top of page
  • Foto van schrijverEveline

7 x parken & tuinen in Hilversum

Op veler verzoek mijn favoriete stadsparken en tuinen in Hilversum om te bezoeken. Heerlijk als date met jezelf en een goed boek, een wandeling, een fijne picknick of speurtocht met kids. Wandelen met de hond. Meer dan genoeg te doen.

Check mijn favoriete parken en tuin in en net om Hilversum.Laapersveld


Laapersveld

Laapersveld ligt aan het spoor bij Hilversum Sportpark en aan het Laapersbos. Het is een mooi park met grote vijver en je vindt er een oud pompgemaal, uiteraard ontworpen door Dudok. Het vijverpark met pompgemaal zijn in 1991 aangewezen als Rijksmonument. Ik vind het een heerlijk park met uitzicht over het water waar je kunt wandelen of even aan het water kunt zitten.

Laapersweg 10, Hilversum


Boombergpark

Het Boombergpark is een langgerekt park tussen de Schuttersweg en de Boomberglaan en ligt aan het Corversbos. De hoofdingang van het Boombergpark ligt aan de Peerlkamplaan/Boomberglaan bij het rosarium; de prachtige rozentuin. Boomberg verwijst naar een van de heuvels van het glooiende Gooise landschap waarop Hilversum is gebouwd.

Wist je dat die monumentale park een eigen boek heeft? Uitgegeven door Gemeente Hilversum, je vindt het boek hier.

Boomberglaan 57, HilversumDe Oude Haven vanaf Restaurant Parc


De Oude Haven

Stadspark de Oude Haven ligt tussen de Havenstraat en de Loosdrechtseweg. Je kunt er heerlijk wandelen, naast het water van de Gooische Vaart. Het park heeft een basketbalveld en een skatebaan. Vanaf het terras van restaurant Parc heb je een geweldig uitzicht over de Oude Haven. Parc is gebouwd op de Zoutbunker van Hilversum, een ontwerp van (uiteraard!) architect Dudok.

Oude Haven, Hilversum


Costerustuin

Een botanische tuin in Hilversum, is die van dr. Costerus, vernoemd naar biologieleraar en botanicus Jan Costerus. De planten zijn niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan van één plantenfamilie bij elkaar. Je kunt de tuin gratis bezoeken. Als je je smartphone mee hebt, kun je de QR codes scannen voor meer informatie over de bloemen, bomen, struiken en planten. Je kunt er zitten aan het water, op een bankje uitkijkend over de tuin of je kunt er een rondleiding volgen. Een plattegrond van de tuin vind je hier.

Zonnelaan 4-Z, Hilversum // https://costerustuin.nlPinetum Blijdenstein


Pinetum Blijdenstein

Pineut Blijdenstein is een prachtige botanische tuin middenin Hilversum en prachtig om elk seizoen te bezoeken. De botanische tuin is gespecialiseerd in coniferen, maar je vindt er ook cycadeeën, ephedra's en rhododendrons en in de kassen staan tropische planten. Je kunt het park bezoeken voor €3,00, €1,00 voor kinderen onder de 12 en op de woensdagen is de toegang gratis.

Je kunt hier zitten met een goed boek en de eekhoorntjes door de bomen zien gaan, uitkijken over de prachtige bomen bij de vijver, of op het terras een kop koffie drinken. Je kunt er een rondleiding krijgen, zelf wandelen of een speurtocht doen met kinderen. Daarnaast zijn er vele evenementen in de tuin, check hiervoor de website. Een plattegrond van de tuin vind je hier.

Van der Lindenlaan 125, Hilversum // www.pinetum.nl


Siertuin Gooilust

De siertuin op buitenplaats Gooilust is een ommuurde tuin met meer dan 900 soorten exotische bomen, struiken en planten. De tuin is prachtig en ligt aan het begin van Landgoed Gooilust. Natuurmonumentn heeft een route door de tuin opgesteld van 0,5 km waarop je leuke weetjes vindt over de planten en bomen die je onderweg tegen komt. Deze vind je hier. Let op: alleen op dinsdag- en zaterdagmiddag geopend.

Zuidereinde 47B, 's Graveland


Sperwershof

Deze spot is een verborgen pareltje. Ze hebben een theetuin met terras, een biologische winkel en een pluktuin. De tuin is 3500 m2 groot. Naast het theehuis vind je een mooi terras onder de lindebomen, daarnaast zijn er zitjes tegen de oude tuinmuur, afgezet met heggen. In de tuin vind je op diverse plekken banken en zitjes. Ze hebben een vast assortiment taarten voor bij de koffie of thee en tijdens de lunch hebben ze een broodplankje. Let op: ze zijn alleen op vrijdag en zaterdag geopend.

Noordereinde 52, 's-Graveland // https://sperwershof.nlZo gaat de Kwekerij eruit zien


De Kwekerij

Het groene stadspark De Kwekerij is verhuisd naar de oostkant van het spoor. Wat eerst nog een saaie stenen kuil was naar het station, is nu een prachtig groen veld met zitmogelijkheden en pop-up hotspots! Het wordt de nieuwe thuis van LiveHilversum, welke nu aan de stadskant is gevestigd en het VVV kantoor voor Hilversum. Daarnaast komen er nog 3 ondernemers aan, waaronder Lente is Lente Florals, de rest volgt nog...

Houd de socials in de gaten voor de laatste updates omtrent de Kwekerij!

Oosterspoorplein, Hilversum // https://www.dekwekerijhilversum.nl

bottom of page