top of page
  • Foto van schrijverEveline

Hotspots op de Langestraat

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

In de serie: straten in Hilversum in het zonnetje zetten; dit keer de Langestraat. Deze straat start bij de rotonde van Schapenkamp tot de Kerkbrink.


Verder in de serie: hotspots op de Gijsbrecht, hotspots op Mediapark, hotspots op de 's Gravelandseweg, hotspots op de Gooische Brink en de Havenstraat & Vaartweg.


espresso.nl

2 x shoppen HiFi Klubben: na flagship store Amsterdam opende het van oorsprong Scandinavische Hi-Fi Klubben ook een winkel in Hilversum in 2012. Bij HiFi Klubben kun je terecht voor de beste apparatuur voor hifi, streaming, TV en home-cinema. Ze hebben merken als Bowers & Wilkins, NAD, Denon, Cambridge Audio, Marantz, KEF, Argon en nog veel meer.

De winkel zelf heeft een helder design met frisse kleuren en vijf luisterruimtes ingedeeld op prijs-kwaliteitverhouding.

Caffè Tiramisu: een speciaalzaak gericht op koffie! Je kunt er terecht voor espressomachines, koffiebonen, accessoires en advies. Wist je dat ze 53 soorten koffie hebben?! Een aantal merken die je er kunt kopen, zijn onder andere: Bezzera, jura., Izzo, Lelite, Quickmill en nog veel meer. Als echt koffieliefhebber en -fijnproever mag deze hotspot niet op je lijstje missen.




© ROEFF

9 x food & drinks Restaurant Ai Uchi: hou je van de Aziatische keuken? Dan mag een lekker teppanyaki restaurant natuurlijk niet ontbreken. Zoek niet ver, want die. hebben we gewoon in Hilversum. Ai Uchi is een Japans restaurant waar je dus terecht kan voor teppanyaki, maar ze hebben ook een a-la-carte kaart. Gevestigd in hotel Gooiland.

ROEFF: Hotel Gooiland had in 2020 op het dak een pop-up rooftop bar geopend, en dat doen ze dit jaar weer! Roeff is geopend voor ontbijt, lunch, borrels, diner en drinks, zoals cocktails en G&T's. Er is een uitgebreide kaart en je gerechten worden bereid op een open BBQ op het dakterras. Aanrader om eens met je vrienden een drankje te doen!

Ramen Brothers: deze naam is geen marketing truc, maar het zijn echt 2 broers die 3 ramen restaurants hebben geopend, waaronder 1 in Hilversum. Een echte noodlebar om daar te eten of om mee te nemen/besteellen. Er is ruime keuze uit verschillende ramenbowls en lekkere side dishes. En handig met kids: er is een kids hoek in het restaurant.

Eten van Sidney: voorheen Eten bij Sidney is van fine dining restaurant getransformeerd naar afhaal-/bestelrestaurant met een comfort menu. Noodgedwongen wegens de COVID-19 pandemie. Maar laat je niet van de wijs brengen, het eten is nog net zo goed. Je kunt er terecht voor spareribs (naar mijn mening de beste in town!), roti, bordje Indisch en nog veel meer.

Café Soof: Café Soof is een gezellig café in een huiselijke sfeer. Naast een drankje kun je hier terecht voor een potje pool met 2 8 ft pooltafels en kijken naar je favoriete sport op Fox Sport live op groot scherm.

Restaurant Lorenza: restaurant Lorenza is 1 van de gezelligste Italiaanse restaurants met een klein, maar gezellig terras. Uitkijkend over de Kerkbrink. Je kunt er natuurlijk terecht voor pizza, pasta, risotto, vlees- en visgerechten. Maar ook voor bijvoorbeeld een Italiaanse kapsalon en een kidsmenu.

Surya Restaurant: Surya heeft een Indiase en Nepalese keuken. Denk aan curry, masala of tandoori. Naast vlees- en visgerechten, is er ook keuze uit vegetarische en veganistische opties.

Proeverij De Open Keuken: aan het Weversplein, naast de Langestraat, zit De Open Keuken; een knus restaurant met - jawel - een open keuken. Ze serveren allerlei gerechtjes in maat ‘tussengerecht’ uit verschillende keukens en serveren er genoeg lekkere wijnen bij. Aanrader: het verrassingsmenu om zoveel mogelijk van de kaart te proeven. In de zomer kun je van het enorme terras genieten.

De Gulle Graef: De Gulle Graef, naast de Open Keuken, is een gezellig, groot eetcafé met veel speciaalbieren, lekkere wijn en ruime kaart. Het concept is: zoveel eten als waar je trek in hebt. Je hebt namelijk keuze uit maatje gul, guller, gulst! In de zomer kun je van een heerlijk terras genieten.



© Joop Sjouwerman

1 x boodschappen Joop Sjouwerman: Joop Sjouwerman is een versspecialist in groente en fruit. Ze hebben een winkel op de Langestraat, maar ook op de Kapittelweg. Daarnaast staan ze op de weekmarkt van Hilversum en Bussum. Naast dat je bij ze terecht kan voor verse groente en fruit, hebben ze ook sappen, kruiden, salades, noten, kaas, wijnen en nog veel meer. Je kunt zelf bij ze bestellen, zodat ze je boodschappen bij jou thuis bezorgen.



© Hotel Gooiland

1 x doen/bezoeken

Hotel Gooiland: Hotel Gooiland**** zit in een modern rijksmonument in het centrum van Hilversum. Alle kamers zijn modern ingericht met een stukje mediastad waar Hilversum bekend om is. Er is gratis WiFi en parkeren is gratis. Bij Gooiland is er keuze uit comfortkamer, superior kamer, suite, drie-persoonskamer of familiekamer. Alle kamers zijn voorzien van airco, een regendouche en een Nesspresso koffiezetapparaat. In de ochtend is er een ontbijt en je kunt 24/7 een drankje drinken in The Copper, in de lobby. Er is een fitnessruimte, een lobby met werkplekken en je kunt een massage boeken.

bottom of page