top of page

10 x cultuur at home

Bijgewerkt op: 7 nov. 2020

Gelukkig hebben we recent het bericht gehad dat vanaf 1 juni de musea weer open mogen, de bioscopen en poppodia. Echter wel met een maximum van 30 personen en 1,5 meter afstand. En als alles goed blijft gaan vanaf juli zelfs 100 personen. We moeten ons natuurlijk wel realiseren dat dit door kan gaan, als de cijfers het toelaten.


Om toch de cultuur naar je woonkamer te halen en de lokale cultuur te ondersteunen, hieronder een paar tips!


Musea

Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid mag dan tijdelijk gesloten zijn, maar ook vanuit huis kun je genieten van de collectie! Bekijk nostalgische televisie, mooie docu’s, (korte) films en meer via de online kanalen en lees interessante mediaverhalen. Denk aan heimwee tv, parels uit het archief en mediaverhalen. Ook voor kids is er een speciaal online programma! Meer informatie vind je hier, bij Beel en Geluid bij je thuis.

Media Park Boulevard 1, 1217 WE //www.beeldengeluid.nl


Museum Hilversum

Nu het museum gesloten is om te bezoeken, kun je online een virtuele wandeling maken van de tentoonstelling Nude Now en van De Zilveren Camera 2019. Daarnaast hebben ze een podcast opgenomen Een Nieuw Perspectief.

Kerkbrink 6, 1211 BX // www.museumhilversum.nl


Dudok Architectuur Centrum (DAC)

Het DAC heeft een virtuele rondleiding opgenomen van het Raadhuis, zodat je deze van binnen kunt bekijken! Ontdek de Raadzaal hier en de Trouwzaal hier. Ook is er een rondleiding opgenomen van de tentoonstelling Pionieren in projectontwikkeling, deze kun je hier bekijken.

Dudokpark 1, 1217 JE // www.dudokarchitectuurcentrum.nl


Muziek

Music Around the Fireplace livestream

Elke laatste donderdag van de maand vindt er gewoon een live concert plaats zoals jullie kennen van Music Around the Fireplace. Maar dan via livestream! De eerste editie was 30 april en de volgende editie is 25 mei. Ik schreef er eerder een blog over, meer info kun je hier vinden.

Wanneer: donderdag 25 mei 2020

Aanvang: 20.30 uur

Entree: pay what you want

Lekker Tassie: vooraf te bestellen via lekkertassie@musicaroundthefireplace.nl

Mussenstraat 9, 1223 RB // www.musicaroundthefireplace.nl


Film

Filmtheater Hilversum

De bioscoop zelf is even gesloten, maar ze hebben het gebouw niet ongebruikt gelaten! Momenteel dient deze als openlucht galerie. Met kunst achter de ramen, kun je langslopen en de kunst bewonderen.

Wil je toch een film kijken? Dat kan! Vanuit huis met de online filmzaal Picl van het Filmtheater. Hoe werkt het? Kies een film, betaal de film online en de film is 48 na betaling te bekijken. Check het filmaanbod hier.

Herenplein 5, 1211 DR // www.filmtheaterhilversum.nl


Vue Hilversum

Vue Cinemas laten even geen films zien. Maar wel hebben ze een superleuke serie opgezet, namelijk Inside Vue. Heel veel behind-the-scenes verhalen, bloopers en het Vue bordspel om te downloaden. Vind de verhalen op de website.

Langgewenst 20, 1211 BB // www.vuecinemas.nl/vue-cinemas/hilversum


Overig

© Bibelebon Kinderatelier

Bibliotheek Hilversum

De bibliotheek maf vanaf maandag 11 mei weer open, alleen om boeken op te halen en terug te brengen. Wil je liever nog niet naar de bibliotheek?

Online zijn er zijn ruim 28.000 e-books voor volwassenen en kinderen. Daarnaast kun je (ook als je geen lid bent van de bibliotheek) de app LuisterBieb downloaden, om luisterboeken te kunnen beluisteren of je kunt de app ThuisBieb downloaden met 100 e-books voor mensen dit geen lid zijn!

Specifiek op zoek naar leuke dingen voor kids? Op jeugdbibliotheek.nl zijn er verschillende podcasts over kinderboek en voor de allerjongsten zijn er voorleesfilmpjes.

's-Gravelandseweg 55, 1217 EH // www.bibliotheekhilversum.nl


Nog meer lezen?

Onze eigen boekwinkel Libris Voorhoeve is gestart met de verkoop van boeken online en komt deze bij jou thuis bezorgen! Meer daarover kun je in deze blog lezen.


Bibelebon Kinderatelier

Nu de kinderen veel thuis zitten, heeft Bibelebon daar wat leuks op bedacht. Je kunt een knutseltasje kopen gevuld met van alles. Deze wordt gewoon bij jou thuis gebracht. De knutseltasjes variëren in prijs van €12,50-20,00. Meer info vind je hier.

Hilvertsweg 116, 1214 JK // www.bibelebon.nl


Thuis uit eten

Helaas kunnen we niet uit eten, en vanaf juni nog maar beperkt. Maar dan gaan we toch gewoon thuis uit eten? Check hier de lijst met restaurants in Hilversum die (tijdelijk) bezorgen of waar je kunt afhalen, en hier die van de restaurants in de rest van het Gooi. Wil je fancy eten thuis? Check hier de lekkerste fine dining hotspots voor thuis.

Comments


bottom of page