top of page
  • Foto van schrijverEveline

10 x doen rondom kerst in Hilversum en 't Gooi

Bijgewerkt op: 13 nov. 2021

Ondanks de tweede lockdown en beperkingen door het coronavirus, zijn er toch een aantal leuke activiteiten die gelukkig wel door kunnen gaan dit jaar rondom kerst. Of coronaproof gemaakt zijn!


Daarom heb ik voor jullie de leukste dingen om te doen in Hilversum en rondom Hilversum jullie op een rijtje gezet.


© A Taste of Christmas

A Taste of Christmas

A Taste of Christmas is een online kerstvoorstelling georganiseerd door de Diependaalse kerk. Overdag vindt er een leuke show voor kids plaats en in de avond een quiz en muziek voor volwassenen. Het leuke aan de show is dat hij volledig coronaproof is, omdat hij online wordt uitgezonden!

De Zandprinses om 15.00 uur:

De Zandprinses komt naar Hilversum voor een gave online kerstshow en een leuke workshop voor kinderen en tieners! Doe mee vanuit jouw eigen huis en zie hoe met zand en licht het verhaal van de geboorte Jezus tevoorschijn wordt getoverd. Kerstshow om 20.30 uur:

Kom online voor een gezellige Hilversumse kerstshow. Doe mee met de quiz – en win de prijs! – luister naar mooie muziek van Home en laat je meenemen in het kerstverhaal. We krijgen een voorproefje op Kerst, het feest van licht en hoop. Meld je vóór 7 december aan en ontvang gratis jouw ticket(s) en goodiebag.

Diependaalselaan 138, 1214 KE Hilversum // https://atasteofchristmas.nl


De Wensenboom in De Kwekerij

Van 7 t/m 24 december staat er een Wensenboom in de Kwekerij! Kom jouw wens voor 2021 ophangen Bij de Brandstore/VVV aan het Stationsplein kun je een kerstbal ophalen om in de Hilversumse Wensenboom te hangen. Voor elke kerstbal wordt een kleine donatiegevraagd, die je zelf mag bepalen. De opbrengst is bestemd voor de Voedselbank in Hilversum. Stationsplein 27, 1211 EX Hilversum // www.dekwekerijhilversum.nl


Rondleiding Raadhuis voor kinderen

Op 2e kerstdag, zaterdag 26 december 2020 organiseert het Dudok Architectuur Centrum om 13.30 uur voor kinderen van 8-12 jaar een rondleiding door het Raadhuis. De rondleiding begint met een kort introductiefilmpje over architect Dudok. Daarna gaan de kinderen, onder begeleiding van een volwassene, met een gids van het DAC naar het Raadhuis. Met behulp van de vragen en opdrachten op de expeditiekaart ontdekken ze zelf heel veel over het werk van Dudok. Aan het eind van de rondleiding beklimmen de kinderen (bij goed weer) de 47 meter hoge toren. Voor elk kind dat de expeditiekaart invult en inlevert, ligt een cadeautje klaar. De duur is 1,5 uur en de kosten zijn voor een volwassene: €10,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar: gratis. Wel van tevoren even aanmelden, dat kan hier.

Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum // www.dudokarchitectuurcentrum.nl


Kerstspecials bij Filmtheater Hilversum

Bij Filmtheater Hilversum worden de leukste kerstspecials uitgezonden. Denk aan op kerstavond de voorpremière van David Byrne’s American Utopia. Op Tweede Kerstdag is de voorpremière van Oscarfavoriet Nomadland. En ook De Notenkraker van The Royal Opera House zie je tijdens Kerst. Meer info en tickets vind je op de website.

Herenplein 5, 1211 DR // www.filmtheaterhilversum.nl


© Muiderslot

Winters vermaak in het Muiderslot // Muiden Kasteel Muiderslot wordt tijdelijk 'Het Winterkasteel' en is open van 12 december 2020 tot en met 28 februari 2021, ook op alle feestdagen. Er is van alles te doen, zoals openingen op warme winteravonden, zoals op 19, 20 en 27 december 2020 en 2 en 3 januari 2021.

Er zijn elke dinsdag en donderdag winterwandelingen in de kerstvakantie. Op 15 en 16 december 2020 staat de beroemde Christmas Carol van Charles Dickens op het programma. Op woensdag 23 en 30 december 2020 wordt er voorgelezen in de tuinen van het kasteel. De winterse verhalen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar en het voorlezen is beide dagen van 10.30 tot 12.00 uur. Reserveren is niet nodig, kom gezellig even meeluisteren. Deze activiteit is gratis voor iedereen met een geldig kaartje.

Er zijn dus genoeg leuke activiteiten rondom deze kerst, vooral leuk met kids. Wil je meer info of reserveren, kijk dan hier.

Herengracht 1, 1398 AA Muiden // https://muiderslot.nl


Kerstworkshop Muiderslot // Muiden

Nog een leuk uitje bij Kasteel Muiderslot! Namelijk een kerstworkshop op zondag 13 december 12.30 - 14.00 uur. Het thema is om van iets ouds iets nieuws maken. Bijvoorbeeld een kerstboom van de oude CD-collectie van je ouders. Kosten zijn €5 per kind en je kunt vooraf een ticket boeken. Kosten zijn exclusief entreebewijs.

