top of page
  • Foto van schrijverEveline

De lekkerste oliebollen in Hilversum e.o.

Bijgewerkt op: 28 dec. 2023

Het is bijna NYE, dus we hebben allemaal trek in oliebollen, appelflappen, appelbeignets en het liefst zo vers en knapperig mogelijk. Ik heb spots op een rijtje gezet waar je een losse oliebol kunt scoren, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, of oliebollen van te voren kunt bestellen. Of gewoon lekker vers en last minute kunt halen op Oudjaarsdag. En ja, ze zijn allemaal getest...


Check hieronder mijn favoriete spots:


© Hoeve Ravenstein


Hoeve Ravenstein

Op Hoeve Ravenstein worden er weer verse oliebollen, appelflappen & appelbeignets gebakken! Met of zonder krenten, wel of niet gevuld. Je kunt er terecht op 29 december en 30 december. Eet je glutenvrij? In de Boerderijwinkel vind je glutenvrije oliebollen in het diepvriesvak.

Ook leuk om te doen met kids; de oliebollen speurtocht! Wandel over het erf van Hoeve Ravenstein en zoek alle oliebollen. Haal de speurtocht op bij de oliebollenkraam. Deelname kost €3,50 inclusief speurtocht en verse oliebol als beloning op het eind.

Ravensteinselaan 3, Baarn // website


Bertram & Brood

Op de Gijsbrecht kun je hier altijd heerlijk verse oliebollen en appelbeignets bestellen. Je kunt even langs gaan op de dag zelf, en als je drukte wilt vermijden kun je vooraf bestellen.

Gijsbrecht van Amstelstraat 116, Hilversum // website


Matthijs Boon brood & banket

Heerlijke verse appelbeignets en oliebollen kun je op beide locaties van Matthijs Boon scoren vanaf 28 december. Op beide locaties staat een tent waar je verse oliebollen en appelbeignets kunt halen. Ze zijn elke dag geopend vanaf 7.00 uur!

Noorderweg 2 & Jan van der Heijdenstraat 275, Hilversum // website


Café Restaurant Brambergen

Bij Brambergen hebben ze zoals elk jaar weer oliebollen to go! Gebakken door huisbakker Ron Verboom Bakkerij. Elke dag geopend tussen 10 en 17 uur.

Noordereinde 54-D, 's-Graveland // website


Theehuis 't Bluk

Lekker aan de wandel over de Zuiderheide? Neem dan een heerlijke oliebol to go bij theehuis ‘t Bluk. Je kunt ze ook bestellen voor oud & nieuw, dan kun je ze zelf afhalen op 31 december tussen 10.30-17.00 uur. Bestellen kan via e-mail: reserveren@bluk.nl. Ze hebben krentenbollen, oliebollen en appelbeignets. Ophalen kan bij het kersthuisje en betalen vooraf, zodat je niet in de rij hoeft te staan!

Zuiderheide 2, Laren // website


© Proeflokaal de Serre


Proeflokaal de Serre

De oliebollen zijn 28 december en 29 december te bestellen via whatsapp 06 58795868 of via de mail info.deserre@gmail.com. Je mag ook spontaan langskomen, er worden oliebollen gebakken van 10.00 uur tot 15.00 uur voor spontane liefhebbers. Met een glaasje glühwein of een warme chocolademelk.

Leeuwenlaan 34, 's-Graveland // website


Banketbakkerij Burgt

Op oudjaarsdag geopend van 9.00 tot 15.00 uur en je kunt er verse oliebollen scoren.

Emmastraat 10, Hilversum // website


Extra tips: oliebollen kramen

Liever traditioneel langs een oliebollen kraam? Hieronder vindt je een aantal van mijn favoriete oliebollen kramen in de buurt.

  • Op het Stationsplein van Centraal Station in Hilversum

  • Winkelcentrum Kerkelanden

  • Op de Kerkbrink in Hilversum

  • Voor de Intratuin Hilversum in Kortenhoef

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page