top of page
  • Foto van schrijverEveline

Hoeve Ravenstein in Baarn

Hoeve Ravenstein is 1 van mijn favoriete plekken in Baarn waar ik graag kom. Deze plek is niet in 1 zin te omschrijven, want het is meerdere dingen in 1 en er zijn onwijs veel leuke activiteiten. Hoeve Ravenstein zit verscholen op het landgoed Groeneveld, bij kasteel Groeneveld. Naast dat het een boerderij is waar ze dieren houden, hebben ze er een boerderijwinkel met verse producten uit eigen groentetuin, vlees van eigen koeien en streekproducten. Ze hebben een boerderijcafé en er zijn talloze activiteiten te doen voor jong en oud.


Familiebedrijf

Hoeve Ravenstein is de eeuwenoude boerderij van de boerenfamilie Tupker. De hoeve staat bekend om zijn eerlijke rundvlees en het grote assortiment van duurzame, glutenvrije en streekgebonden producten. Ze hebben als uitgangspunt om koeien op een natuur- en diervriendelijke manier te houden. Met respect voor de leefomgeving. Meer over de start van het bedrijf en de familie vind je hier.Boerderijwinkel

Als ik eenmaal voet zet in deze winkel, kom ik altijd met een volle tas naar buiten. De winkel is in een voormalige koeienstal. Alle producten in de winkel zijn biologisch en duurzaam. Ze verkopen er rundvlees van Hoeve Ravenstein, Belgisch Witblauw, afkomstig uit de eigen veehouderij. Maar ook kun je er terecht voor je dagelijkse boodschappen. Ze hebben er vers brood en ook bij de verse kaas moet ik me inhouden.

Daarnaast wordt er in de winkel duidelijk vermeld welke producten bijvoorbeeld glutenvrij zijn.

Nog een tip; check de verse groente afdeling. Deze zit in een apart gebouw en komt vers (voor een groot deel) van de eigen moestuin af!
Boerderijcafé

Je kunt hier binnen of buiten op het grote terras tussen de koeien, heerlijk zitten voor een kop koffie of thee met huisgemaakte taart of iets anders lekkers, zoals broodjes. Het café bevindt zich in een oude varkensstal. Je kunt er ook terecht voor een high tea, ze kunnen een picknickmand verzorgen en er zijn verschillende arrangementen. Het menu vind je hier.


Activiteiten

Ze hebben elk kwartaal andere activiteiten, aangepast aan het seizoen. Zo kun je er in de lente een speurtocht met kinderen doen, in de zomer bloemen en kruiden plukken, in de herfst is er een herfstwandeling en in de winter -rondom de feestdagen- zijn er leuke activiteiten voor kids en is er het oliebollen feest.

Daarnaast hebben ze er van mei tot oktober elke eerste zondag van de maand een Boeren Zondagmarkt. Kids kunnen een dag meelopen met de boer een diploma krijgen. In de zomer is er een grote pluktuin en zo zijn er nog heel veel leuke activiteiten.


Bezoeken

Enthousiast geworden? Hoeve Ravenstein is van dinsdag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot en met 17.00 uur te bezoeken, en op vrijdag tot 18.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is er een boeren zondagmarkt en maandag zijn ze gesloten.

Adres: Hoeve Ravenstein, Landgoed Groeneveld, Ravensteinselaan 3, 3744 ML Baarn.

Comments


bottom of page