top of page
  • Foto van schrijverEveline

Rainbow Week 2022

Het is weer Rainbow Week! Van 7 tot en met 15 oktober 2022. Een initiatief van Gooi en Vecht inclusief: een stichting die zich ster maakt voor de Rainbow Community in de Gooi & Vechtstreek. "We willen bereiken dat iedereen, ongeacht gender of seksuele oriëntatie, zich vrij voelt om overal zichzelf te zijn”. En daarom staat deze week in het teken van Gooische Pride!

Elke dag staan er onwijs veel leuk evenementen gepland, en niet alleen in Hilversum dit jaar.Highlights die je niet mag missen!

Vrijdag 7 oktober wordt de week afgetrapt met de Rainbow Ball bij de Vorstin, in Hilversum. Het feest wordt om 20.00 uur afgetrapt met live optredens van onder andere Kate Ryan, Julia Zahra, Miss Abby OMG en Stevie Stunner. Tickets vind je hier.


Zaterdagochtend 8 oktober is er in de ochtend de Hillywood Pride Safari, waar Hilversumse ondernemers en organisaties die de LHBTIQ+ community een warm hart toedragen:

Tante Chap conceptstore: regenboog etalage en iedereen die iets koopt krijgt een papieren tas met een hart erop, uiteraard gekleurd met de regenboogkleuren. Deze tassen worden gekleurd door mensen met een beperking van dagbesteding Gijs & Brechtje uit Hilversum.

The Skiff Liquorstore: tijdens de Rainbowweek 10% korting op alle rosé wijnen en pink Gin.

Lunchcafé van Drimmelen: koffie en roze gebak voor €5,75.

Restaurant Puur Smaeck: rainbow borrelplateau voor 4-5 personen met koude en warme hapjes voor €20,00.

Brasserie Monsees: rainbow lunch menu van 2 gangen met koffie en friandises voor € 29,50 p.p.

Primo: 3 gangen Rainbow Menu voor €35,00.

Van die Vegans: verkopen vegan regenbooggebakjes.

GGD Gooi en Vechtstreek: condoomrace in de Biersteeg.

De Frietboetiek: patat met roze mayonaise voor € 3,50.

Leonidas: liefdevolle doos gevuld met 16 Leonidas hartjes in 3 smaken voor € 8,95.

Kookwinkel Oldenhof: Rainbow Etalage tijdens de hele Rainbow Week.

Lente is Lente Florals: het Eleganza Extravaganza Rainbow boeket voor €15,00.


In de middag volgt de officiële opening van de Rainbow Week in de Biersteeg met Nederlands kampioenschap handtaswerpen. De avonden zijn gevuld met een dragrace bij café The Skiff met het thema 'sexy piraten realness'


Dinsdag 11 oktober is coming out day, waarbij -zoals elk jaar- de regenboogvlag wordt gehesen bij het Raadhuis door wethouder Karin Walters en bij diverse scholen in 't Gooi. In Huizen is er de hele avond een Coming Out Day celebration.
Cultuur

Ook de culturele sector hangt de regenboogvlaggen uit en heeft leuke acties en evenementen gepland.

Libris Voorhoeve: bij Libris Voorhoeve hebben ze naast de regenboogtafel voor LGBTQI+ thematische boeken en schrijvers, ook een mooi programma op zondag 9 oktober. Zo is eer een presentatie en workshop 'Vrouwen versieren voor Vrouwen' door Eline Zegers, een interview en signeersessie van Eric de Rooij naar aanleiding van zijn boek 'Augustus' en een signeer- en voorleessessie door Tom Lanoye naar aanleiding van zijn roman 'De Draaischijf'.

Bibliotheek Bussum: bij de bibliotheek van Bussum komt tijdens coming out day op 11 oktober schrijver Edward van de Vendel van zijn boek 'Gloei'. Hij laat 20 jongeren tussen de 16 en de 23 jaar aan het woord en hun persoonlijke verhalen geven een beeld van de queer community van nu. Tickets kosten €10,00 (€8,00 als je lid bent) en een tweede ticket is gratis. Scoor je tickets hier.

Filmtheater Hilversum: van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 oktober worden er 4 films gedraaid in het regenboogthema bij Filmtheater Hilversum. Op 14 oktober draait de film El Houb van regisseur Shariff Nasr en is na afloop van de film acteur Fahd Larhzaoui te gast voor een Q&A, en krijg je zelf de kans vragen te stellen aan de hoofdrolspeler! Alle films en tickets vind je hier.


Gehele programma

Het hele programma, inclusief avondfeesten, themadagen- en avonden, tijden en ticketprijzen, vind je hieronder: 

Meer info vind je via de website van Gooi en Vecht Inclusief, deze vind je hier.

Zorg dat je ze ook op social media volgt, dat kan hier.

Comments


bottom of page