top of page
  • Foto van schrijverEveline

4 x openlucht bioscopen in Hilversum deze zomer

Je hebt er waarschijnlijk al een aantal voorbij zien komen op mijn instagram @hilversumcityguide, maar hier een fijn overzichtje. Dit jaar hebben we namelijk een aantal te gekke openlucht bioscopen in Hilversum, allemaal in samenwerking met Filmtheater Hilversum.

Denk aan de bosbios, middenin het bos van de Hoorneboeg, een gratis openluchtfilm in het Dudokpark en Film By Night niet te vergeten. Check hieronder een overzicht met data, films en prijzen:De Bosbios

Samen met Cinetree en Filmtheater Hilversum zocht De Hoorneboeg naar films die stuk voor stuk iets bij je in beweging zetten. Overdag een workshop, in de avond een film. Tickets voor een workshop kosten €60,00. Een ticket voor de film kost € 17,50. Film + Tuinmans-Daghap kost € 35,00.

De maanden juli en augustus staan vol prachtige films die je kunt bekijken in het bijzondere bos aan de Hoorneboegse heide. Er zijn stoelen en je kunt snacks scoren bij de Tuinman, of vooraf een hapje eten. Eerder schreef ik een uitgebreider artikel over de Bosbios, deze vind je hier.

Waar: Hoorneboeg 5, Hilversum

Wanneer: meerdere dagen in juli en augustus

Prijzen: € 17,50 per film

Programma: het hele programma van workshops en films vind je hier


Openluchtfilm Dudokpark

Op zaterdag 20 augustus organiseert Filmtheater Hilversum een gratis openluchtfilm in het Dudokpark, bij het gemeentehuis. Dit doen ze al sinds 2002, dus (afgezien van de afgelopen 2 jaar) al 20 jaar! Vanaf 19.30 uur kun je een plekje zoeken met je stoeltje of kleedje in het park en de film begint om 21.30 uur, als het goed donker is.

De film dit jaar is ‘Licorice Pizza’ van Paul Thomas Anderson. De film, genomineerd voor 3 Oscars (!) en winnaar van de BAFTA Awards voor beste screenplay, speelt zich af in de jaren 70 en volgt het verhaal van Alana en Gary die opgroeien en verliefd worden in San Farnando Valley. Er is een foodtruck voor je moviesnacks en de toegang is helemaal gratis!

Waar: Dudokpark 1, Hilversum

Wanneer: 20 augustus 2022 om 21.30 uur

Prijzen: gratis!

Programma: meer info over de film vind je hier


Pop-Up Cinema Sing-Along: Bohemian Rhapsody

Op 27 augustus tijdens het festival Open035, is er een pop-up cinema van Filmtheater Hilversum. Het is een speciale sing-along film, namelijk Bohemian Rhapsody, met alle Queen klassiekers. De film ‘Bohemian Rhapsody’ uit 2018 is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film won Oscars voor beste mannelijke hoofdrolspeler: Rami Malek, die Freddy Mercury speelt. Daarnaast een Oscar voor film editing, sound editing en sound mixing. Als klap op de vuurpijl is de film genomineerd voor beste film, maar deze is helaas naar een andere film gegaan. Wel wonnen ze de beste film bij de BAFTA awards. Een film die je gezien moet hebben, dus!

Waar: Langgewenst 20, Hilversum

Wanneer: 27 augustus 2022 om 21.30 uur

Prijzen: gratis

Programma: het hele programma en meer info over Open035 vind je hier
Film by Night

3 avonden lang in september wordt het Herenplein omgetoverd tot een grote buitenbioscoop. Tijdens Film by Night van Filmtheater Hilversum worden drie vroege voorpremières gedraaid die later in het jaar uitkomen! Het gaat om de films Entre Deux Mondes, Boiling Point en Corsage. Bij de film staan al stoeltjes, reserveer je een ticket en krijg je een welkomstdrankje.

  • Entre Deux Mondes (Ouistreham) op 1 september: het is gebaseerd op Le Quai de Ouistreham, het bestverkochte non-fictiewerk van de Franse journaliste Florence Aubenas, waarin ze de toenemende onzekerheid in de Franse samenleving onderzoekt aan de hand van haar ervaringen in de noordelijke havenstad Caen. Meer info over de film en tickets vind je hier.

  • Boiling Point op 2 september: betreed de meedogenloze druk van een restaurantkeuken terwijl een chef-kok zijn team in de war brengt op de drukste dag van het jaar. Meer info over de film en tickets vind je hier.

  • Corsage op 3 september: keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt verafgood om haar schoonheid en staat bekend om haar inspirerende modetrends. In 1877 viert ze haar 40ste verjaardag en wordt officieel beschouwd als een oude vrouw die probeert haar publieke imago te behouden. Meer info over de film en tickets vind je hier.

Waar: Herenplein 5, Hilversum

Wanneer: 1, 2 en 3 september 2022 om 21.30 uur

Prijzen: € 12,50 per film incl welkomstdrankje (je kunt ook je Cinneville pas gebruiken)

Programma: het hele programma van workshops en films vind je hier

Comments


bottom of page