top of page
 • Foto van schrijverEveline

10 events in september die je niet wilt missen!

Bijgewerkt op: 31 aug. 2022

September is een volgevulde maand met veel evenementen en festivals in de nazomer. We hebben wat in te halen na de voorgaande lockdown jaren! Hieronder evenementen zoals foodfestivals, wijn- en bierfestivals, kidsproof evenementen en nog veel meer. Lees snel verder:
Film By Night

3 avonden lang in september wordt het Herenplein omgetoverd tot een grote buitenbioscoop. Tijdens Film by Night van Filmtheater Hilversum worden drie vroege voorpremières gedraaid die later in het jaar uitkomen! Het gaat om de films Entre Deux Mondes, Boiling Point en Corsage. Bij de film staan al stoeltjes, reserveer je een ticket en krijg je een welkomstdrankje.

 • Entre Deux Mondes (Ouistreham) op 1 september: het is gebaseerd op Le Quai de Ouistreham, het bestverkochte non-fictiewerk van de Franse journaliste Florence Aubenas, waarin ze de toenemende onzekerheid in de Franse samenleving onderzoekt aan de hand van haar ervaringen in de noordelijke havenstad Caen. Meer info over de film en tickets vind je hier.

 • Boiling Point op 2 september: betreed de meedogenloze druk van een restaurantkeuken terwijl een chef-kok zijn team in de war brengt op de drukste dag van het jaar. Meer info over de film en tickets vind je hier.

 • Corsage op 3 september: keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt verafgood om haar schoonheid en staat bekend om haar inspirerende modetrends. In 1877 viert ze haar 40ste verjaardag en wordt officieel beschouwd als een oude vrouw die probeert haar publieke imago te behouden. Meer info over de film en tickets vind je hier.

Waar: Herenplein 5, Hilversum

Wanneer: 1, 2 en 3 september 2022 om 21.30 uur

Tickets: € 12,50 per film incl welkomstdrankje (je kunt ook je Cinneville pas gebruiken). Tickets vind je hier.


Druif Wijnfestival

Het hele weekend van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september staat het in de Biersteeg in Hilversum in het teken van wijn proeven, genieten, goed gezelschap en lekker eten. Van de middag tot de avond is er genoeg te proeven, in wijn en lekker eten, en vooral te genieten!

Deelnemers:

Wine:

 • Wijnbar Vintage

 • Wijnkoperij Mijn Hemel

 • Il diVino Wijnwinkel

Food:

 • Restaurant Puur Smaeck

 • Bistro Vos

 • Brasserie Monsees

 • Echte Liefde Kaas & Delicatessen

Wanneer: 2 september 2022, 16.00 - 22.00 uur, 3 september 2022, 14.00 - 18.00 uur en 4 september 2022, 13.00 - 20.00 uur

Waar: Biersteeg, 1211 GC Hilversum

Tickets: 1 ticket is geldig voor 1 dag, kosten per ticket zijn €9,50. Koop je tickets hier.


Bosjesfestival

Het bosjesfestival Hilversum is een tweedaags festival met singer-songwriters, cabaret en comedy acts. Overdag is er 'Kinderbosjes' met een kids programma tot 12 jaar, zoals een kindertheater. Tot 4 jaar hoef je voor kids geen kaartje te kopen.

Het gehele programma van de vrijdag, zaterdag en het kidsprogramma kun je nu hier vinden.

Wanneer: 2 en 3 september 2022 van 19.00-1.00 uur. Kinderbosje alleen op zaterdag 3 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Waar: Loosdrechtse Bos 7, Hilversum

Tickets: €15,00 voor de vrijdag- of zaterdagavond, €5,00 voor kids. Koop je tickets hier.
Hoppaaa Foodtruck Festival

Dit festival is in Huizen, maar te leuk om over te slaan. Ze hebben er meer da 20 foodtrucks en een wijn- en bubbelbar. Er zijn borrelplanken, de Wijnclub, een Silent Disco, Live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, shared dining, een cocktailbar en leuke activiteiten voor kids, zoals schminken en workshops.

Wanneer: 2 september 2022 van 15.00-20.00 uur. 3 en 4 september 2022 van 12.00 tot 20.00 uur.

Waar: IJsselmeerstraat, Huizen

Tickets: gratis entree


One Hilversum Festival

Het festival One Hilversum brengt alle Hilversummers van verschillende culturele achtergronden, leeftijden en seksuele voorkeuren bij elkaar. Er zijn afwisselende muzikale optredens van over de hele wereld, kraampjes met eten, drinken en non-food. Er zullen veel activiteiten ook voor kinderen, waaronder diverse culturele workshops.

