk de lekkerste croissants van Hilversum scoor. De tweede locatie zit aan de Noorderweg waar je (letterlijk!) een kijkje in de keuken kunt nemen en je kunt zitten voor een kop koffie en iets lekkers uit de winkel.

Fun fact: wist je dat er nog maar weinig bakkers zijn die daadwerkelijk zijn eigen croissants zelf maken? Nog maar 1% van de bakkerijen in Nederland doen dit! Onder andere onze eigen Matthijs Boon.

Noorderweg 2 – 4, 1221 AA // https://matthijsboon.nl


Le Fournil de Sebastien

Een authentieke Franse bakker met 3 vestigingen in Nederland, waaronder bij ons op de Gijsbrecht. Ik haal hier het allerliefst de stokbroden. Wist je dat zij zelfs een stempel van het Parool hebben gekregen als beste stokbrood? Met een 9+ als cijfer kwamen zij het beste uit de test, en wat mij betreft terecht! Het artikel van het Parool vind je hier.

Daarnaast geven zij, net zoals bij Matthijs Boon, een letterlijk kijkje in de keuken met een glazen scherm.

Gijsbrecht van Amstelstraat 131, 1214 AW // https://lefournil.nl


Het Dudokje

Banketbakker Burgt

Bij Burgt kun je terecht voor de lekkerste taarten, gebak, zoetjes en zoutjes. Maar extra speciaal is het eigen Hilversumse gebak: een Dudokje! Het taartje bestaat uit twee lagen hazelnootcake met een romige vulling van citroencremeux. De filosofie is dat de frisse vulling verwijst naar de frisse blauwtinten in het raadhuis en de stukjes geroosterde hazelnoot naar de gouden details.

Emmastraat 10, 1211 NG // www.banketbakkerijburgt.nl


Bakkerij Bertram & Brood

De tweede bakker op de Gijsbrecht! Naast lekker brood, gebakjes en andere lekkernijen hebben ze ook een klein terras voor je lunch broodje en lekkere koffie! Momenteel helaas gesloten om te zitten, maar de koffie to go is er gelukkig nog wel. Voor de belegde broodjes werken ze samen met lokale ondernemers, zoals Kaaskamer Hooi & Klomp, Visspecialist Van Middelaar, Slagerij de Kroes en Gijsbrecht Groente. Ook allemaal te vinden op de Gijsbrecht!

Gijsbrecht van Amstelstraat 116, 1214 BC // www.bertramenbrood.euComentários


bottom of page