top of page
  • Foto van schrijverEveline

Valentijnsdag in Hilversum 💕

Het is alweer bijna 14 februari, Valentijnsdag! Love is in the air. Maar wat kun je dit jaar nu weer doen zodat je niet elk jaar met een bos bloemen en/of chocolade aan komt zetten. Wij hebben gezocht naar de leukste dingen om te doen deze Valentijnsdag.

Ook als je niet alleen maar van zoetsappige dingen houdt of gewoon met je BFF op stap wilt.


7 x doen

Foto Muiderslot

❤ Valentijnsdag op het Muiderslot: over erotiek in de 17e eeuw. Er worden bijzondere rondleidingen gegeven en meer verteld over de de slaapkamergeheimen van onze voorouders... Dit jaar met extra aandacht voor bloemen en erotiek. Er worden live liefdesliederen gespeeld en er worden liefdesdranken geserveerd.

Na de rondleiding trouwen voor een avond? In de slotkapel van het kasteel kun je op de foto met een sluiter, hoed en je lover! Vrijdagavond is Muiderslot van 19.00 tot 23.00 uur geopend. De laatste rondleiding start om 22.00 uur. Leeftijd: 16 +.

Prijs: € 20,50 // tickets bestellen kan hier // www.muiderslot.nl


❤ Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ’s-Graveland: dat is toch bijna het toppunt van romantiek? Van 20:00 tot 22:00 uur kun je sterren, de maan en planeten bekijken. Ook bij bewolkt weer zijn ze open en zijn er extra activiteiten. Wil je nou een mooie foto hebben van jullie uitje? Daar hebben ze iets op gevonden: een handige telescoopadapter voor mobiele telefoons die helpt om de juiste afstand te vinden en met het stilhouden van de telefoon. Vooral voor het fotograferen van de maan en heldere planeten is dit heel geschikt. Let op: het dak is open, dus neem warme kleding mee. En je kunt natuurlijk je lover lekker warm houden.

Prijs: € 3,- // reserveren is niet nodig // https://www.sterrenwacht-gv.nl/activiteiten/sterrenkijkavonden/


❤ Meer zin in een muziekavondje? Fastlove treedt op met de heerlijke hits van George Michael en Wham! bij de Vorstin. De Engelsman Andrew Browning is de beste George Michael imitator.

Prijs: €29,50 // tickets bestellen kan hier // https://www.devorstin.nl/event/fastlove/


Hotel de Witte Bergen

❤ Wil je het groters aanpakken? Wat dacht je van een lekker verwennachtje voor jullie samen? Hotel de Witte Bergen organiseert een speciaal valentijnarrangement welke bestaat uit: 1 overnachting in luxe comfort hotelkamer met bubbelbad, een valentijn 4-gangen diner in het hotelrestaurant De Witte Bergen (zie hieronder), de volgende dag een uitgebreid live cooking ontbijtbuffet en een fles prosseco op de kamer. 

Prijs: vanaf € 90,- p.p. // reserveren kan hier // www.hoteldewittebergen.nl


❤ Iets totaal anders doen? Of wil je liever niet met je partner, maar een vriendin iets leuks doen? Wat dacht je van een lesje paaldansen?! Pole Moves geeft Valentijn les; samen met je partner/vriend/vriendin 1 uur een les volgen. Maandag 10 februari om 19.00 uur. Aanmelden is verplicht.

Prijs: € 20,- per duo // Van Leeuwenhoekstraat 6, 1221 AH // www.polemoves.nl


❤ Is paaldansen iets te heftig, maar wil je wel iets anders doen samen? Wat dacht je van duo-yinyoga? Samen met je lief, een vriend(in), of wie dan ook een gezamenlijke les volgen bij Yoga Me. Yin is een les waarin je elkaar helpt een beetje meer te ontspannen in een houding. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met Thai massage, maar dan minder heftig en toegankelijk voor iedereen. Slechts plek voor 5 duo’s. Les is van 19:30 - 21:00u. Klik hier om je aan te melden.

Prijs: € 12,- per duo // Neuweg 134, 1214 GS // www.yoga-me.nl


❤ Altijd goed: lekker wijn drinken bij 1 van de wijnbars in Hilversum. Check de beste wijnbars van Hilversum hier.12 x restaurants

Wild Brood

❤ Romantisch diner op een geheime plek? Omdat 14 februari binnen no time was uitverkocht, is er nog plek beschikbaar op tweede Valentijnsdag, ofwel 15 februari. Een Clandestien diner georganiseerd door pop-up restaurant Wildbrood. Het concept is een diner op een geheime plek in 't Gooi, tussen Weesp en Baarn. 24 uur van tevoren krijg je een bericht van de locatie en hoe je er kunt komen. Bij aankomst vindt je mooi gedekte tafels, lekker puur eten met lokale producten. Neem je lover mee op deze verrassingsdate! Maximaal plek voor 30 personen. Aanvang 19:00u.

Prijs : €65,- ( all in) // reserveren: whatsapp 0648741089 of info@wildbrood.nl // www.wildbrood.nl


❤ Restaurant de Witte Bergen serveert een 4-gangenmenu van 17:00 tot 22:00 uur. Wil je het helemaal groots aanpakken? Dan kun je ook blijven slapen met een speciaal arrangement, zie hierboven.