Wanneer: 3 september 2022 12.00-23.00 uur

Waar: Oude Haven, Hilversum

Tickets: gratis entree tot 12 jaar, daarna €4,00


Pure Buren

In samenwerking meet 'Pure Markt' wordt zondag 4 september de Gijsbrecht een grote met de Gijsbrechtse ondernemers en deelnemers van de Pure Markt. Je kunt lekker shoppen, er is eten, pak een terrasje, wat te drinken en entertainment. Alle Pure Markt deelnemers vind je hier. De markt is van op d Gijsbrecht van Amstelstraat tussen Bosdrift en Neuweg en Hilvertsweg tussen Irisstraat en Begoniastraat.

Wanneer: 4 september 2022 11.00-17.00 uur

Waar: Gijsbrecht van Amstelstraat, Hilversum

Tickets: gratis entree


Gooisch Bierfestival

Er zijn meer dan 30 bieren, wijnen, ciders en biercocktails om te proeven en er zijn foodtrucks aanwezig. Je moet minimaal 18 zijn en vanaf 15 jaar is er begeleiding nodig.

Naast het lekkere proeven is er livemuziek van Komodo, Max Skavelaar en Jasha Eliane in de middag en in het avondprogramma staan Nonchelance, Sonic6 en Kuzko met een live optreden.

Wanneer: 11 september 2022, 13.30-16.30 uur en 17.00-20.00 uur

Waar: Marktplein 1, Hilversum

Tickets: €20,00 voor een middag- of avondticket. Koop je tickets hier.
Oogstfeest

De oogsttijd is begonnen! En dat kun je nu vieren bij De Hoorneboeg, samen met Ciderij Elegast en Slow Food Nederland. Behalve lekker eten en drinken, workshops en docu’s is er ook live muziek én de laatste 2 Bosbiosavonden van dit jaar. Meer over de bosbios vind je hier.

De Hoorneboeg staat tijdens het Oogsfeest in het teken van avontuurlijke ciders, wilde bieren, funky zuurkool, verrassende kazen en feestelijke groenten. Geniet van alle smaken en leer de ambachtelijke makers kennen. Ze werken vanuit pure passie en hebben een gemeenschappelijke missie, namelijk het beste uit zichzelf, de natuur en het eindproduct halen. Duik er nog dieper in tijdens een proeverij, wildplukwandeling of kom luisteren wat het Graanpanel te zeggen heeft. Of haal een lekker drankje aan de bar en kom in de moestuin luisteren naar live muziek. Meer info over het oogstfeest vind je hier. Wanneer: 17 september 2022 van 12.00-19.00 uur en 18 september 2022 van 10.30 tot 19.30 uur

Waar: Hoorneboeg 5, Hilversum

Tickets: €15,00. Koop je tickets hier.


Vunzige Deuntjes

Op zaterdag 17 september strijkt Vunzige Deuntjes weer neer in Hilversum, en doen ze precies dat waar ze goed in zijn: vunzig, very VUNZIG! Koop dus je ticket en ga los op de dansvloer in De Vorstin en dans mee op de fijnste hiphop, R&B, afro en dancehall-deuntjes! De volledige line-up volgt nog.

Wanneer: 17 september 2022 vanaf 23.00 uur

Waar: Koninginneweg 44, Hilversum

Tickets: €12,50. Koop je tickets hier.


Proost & Kroost

6 Hilversumse ondernemers organiseren een knus familiefestival. Op PROOST & KROOST zwaaien we de zomer uit. Hoe? Met lekker eten, een goed glas, vermaak voor kids en fijne muziek. Dit vindt plaats voor Chef aan de Werf.

Deelnemers Proost & Kroost:

 • Chef aan de Werf

 • Your Coffee Hilversum & de Gijsbrecht

 • Matthijs Boon, brood & banket

 • B aak Hilversum pop-up

 • Echte Liefde kaas & delicatessen

 • Il Divino wijnwinkel

Wanneer: 18 september van 13.00-20.00 uur

Waar: Mussenstraat 11, Hilversum

Tickets: € 8,00 en zijn verkrijgbaar bij bovenstaande deelnemers. Kids tot 12 jaar hebben gratis toegang.

 

Mis je een evenement die absoluut in dit rijtje thuis hoort? Neem dan contact op! Dat kan hier:


Kommentare


bottom of page