Herengracht 1, 1398 AA Muiden // https://muiderslot.nl


Christmas Ride & Bite // Weesp

Je moet er een klein stukje voor om, naar Weesp, maar dan heb je ook wat! Christmas Ride & Bite is een ouderwets gezellige puzzeltocht, waarbij je onderweg geniet van een driegangen diner! De tocht start bij Fort Uitermeer met een goodie bag en de puzzeltocht. Tussendoor zijn er 3 stops voor een voor-, hoofd- en nagerecht. En natuurlijk maak je kans op een prijs als je de tocht hebt afgerond, namelijk een 3-gangen takeaway kerstdiner of een megagrote eland voor in de tuin. De route is 35 km, duurt ongeveer 3 uur en is vanaf 6 jaar. Exclusief op 12 (VOL), 13 en 19 december. Prijs voor een volwassene bedraagt €24,50, kinderen < 12 jaar €17,50. Van tevoren boeken.

De X-mas Ride & Bite is inclusief:

  • Een unieke autopuzzeltocht in Weesp en omgeving, inclusief het roadbook

    • Een driegangen diner

  • Een kerst goodie bag met o.a. kerst decoratie voor in de auto, bestek, servetjes en bekers voor warme chocomel

  • Warme chocomel bij de start

  • Autopuzzel Kerstlijst op Spotify om onderweg naar te luisteren

Christmas Ride & Bite is een samenwerking tussen Café-Diner ’t Weesperplein en autopuzzeltocht.nl.

Fort Uitermeer, 1381 HP Weesp // https://autopuzzeltocht.nl/rideandbite/


Kerstfeest in de Schaapskooi // Blaricum

Zondag 13 december viert Goois Natuurreservaat Kerst in de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Van 13.30 tot 16.00 uur is de Schaapskooi geopend en is iedereen welkom voor muziek, knutselen, koek en zopie en winterse gezelligheid. De kudde Drentse Heideschapen dwalen lekker op de hei. In de Schaapskooi zelf zingt een koor fijne kerstmuziek.

Naast muziek en de kerstverhalen kunnen kinderen onder begeleiding van IVN natuurgidsen kaarsen van bijenwas maken en engeltjes van schapenwol knutselen om thuis in de kerstboom te hangen. De Koffie Society zal met hun Gooische Koffiebus weer koffie, thee, chocolademelk, alcoholvrije glühwein en heerlijke winterse versnaperingen aanbieden.

De toegang tot het kerstfeest bij De Schaapskooi is gratis. Al wordt een financiële bijdrage voor Goois Natuurreservaat zeer op prijs gesteld.

Oude Naarderweg 3, 1261 DS Blaricum // https://gnr.nl/


Kerst op het Kasteel // Oud Zuilen

Sfeervolle tours door het Slot geheel in kerststijl, wandelingen door het verlichte Slot en warme dranken en winterfood om af te halen. Beleef de kerst op het Slot. Vanaf 11 december elke vrijdag t/m zondag in december en de gehele kerstvakantie (met uitzondering van 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag) kun je het Slot bezoeken na online reservering, dat kan hier. Voor de audiotour moet je een smartphone en eigen oortjes meenemen. Download vooraf de izi.Travel app op je smartphone, zoek op 'slot zuylen' en download de tour 'Barones in Oorlogstijd'. Prijs voor een volwassene bedraagt €13,00 en voor kinderen van 4-15 jaar €6,75.

Tournooiveld 1, 3611 AS Oud-Zuilen // www.slotzuylen.nl


© H. Snijders

Trots Kerst Special bij Kasteel Groeneveld // Baarn GECANCELD

De eerlijkste, puurste en verrassendste Kerstmarkt van Nederland vindt plaats van 19 en 20 december in en rond Kasteel Groeneveld in Baarn. Hier vind je de mooiste en lekkerste producten voor onder de kerstboom en op tafel. Natuurlijk kun je op de markt ook genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Zo is er bijvoorbeeld een prijs winnende witte en rode glühwein te verkrijgen of een heerlijke portie poffertjes, oliebol of Frankfurter. De prachtige en rustieke omgeving van Kasteel Groeneveld zorgt ieder jaar voor een sprookjesachtig effect. Toegang is gratis!

Groenveld 2, 3744 ML Baarn // https://kasteelgroeneveld.nl/

 

Op zoek naar meer kerstinspiraties en ideeën? Kijk dan hier voor leukste kerstafdelingen in Hilversum en kijk hier waar jij de leukste en originele cadeaus kunt halen. Een kerstdiner bij jou thuis van jouw favo restaurant? De deelnemende restaurants vind je hier.

En kende je nieuwe feature van instagram al? Het heet gids en daarin sla ik de leukste kersttips voor je op! Deze vind je hier.

Comments


bottom of page