top of page
  • Foto van schrijverEveline

Hotspots op de ’s Gravelandseweg

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

In de serie buurten of straten in Hilversum in het zonnetje zetten; deze keer de 's Gravelandseweg, omdat deze straat vol zit met hotspots voor een hapje en drankje, leuke boetiekjes en lokale hotspots.


Verder in de serie: hotspots op de Gijsbrecht, hotspots op Mediapark, hotspots op de Langestraat, hotspots op de Gooische Brink en de Havenstraat & Vaartweg.


Lees snel verder:

5 x shoppen

© De Oogkas

De Oogkas: de Oogkas is een optiek met een collectie onafhankelijke ontwerpers waarvan een aantal duurzaam produceren. Daarnaast kun je terecht voor een oogmeting en zonnebrillen. Naast de brillen is ook het interieur een plaatje!

Kinderwinkel Mevrouw Groen: de leukste speelgoedwinkel is die van Mevrouw Groen. Kinderwinkel Mevrouw Groen is een lifestyle kinderwinkel gevestigd in een mooi, oud pand. De etalage is altijd al een plezier om naar te kijken, ook voor volwassenen met elke keer een nieuw thema. Je kunt er terecht voor dekens, hippe kleertjes, rugtassen, cadeautjes, loopfietsen en ander speelgoed.

Petit Piaf: deze tweedehands kleding winkel is in 2019 geopend. Naast high end street merken, hebben ze ook af en toe wat pareltjes. Je kunt er terecht voor kleding, schoenen en accessoires. Je scoort hier altijd wel wat!

Kookwinkel Oldenhof: als je iets nodig hebt voor in de keuken, je BBQ of een cadeau voor iemand die gaat samenwonen of is verhuisd... hier kun je voor allemaal terecht. De winkel is enorm, 2 verdiepingen vol met alle dingen die jij nodig hebt in de keuken. De keuze is reuze, maar ze kunnen je er ook goed helpen om te vinden wat jij zoekt binnen jouw wensen en/of budget.

Bloemenboetiek De Roos: de Roos is 2014 geopend en een pareltje in Hilversum. Ze hebben naast bloemen, ook een groot assortiment aan planten. Veelal seizoensgebonden. Je vindt hier bijzondere pareltjes zoals kleine cactussen, maar ook olijfbomen voor buiten. Je kunt hier heerlijk struinen door de planten en met een leuke nieuwe, groene vriend thuis komen.

6 x food & drinks

Hungry Jake: op het Keiplein, gevestigd in een kleine kiosk, worden grote burgers gebakken! De hamburgers van Hungry Jake worden elke dag van vers vlees bereid en de mogelijkheden lijken oneindig. Ze hebben burgers met de namen Cheezy Baconator, Thai Burger, Django Burger en de WW1 burger.

Baak: Baak is een restaurant met een Turkse keuken. Maar naast Turkse gerechten houdt eigenaar Baki Cinar ook nog steeds themavonden. Denk aan steak tartare avonden of samenwerkingen met Hilversumse buren, zoals Echt Liefde.

Café Restaurant De Kei: de Kei eetcafé midden op het Keiplein. Typische eetcafé gerechten met wekelijks wisselende specials. Alles is dagvers bereid en afgestemd op de seizoenen.

Paisan Mediterranean Kitchen: Paisan is een fijn restaurant met een mediterraanse keuken met de fijnste smaken uit het hele Middellandse Zeegebied. Denk aan gerechten uit Italië, Spanje en Israël met zijn Arabische invloeden in de keuken, maar ook de Libanese en Turkse keuken. Je kunt er terecht voor lekkere G&T's, cocktails, hoofdgerechten en borrelplanken.

Café & Restaurant de Eendracht Hilversum: voorheen De Jonge Haan, is per 1 juni 2020 het restaurant overgenomen door de Eendracht familie. Maar de oude, gezellige sfeer is er nog! Er is een groot terras waar je lekker kunt zitten in de zomer, binnen een lange tafel om je krant te lezen en koffie te drinken. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner.

30 ML: 1 van mijn favoriete koffie hotspots! Voorheen Doppio, nu sinds november 2020 30 ml coffee roasters. 30 ML is van kleine espressobar uitgegroeid tot een franchise keten met 10 vestigingen en een eigen koffiebranderij. De kaart bestaat uit een all day breakfast concept met pancakes, toast, eieren en broodjes, optioneel vegetarisch en vegan. De keuze uit soorten koffie (en melk) is eindeloos en ze hebben season specials.

2 x boodschappen

Echte Liefde kaas & delicatessen: zoals de naam al doet vermoeden is Echte Liefde een winkel voor kaas en delicatessen. 1 van mijn favoriete shops in Hilversum. Je kunt er terecht voor je borrelplank, kaasfondue, kaasplankje en nog veel meer. voor €3,- komen ze het ook nog eens bij jou thuis bezorgen!

Onze Wijnen: geopend in 2014 door Martin van Rooijen: Onze Wijnen. Een deel eigen import en de rest wordt gekocht bij grote en kleine leveranciers uit het hele land. Maar Martin heeft vooral een grote voorliefde voor Italië. En wist je dat de wijnen van Onze Wijnen ook aan de overkant worden geserveerd; namelijk bij Paisan!


3 x bezoeken

© Jim James

Bibliotheek & Volksuniversiteit Hilversum: Bibliotheek Hilversum is een laagdrempelige organisatie voor kennis, informatie en educatie en een eigentijdse ontmoetingsplaats voor cultuur, inspiratie en ontspanning voor alle inwoners. Daarnaast kun je er terecht voor taalcursussen, creatieve cursussen, is er een theater met 70 stoelen, een leescafé en nog veel meer.

SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland: bij Kunstuitleen kun je kunst huren, kopen of een leuk (creatief) cadeau vinden. Er zijn meerdere locaties in Gooi en Eemland, waarvan er 1 op de 's Gravelandseweg zit. Meer info vind je op de website.

Jim James: Jim James is een uniek concept in de vorm van een salon gegoten. Hier zitten barbiers, tattoo artists en cosmetische behandelingen, middenin een lounge waar je ook nog eens koffie (to go) kunt halen.


Comentarios


bottom of page