top of page
  • Foto van schrijverEveline

17 x delicatessen & speciaalzaken in Hilversum

Bijgewerkt op: 22 dec. 2023

Weet je nog niet wat je op tafel wilt zetten tijdens kerst? Of zoek je een fijne borrelplank? Ook lekker voor oud & nieuw of gewoon een gezellige avond met vrienden of datenight.


Hieronder vind je mijn favoriete speciaalzaken en delicatessenwinkels in Hilversum.


Delicatessen

Echte Liefde kaas & delicatessen

Midden in het centrum van Hilversum zit dit kleine, mooie winkeltje. Wie mij al langer volgt, weet dat dit een favoriet is. Naast binnen- en buitenlandse kazen verkopen ze ook charcuterie, chutneys, confituren, mosterd, olijfolie, wijn en speciaalbier. Je kunt er terecht voor custom made kaasplankjes, borrelplankjes, lekkere kaasfondue. Ook te bestellen.

's-Gravelandseweg 3 // website 


Salumeria Primo delicatessen

De broers Luca en Ennio Zaccariello, bekend van restaurant Primo met een traditioneel Italiaanse keuken, hebben naast een restaurant ook een aantal Italiaanse speciaalzaken. Salumeria Primo delicatessen is er daar 1 van. Je kunt hier terecht voor Italiaanse ingrediënten om thuis heerlijke traditioneel Italiaanse gerechten kan maken. Denk aan allerlei delicatessen zoals vleeswaren, pasta's, wijnen, heerlijk verse broodjes en nog veel meer!

Bussumerstraat 51 // website 


Lab

De nieuwste speciaalzaak van de broers Luca en Ennio Zaccariello, waar ik hierboven over schreef. Ze hebben recent een nieuwe, Italiaanse 'modern pastry' speciaalzaak geopend op de Leeuwenstraat. Samen met patissier Gino del Monte kun je hier terecht voor authentieke, Italiaanse patisserie, inclusief vegan opties.

Leeuwenstraat 51 // website


Kaaskamer Hooi en Klomp

Van Hollandse boerenkaas tot zachte kaasjes, van harde kazen tot biologische kazen. Koe, schaap of geit. You name it, they've got it. Daarnaast verkopen ze vleeswaren van Brandt & Levie, brood, speciaalbieren en wijn. Ze verkopen ook Nederlandse wijnen, van bijvoorbeeld de Kleine Schorre uit Zeeland. Hier een favoriet in huis!

Gijsbrecht van Amstelstraat 182 c // website


Griekse delicatessen Siadaris

"Proef, ruik en beleef het echte Griekenland", aldus Siadaris. En daar is niks van gelogen. Ze verkopen typisch Griekse lekkernijen die dagelijks vers worden bereid. Denk aan mezedes, zoals: tzatziki, aubergine salade, taramosalata. Bladerdeeg met feta. Calamari. Ze hebben natuurlijk ook Griekse kruiden, olijfolie, kazen en wijn.

Gijsbrecht van Amstelstraat 148 // website


Het Olijvenhuis

Aziz Youssoufi, eigenaar van Het Olijvenhuis, verkoopt heerlijke vers gemaakte tapenades en spreads, de mooiste rijpe olijven en huisgemaakte notenmixen. Nog leuker: je kunt verse olijfolie uit het vat halen, op jouw gewenst maat. Alleen de hoogste kwaliteit olie: de eerste koude persing, zonder chemische toevoegingen. In de winkel verkoopt hij ook leuke bakjes en schalen in authentiek Marokkaans aardewerk, hiermee maak je je borrel helemaal compleet!

Gijsbrecht van Amstelstraat 132-A // Facebook


Alexanderhoeve

Bij Alexanderhoeve in Seinhorst kun je terecht voor heerlijke Hollandse kazen, maar ook allerlei zachte en harde kazen om jouw borrelplank compleet mee te maken. Blauwader, roodkorst, geitenkaas... Ze maken een heerlijk plankje voor je klaar. Daarnaast hebben ze een grote bar vol met verse noten.

