top of page
  • Foto van schrijverEveline

Date night in Hilversum 💞

Bijgewerkt op: 30 apr. 2020

#datenight. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als wij geen date night inplannen, vergeet je al snel tijd voor elkaar te maken door alle drukte van de week. We hebben het allemaal druk met werk, studeren, hobby's, vrienden, vriendinnen en allerlei verplichtingen.

Wij hebben tegenwoordig 1x per week date night en dit kun je natuurlijk zo groot of klein maken als je wilt. Of we gaan samen lekker Netflix kijken en trekken een fles wijn open of we gaan er juist op uit.

Ook op zoek naar leuke tips om te doen met lover? Check dan snel de tips hieronder:
Wine & Dine

Wat is fijner dan even er uit gaan, jezelf weer mooi maken voor elkaar en lekker een avondje voor je laten zorgen? Hieronder een aantal van mijn favoriete restaurants voor een fijne date night:

Heren Spyker is onze favoriet. Dit restaurant zit in een oud Spijkerpand. De tafels staan net ver genoeg uit elkaar dat je niet de gesprekken van de buren volgt en prima intiem kan kletsen samen. Begin met een glaasje bubbels of cocktail. Hierna is er keuze uit een 3 tot 8 gangen menu met bijpassende wijnen. Elke maand is er een nieuw menu, dus dit kan je prima maandelijks herhalen..

Nog een van mijn favorieten, vooral in de zomer. Aan de kop van stadspark De Oude Haven kijk je uit over het park en water op het prachtige terras. Bestel een wijntje of een glas bubbels en zie de zon ondergaan... Je kunt er a la carte eten, maar er is ook een 3- of 4 gangen chefs menu met bijpassende wijnen.

Eten bij Sidney is een knus en warm ingericht restaurant met een open keuken. Er is een uitgebreide kaart vol keuzes en specials. Gastvrouw Michelle zorgt dat je niets te kort komt.

Bistro de Smaakboutique voelt als een huiskamer restaurant waar je een driegangen menu kunt bestellen. Met bijpassende wijnen.

Dudockx is zowel in de zomer heerlijk op het terras met uitzicht over het water, maar ook in de winter zit je achter het raam met mooi uitzicht. Voor of na het eten kun je een drankje drinken bij de open haard voor wat extra romantiek. Je kunt a la carte eten of kiezen tussen een 3- of 4 gangen menu met bijpassende wijnen.

Chef aan de Werf is een fijn, hoog restaurant met een kaart waarbij ze alle gerechten in maatje tussengerecht serveren. Het is goed eten (met Michelin bordje!) met goede wijnen. Reserveer wel van te voren, want ze zitten vaak vol!


Winebar

Geen zin in een uitgebreid etentje, maar wel zin om een drankje te doen? Kies dan voor een wijnbar. Hier kun je ook kleine gerechtjes, hapjes of tapas bestellen, zonder dat je een avond fine dinen. In deze post zijn alle fijne wijnbars op een rijtje gezet.


Rex

Cocktails

Weer eens wat anders dan een glaasje wijn of frisdrank? Kies voor cocktails of G&T's. Het ziet er altijd feestelijk uit en jullie kunnen zelfs een klein proeverijtje doen. Hieronder mijn favorieten plekken om cocktails te drinken:

Rex biedt een aantal heerlijke cocktails van de usual zoals de Cosmopolitan (blijft mijn fave!), tot eigen creaties. En een prachtige bar waar deze creaties vandaan komen.

Meddens staat vooral bekend aan de keuze aan verschillende G&T's. Wist je dat ze zelfs een eigen gin hebben gemaakt? Ook hier is een prachtige bar waar de heerlijke drankjes worden gemaakt. Vergeet ook niet elke laatste vrijdag van de maand VISSA. Bij VISSA drink je G&T's met oesters voor €1,- met een DJ. Ook een leuke date night!

MOUT serveert meerdere cocktails en G&T's. Mijn favoriet is de Clover Club. Daarnaast hebben ze een maandelijkse cocktail genaamd 'Max's probeersel'. Zoals de naam het al zegt: Max probeert wat, en jij mag deze testen.


Moviedate

De klassieker, de samen naar de film. Niet iedereen zit te wachten op een rom-com, maar gelukkig biedt Hilversum meerdere leuke filmspecials. Zo is er elke zondag een steak preview te zien in Vue Hilversum. Bij filmtheater Hilversum hebben ze specials als film & food in samenwerking met Floris catering en traiteur, ontbijt & film in samenwerking met Presto coffee & more, Hilversum in gesprek in samenwerking met schrijvers en Boekhandel Voorhoeve en elke woensdagavond voorpremiere avond. Check de websites voor meer informatie en de agenda!


Museumdate

Soms is het leuk om samen iets te bezoeken of te bekijken (en af te sluiten met koffie, een drankje of zelfs een etentje). Ga samen naar een museum en naar die ene tentoonstelling die je al een tijdje hebt willen zien. Bekijk hier welke musea en tentoonstellingen er te zien zijn in Hilversum.
Date in de natuur

Het kan heerlijk zijn met mooi weer de natuur op te zoeken en een wandeling te maken samen. Ook als het koud is, dan kun je daarna gewoon een kop warme chocolademelk halen! Rondom Hilversum zijn er prachtige wandelgebieden te vinden, voor ieder wat wils. Wandelroutes over de heide, in het bos of rondom landgoederen. Er zijn verschillende routes te vinden bij VVV Gooi & Vecht, via Natuurmonumenten of via Goois Natuurreservaat.

Wist je dat 't Gooi 7 tuinen heeft welke je in 1 dag per fiets of te voet kunt bezichtigen? Het zijn 7 botanische tuinen. Eerder heb ik een post geschreven op Instagram over Botanische tuin Pinetum Bleidestijn en over de Costerustuin. De tuinen zijn leuk om in alle jaargetijden eens te bezoeken. Meer informatie over de 7 tuinen vind je hier.


Netflix & chill

Geen budget of geen zin om eruit te gaan? Je kunt ook thuis daten! Ga eindelijk die ene lange film kijken die jullie al een tijd willen zien. Ga samen een serie bingewatchen. Ga samen koken of kook voor elkaar.

Hoe maak je het toch anders dan andere dagen dat jullie op de bank tv kijken? Zorg ervoor dat je lekkere dingen in huis haalt en een lekkere fles wijn open trekt. Maak het gezellig in huis met kaarsjes en creëer je eigen thuisbioscoop(je).

Wat ik heerlijk vind om te doen is een ritje naar de Gijsbrecht. Lekkere kaasjes halen bij Kaaskamer Hooi en Klomp en vers stokbrood bij Bakker Bertram & Brood. Wijn hebben wij meestal wel in huis, maar er zijn genoeg wijnzaken te vinden om je te laten adviseren. Zo maak je je serie- of filmavondje net iets specialer!


Plannen jullie weleens een date night in? En wat doen jullie het liefst?

Comments


bottom of page