top of page
  • Foto van schrijverEveline

Hotspots op de Havenstraat & Vaartweg

Bijgewerkt op: 30 jan. 2022

In de serie: straten in Hilversum in het zonnetje zetten; dit keer de Havenstraat en de Vaartweg. Iets buiten het centrum van Hilversum, start op de Kerkbrink de splitsing in beide straten. De Havenstraat eindigt bij de Oude Haven en de Vaartweg bij de Loosdrechtseweg.


Verder in de serie: hotspots op de Gijsbrecht, hotspots op Mediapark, hotspots op de 's Gravelandseweg, hotspots op de Langestraat en hotspots op de Gooische Brink.


© Style Boutique

2 x shoppen

C. & J. Rotan Speciaalzaak: Rotan is weer helemaal terug van weggeweest in het interieur. En in deze winkel score je de mooiste Rotan parels. Van banken tot kasten, stoelen tot bedden. Maar ook de manden en wagens voor kids.

Style Boutique: Style Boutique is een echte fashion boutique in het Gooi. Je vindt er elk seizoen de mooiste mode van high end merken als Versace, Elisabetta Franchi, Cavalli en Cavallaro.9 x food & drinks Burgerhuis: Burgerhuis maakt zelf verse burgers. Ze hebben een enorme keuze: van de Gooische Truffel burger tot de Gambaburger, Tom Ka Kai burger tot zalmburger. De gekste (maar lekkerste!) combinaties vind je hier.

Café de Kaars: een heerlijk bruin, gezellig café met groot terras! Daarnaast kun je terecht voor lunch, diner en een high tea. Daarnaast hebben ze ook geregeld live muziek van Nederlandse artiesten!

India Poort: India Poort heeft een Indiase keuken met onder andere curry's en tandoori's. Naast de reguliere kaart, is er ook keuze uit vegetarische, veganistische en halal gerechten.

Taverna de Griek: een heerlijk Grieks restaurant in Hilversum, gerund door eigenaar Lazos Mylothridis en zijn zoons Giorgos en Giannis. Naast de reguliere kaars kun je ook kiezen voor een Chef's special met 3 verrassingsplateaus. En ze hebben een goede (bijpassende) wijnkaart.

Las Tapas: Las Tapas is 1 van de bekendste tapas restaurants in Hilversum. En terecht. Gerund door eigenaren Renate Vennik en Marco Beek hebben een klein stukje Spanje weten te brengen naar Hilversum. In dit relatief kleine restaurant is plek voor ongeveer 60 gasten de kaart bestaat uit meer dan 50 keuzes uit tapas.

Restaurant Parc: Restaurant Parc is gevestigd op de kop van het stadspark De Oude Haven, bovenop de door Dudok ontworpen Zand- en Zoutbunker. Het paviljoen heeft de Hilversumse Architectuurprijs gewonnen. Naast dat je hier dus op een prachtige locatie zit met uitzicht op het park en een heerlijk groot terras aan het water, kun je hier ook heerlijk eten. Je kunt er terecht voor lunch, wijn of diner met fine dining. Daarnaast kun je kiezen uit een 3 of 4 gangen chef's menu.

Restaurant Bazs: een familierestaurant van de familie van chefkok Wim Bastiaanse. Samen met de kinderen runnen ze een restaurant en wijnbar. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. En in de wijnbar vinden regelmatig thema avonden plaats.

Il Porto: een traditionele Siciliaanse trattoria. Je hebt hier antipasti, pasta, pizza en dagelijks Italiaanse specialiteiten. Eigenaar Paolo Kaizzo is geboren en getogen op Sicilië waar hij het koken heeft geleerd van zijn moeder!

Shanthy Indiaas & Ceylonees: Shanthy is het enige restaurant in Hilversum met een Indiase en Ceylonese keuken. Het interieur is prachtig en de gerechten op de kaart zijn duidelijk aangegeven met: glutenvrij, vegan, zuivelarm, vegetarisch en de hoeveelheid spicy ***.

3 x boodschappen Vinique Wijnkoperij: in deze fijne wijnkoperij vind je eerlijke, duurzame en betaalbare wijn, bier en gedistilleerde drank. Er staat altijd wel wat open, dus je kunt altijd proeven. Eigenaar Bart Westerhof geeft enthousiast advies en er zijn ook regelmatig wijnproeverijen.

Bazs: Bazs heb je eerder al gezien bij de restaurants en wijnbar, maar ze hebben ook een delicatessenwinkel. Denk aan kaasspecialiteiten, wijnen, charcuterie, Italiaanse lekkernijen, noten, pasta's, chips, belegde broodjes en nog veel meer!

Bloemenkiosk Terra Tera: Oprichtster en eigenaresse Thera richtte het bedrijf op in 1996. Het was haar droom om een bloemenstal te creëren waar de klanten zicht thuis voelen. En dat is gelukt! Ze verkoopt naast prachtige bossen bloemen ook plantjes, bollen en accessoires. Nog een leuk weetje: elke week schrijft ze een nieuwe en inspirerende quote op een bord. Hoe leuk!
3 x doen/bezoeken

De Oude Haven: De Oude Haven is een prachtig stadspark, ca 15 meter dieper ligt dan de omgevende bebouwing. Je kunt er wandelen, er is een skatepark en basketbalveld. Het water wat er ligt is de Gooische Vaart. Vanaf restaurant Parc kun je over het park kijken tijdens de zonsondergang met een glas wijn. Klinkt goed, toch?

Rifwachter Aquaria: de Rifwachter is een aquariumspeciaalzaak, gelegen in hetzelfde gebouw, onder restaurant Parc. Het is de grootste speciaalzaak van de Benelux. Ze hebben zoet- en zoutwatervissen en kunnen je op maat helpen. Leuk om even een kijkje te nemen als je in de buurt bent!

Studio Release: Studio Release is recent geopend in Hilversum en is een massage studio. Daarnaast doen ze nog iets anders bijzonders, je kunt er namelijk een selfcare membership afsluiten. Een persoonlijk massageplan, elke maand een massage met korting. Dit is nog maar het begin, eigenaresse Merle Minjon heeft nog meer ideeën voor de toekomst.

Comments


bottom of page