top of page

Hotspots op Mediapark

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

In de serie: straten in Hilversum in het zonnetje zetten; dit keer het Mediapark. Niet 1 straat, maar een groot terrein waar Hilversum bekend om staat als mediastad. Check hier wat je kunt doen, waar je BN'ers kunt spotten en wat leuk is om te bezoeken als je een dagje naar Hilversum komt.


Verder in de serie: hotspots op de Gijsbrecht, hotspots op de 's Gravelandseweg, de Gooische Brink en de Havenstraat & Vaartweg.


© HUB Beach club

3 x food & drinks HUB Hilversum Beachclub: Een hidden gem als je het mij vraagt, Hub Beach Club in Hilversum. HUB is de Hilversumse beachclub aan de blusvijver op het Mediapark. Een echte 'strandtent' met groot terras, een laid-back sfeertje en een menukaart vol zomers comfort food. Snel een kijkje nemen dus!


Bar Boon: Bar Boon zit midden op het mediapark en is een ontmoetingsplek in de vorm van kleine woonkamer. En, belangrijker: met goede koffie! Koffie van is van Bocca koffie en naast koffie worden er sapjes geschonken en kun je er terecht voor soep, salades en broodjes. Ook een fijne werk/studie plek!


Eetcafé 't Pandje: een fijn eetcafé met groot terras waar je terecht kunt voor lunch, diner en borrel. Je kunt er heerlijk in de buurt wandelen of een hapje eten voor een live voorstelling begint...


© Mediapark

2 x doen/bezoeken

Instituut voor Beeld en Geluid: een museum wat je natuurlijk niet mag missen het zogenaamde Hillywood is het instituut voor Beeld en Geluid, oftewel ons eigen media museum. Er is een grote vaste collectie te bezoeken, leuke activiteiten voor kids en ze hebben 1 van de grootste archieven ter wereld als het gaat om diverse soorten media; radio, televisie, pers, websites enzovoort.


Hillywood Tour: deze tour moet je een keer gedaan hebben. Ik heb de tour ook gedaan toen ik hier recent kwam wonen en het is zo leuk!

Hillywood Tours opent deuren die voorheen gesloten bleven. Gidsen nemen je in een treintje mee voor een uitgebreide rondleiding over het Media Park, door decors en het rekwisietendepot. Je krijgt namelijk een kijkje in het rekwisietendepot, je mag plaats nemen op de echte Voice of Holland-stoelen, achter de desk van RTL Boulevard of doe mee met Lingo. Ook kun je Studio 21 van binnen bekijken en de Walk of Fame. Ook onwijs leuk om te doen met kids. De tour en wat foto's achter de schermen, heb ik eerder gepost op instagram. De post vind je hier.

bottom of page