Seinstraat 102 // website


Hugo van der Graaf - Kaas & Noten

Voor de lekkerste en verste Beemsterkaas moet je bij Hugo van der Graaf zijn in de Kerkelanden. Of kaas van de Blije Geit. Maar ook voor andere boerenkazen, oude kazen, jong kazen, buitenlandse kazen, zachte kazen, harde kazen. You name it. Maar ook verse noten en bakproducten kun je hier scoren.

Kapittelweg 141 // website 


Le Fournil de Sebastien

Een authentieke Franse bakker met 3 vestigingen in Nederland, waaronder bij ons op de Gijsbrecht. Ik haal hier het allerliefst de stokbroden. Wist je dat zij zelfs een stempel van het Parool hebben gekregen als beste stokbrood? Met een 9+ als cijfer kwamen zij het beste uit de test, en wat mij betreft terecht! Het artikel van het Parool vind je hier. Daarnaast geven zij een letterlijk kijkje in de keuken met een glazen scherm.

Gijsbrecht van Amstelstraat 131 // website 


The Art of Food

Ook een relatief nieuwe shop op het lijstje, ze verkopen onder andere huisgemaakte gouden likeuren, knoflook-olie, balsamicostroop, mayonaise, en mooie cadeaupakketten. Maar ook borrelboxen, gevuld met drie dipjes, een heerlijk knoflook breekbrood, kazen, olijven, charcuterie en truffelchipjes. Genoeg keuzes voor een heerlijke borrel.

Gijsbrecht van Amstelstraat 170 // website


Vega & vegan

Plan V

Deze spot zit op het Oosterspoorplein en hier heb je heel veel vegetarische en vegan opties uit de Argentijnse keuken. Je kunt hier terecht voor quiches, empanadas, toetjes en losse producten.

Oosterspoorplein 1 // website


Vega Paradijs

Op zoek naar vegetarische en vegan specialiteiten? Zoek dan niet verder en kijk bij het Vega Paradijs. Verschillende soorten hummus, zoals Marokkaanse kruiden met gekarameliseerde ui, peterselie en dille, mango, pittig met gember en nog meer. Maar ook falafel, gegrilde groenten, Libanees brood en meer. Ophalen of online bestellen.

Gijsbrecht van Amstelstraat 144 // website 


Van die Vegans

Van die Vegans, gerund door Nienke en Tobias, helpen jou deze feestdagen als je een vegan menu zoekt. Ze hebben vegan producten die zij verkopen in hun winkel, waaronder zoetigheid, gerookte wortel 'zalm', cranberrypaté, Vilet Americain, vijgensalami, vegan kaas, soep, quiches en nog veel meer. Daarnaast bieden ze ook een heel vegan kerstmenu aan van 3 of 4 gangen, welke je thuis alleen maar even hoeft af te maken.

Larenseweg 139 // website 


Wijn

il diVino

Il diVino is gespecialiseerd in "onontdekte wijnen en bijzondere druivensoorten", zoals zij zelf zeggen. Ze hebben verschillende soorten wijn uit diverse landen. Ze adviseren je graag bij de gerechten die je gaat maken. Op zoek naar biologische of alcoholvrije wijnen? Deze hebben ze ook.

Bussumerstraat 6 // website 


Mijn Hemel Wijnkoperij

Eigenaar Gerard Wouterson of 1 van zijn collega’s die u graag helpen jke graag de juiste wijn te zoeken bij het diner wat je bereidt of als je wijn cadeau wilt doen. Als je je boodschappen op de Gijsbrecht hebt gedaan, mag je deze dus niet missen. Ze hebben namelijk meer dan 300 wijnen in het assortiment!

Gijsbrecht van Amstelstraat 210 // website 


Lokale wijn uit Hilversum

Heb je zin in een lokale wijn uit Hilversum? Leuk extraatje bij je diner, toch? :-) Wist je dat we in Hilversum 2 wijngaarden hebben? Wijngaard Zonnestraal en Wijngaard Land & Boschzigt. Je kunt de wijnen kopen in lokale wijnwinkels, online of bij de wijngaard zelf. Check de links waar je ze kunt kopen.

Rading 105, Hilversum & Leeuwenlaan 34, 's Graveland


bottom of page