Menu:

love board

tartaar van zalm, Hollandse garnalen en een citroenmayonaise

Cupido’s ossenhaas met sugar snaps en een saus van truffel en paddenstoelen OF Cupido's kabeljauw met spinazie en prei en een Champagne-beure blanc saus

chocolade voor twee

Prijs: € 34,50 p.p. // Rijksweg 2, 3755 MV // www.hoteldewittebergen.nl


❤ Paisan, restaurant met een mediterraanse keuken, serveert een speciaal 4-gangenmenu voor twee. Het menu is ook vegetarisch te bestellen! Met live muziek van Bregje Knoop. Van 17:30 tot 20:00 of 20:30 tot 0:00 uur.

Menu:

oester | gin

coeur de boeuf | burrata | munt

makreel | kokos | chili

rib-eye | pastinaak | rozemarijnjus

aardbei rode wijn ijs | chocoladetaart

Prijs : €39,- p.p. // 's-Gravelandseweg 46, 1211 BT // www.paisan.nu


❤ Bistro Vos serveert een 4-gangenmenu inclusief welkomstcocktail.

Menu:

sprankelend welkomstapperitief

huisgemaakte makreel met piccalillyschuim

tagliolini met gerookte truffelboter en verse truffel

gemarineerde aardpeer met prei en kombu

romantisch chocoladedessert 2 share

Prijs: € 37,50 p.p. // Biersteeg 15, 1211 GC // https://bistrovos.nl


❤ De Jonge Haan serveert een 3-gangen valentijnsmenu vanaf 17:00 uur.

Menu:

vistrio

kabeljauw met kreeftensaus, gratin en seizoensgroenten OF eendenborst met portsaus en pompoenpuree

chocoladeproeverij

Prijs: volgt // ‘s-Gravelandseweg 62 1217 ET // www.dejongehaan.nl/nl/


❤ Restaurant Vlaar serveert een 4-gangen Valentijnsmenu, zowel als lunch als diner. Het menu is uit te breiden met een liefdescocktail en 2 oesters voor €12,50 p.p.

Menu:

zacht gegaarde wijtingfilet, met wortel, kaffir hangop, krokante panko ravioli van gamba, kreeftensaus eendenborstfilet, gepofte knolselderij, schorseneer chips, jus van cèpes  pannacotta van aardbei en kers, witte chocolade mousse, aardbei en vanille, chocolade hart

Prijs: € 49,50 p.p. // Noordereinde 129, 1243 JL // www.restaurantvlaar.nl


❤ Eten bij Dudockx serveert zowel op Valentijnsdag of tijdens het Pre-Valentinesdiner op 13 februari een 4-gangen menu met amuse vooraf.

Menu: amuse

truffel duxelle |rode biet | parmezaan | verse truffel

souffle |coquille | langoustine | peterseliewortel

anjou duif |compote | saus | bécasse

spoom

bloedsinaasappel |ruby chocolade | yoghurt | basillicum 

Prijs: €50,00 p.p. //Vreelandseweg 50, 1216 CH // https://dudockx.nl


❤ Bij de Tuinman serveert een Vegan-Valentijns-Verrassings-Diner! Speciaal voor Valentijnsdag brengen ze een ode de groente met een uitgebreid vegan valentijns-diner. Het menu is een verrassing, wel is alles vegan. Er wordt ook een bijpassend wijnarrangement geserveerd.

Prijs: €39,50 p.p. // Hoorneboeg 4, 1213 RE // https://bijdetuinman.nl


❤ We hebben nog een tweede vegan optie! Van de Vegans organiseren een Vegan valentine bij Meentwerf Hilversum. Zij serveren een 4-gangen menu, welke ook glutenvrij is te bestellen (extra kosten zijn dan €2,50)!

Menu:

oester van komkommer aspergekoekjes met maca-knoflook-mayo verse pasta met pompoen, roomkaas, amandelen en salie chocoladecake met bananencaramel, orgeade, pinda en mini-meringues

Prijs: €32,50 p.p. // Mierenmeent 122, 1218 EM // www.vandievegans.nl

❤ De Open Keuken serveert een 3-gangenmenu Valentijnsdiner . Een optie is ook een Late Night Diner (vanaf 20:30u). Menu is (nog) niet bekend.

Prijs: € 33,50 p.p. of Late Night Diner voor € 28,50 p.p. // Laanstraat 31, 1211 HG // www.deopenkeuken.nl


❤ Puur Smaeck serveert een speciaal 3-gangen Valentijnsmenu. Om de avond goed te starten krijg je een glas bubbels met een amuse! Menu is (nog) niet bekend.

Prijs: € 32,50 p.p. // Kampstraat 18-20, 1211 GE // www.puursmaeck.nl


❤ Bistro Smaakboutique serveert een 3-gangen keuze menu met Frans- en Italiaans georiënteerde gerechten. Shared dining. Menu is (nog) niet bekend.

Prijs: € 27,95 p.p. // Laanstraat 1a, 1211 HG // www.bistrosmaakboutique.nl

Комментарии


bottom of page