top of page
  • Foto van schrijverEveline

5 x Michelin 2020 bordje in Hilversum 🍽️

Deze maand is weer de nieuwe Michelin gids uitgegeven voor 2020. Michelin kennen we natuurlijk allemaal vanwege de Michelinsterren, welke wij helaas niet in Hilversum hebben.

Ze selecteren echter ook restaurants waar je, volgens de Michelin proevers kwaliteitsvolle keukens, met "bereidingen met kwaliteitsproducten, een vakkundige chef. Gewoonweg lekker eten!" Hiermee verdien je een zogenaamd 'Michelin bordje'. En daar hebben wij er wel 5 van in Hilversum! Zelfs een Bib gourmand. Meer daarover lees je hieronder.


Bon appetit!Eten bij Sidney

Eten bij Sidney is een klassieke, Franse keuken. Dit is wat de Michelin inspecteurs zeggen:

"Typische bistrostoelen, veel hout, gedempt licht… Eten bij Sidney Heinze heeft veel weg van een vakantiediner in la douce France. De keuken is al even traditioneel. Denk maar aan smaaktoppers als steak tartaar of een frisse cocktail van koningskrab met cocktailsaus. En dat met de eigen touch van een talentvolle chef."

Langestraat 94, 1211 HB // www.etenbijsidney.nl


Royal Mandarin

Royal Mandarin is een Chinese keuken. Dit is wat de Michelin inspecteurs zeggen:

"Elegant restaurant waar de Chinese keuken een Europese twist krijgt. U vindt dus de kenmerkende oosterse smaken en gerechten terug, maar dan wel in combinatie met producten van hier en ondersteund door topwijnen."

Emmastraat 9, 1211 NE // www.royalmandarin.nl


Dudockx Bar & Kitchen

Doduckx Bar & Kitchen is een Marktkeuken. Dit is wat de Michelin inspecteurs zeggen:

"Architect Dudok is de man achter dit trendy paviljoen uit de jaren dertig, dat beschikt over een zalig terras aan het water. De krachtige grillsmaak van het vlees komt dan weer van de Big Green Egg, waar de chef zo graag mee werkt. Zijn keuken is resoluut modern, met oog voor bio en lokaal, maar is niet té gesofistikeerd."

Vreelandseweg 50, 1216 CH // https://dudockx.nlChef aan de Werf

Chef aan de Werf is een Marktkeuken. Dit is wat de Michelin inspecteurs zeggen:

"De voormalige gemeentewerf van Hilversum heeft zijn industriële karakter behouden, al maakt het vintage-interieur deze grote ruimte toch wat gezelliger. De ervaren chef De Wijs is een vakman die zijn klassiekers kent. Hij zoekt zijn producten lokaal, voor zijn bereidingen gaat hij graag internationaal."

Mussenstraat 11, 1223 RB // www.chefaandewerf.nl


Spandershoeve

Spandershoeve is een Indonesisch restaurant en ze hebben daarnaast een Bib Gourmand. Dit houdt de beste prijs-kwaliteitverhoudingen ≤ 37€ in. Dit is wat de Michelin inspecteurs zeggen:

"Elegant restaurant dat al sinds 1972 de Indonesische keuken alle eer aandoet. De derde generatie staat aan het roer van dit typische restaurant en brengt wat vernieuwing in de keuken. Al zorgt de oma er wel steeds voor dat de Indonesische specialiteiten smaken zoals het hoort: authentiek, pittig en gul."

Bussumergrintweg 46, 1217 BS // www.spandershoeve.nl


Meer informatie over Michelin vind je op www.viamichelin.nl


Comments


bottom of page