top of page
  • Foto van schrijverEveline

9 x nieuw in september & binnenkort geopend in Hilversum

Bijgewerkt op: 3 jul. 2021

Ondanks de corona crisis, vinden er gelukkig nog steeds mooie openingen plaats. Een iets moeilijkere start dan normaal, dus bezoek ze vooral, #supportyourlocals !


© De Pindakaaswinkel

De Pindakaaswinkel

Toen ik nog in Amsterdam woonde, woonde ik in de Czaar Peterstraat, waar de eerste Pindakaaswinkel haar winkel opende. Pindakaas gemaakt van: alleen maar pinda's! Je kunt je voorstellen dat ik een klein vreugdedansje deed toen ik hoorde dat ze ook een vestiging in Hilversum opende! Ik kwam er namelijk graag voor mijn pindakaas en ze hebben er ook proefpakketjes, leuk als cadeautje!

Naast 'normale' pindakaas hebben ze ook veel smaken, zoals koffie zeezout, dadel kaneel, karamel zeezout, witte chocolade en veel meer. Mijn favoriet? Witte chocolade. Twijfel je? Je kunt er ook proeven.

Kerkstraat 92, 1211 CR // https://depindakaaswinkel.nl

Mama's Takeaway

Mama's Takeaway is een nieuw bezorg- en afhaalrestaurant met een Surinaamse, Hindoestaanse, Javaanse en Indiase gerechten. Denk aan roti, nasi- en bamigerechten, Surinaamse broodjes en Tjauw Min. Ik ben altijd op zoek naar lekker Surinaamse Roti, dus deze staat op het lijstje!

Eemnesserweg 12, 1221 CX // http://mamastakeaway.nl


© Sublime Asian Deli

Sublime Asian Deli

Een nieuwe Aziatisch afhaalrestaurant waar je zelf je menu kunt samenstellen of een diner voor 2 kunt bestellen. Momenteel alleen afhalen, maar bezorgen is binnenkort een optie. De chef komt uit Australië en heeft veel in de Aziatische keuken gewerkt voor hij deze Asian Deli opende.

Van Hogendorplaan 28, 1215 EH // www.sublimeasiandeli.nl


Bubbletea 54

Deze opening is mij een beetje ontglipt, want ze zijn deze zomer al geopend: Bubbletea 54, de eerste en enige in 't Gooi! Bubble tea is razend populair in Azië en ook in Nederland kom je het steeds vaker tegen. Het is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapiocaballetjes. Je kunt de bubbletea opdrinken bij Snackpoint 54, maar ook online bestellen zodat je er thuis van kunt genieten. Je kunt je eigen bubbletea samenstellen, of kiezen uit smaken als kokos, matcha, ananas of vanille.

Van Hogendorplaan 26, 1215 EH // www.snackpoint54.nl


Shoeby

Modeketen Shoeby heeft een vestiging geopend op de Gijsbrecht in Hilversum. Ze hebben een mannen-, vrouwen- en kindercollectie. Je kun een afspraak inplannen met een Personal Shopper voor stijl- en kleuradvies op maat. Ook kun je VIP-night op maat in de winkel organiseren met je vriendinnen! Genoeg keuze om het shoppen nog leuker te maken.

Gijsbrecht van Amstelstraat 133, 1214 AX // www.shoeby.nl


© Eten van Sidney

Eten van Sidney

Eigenlijk is dit een heropening. We kennen allemaal Eten bij Sidney, jarenlang een begrip in Hilversum gerund door eigenaar Sidney Heinze en zijn vrouw. Tijdens de start van de coronacrisis moesten zij het roer omgooien en zijn ze gestart met een afhaalrestaurant. Dit groeide uit tot een afhaal- en bezorgingsrestaurant met heerlijk comfort food, gemaakt door Sidney. Ze zijn nu verder gegaan onder de naam 'Eten van Sidney' met een uitgebreide kaart met versgemaakte spareribs, angusburger, bami, curry en (mijn favoriet!) Surinaamse roti. Ook vegetarisch te krijgen.

Langestraat 94, 1211 HB // etenbijsidney.nlBinnenkort geopend:


Brasserie 22

Ook dit is een soort heropening. Of eigenlijk: terug van weggeweest! Kennen jullie Brasserie 22 nog? Een jaar geleden kwam daar wijnbaar Petit Paris. En vanaf 1 oktober zijn ze weer geopend als Brasserie 22. Een Frans georiënteerde keuken, veel wijnen op het glas en een fijne sfeer. Vanwege COVID-19 wel wat minder tafels, dus reserveren is een must. Wie is er nog meer blij met deze terugkomst?

Kampstraat 22, 1211 GE // www.brasserie22.nl


De Vegaclub

De Vegaclub is gevestigd in Gooiland en komt in plaats van hun eerdere succes dit jaar: ROEFF, de eerste rooftopbar van Hilversum. Vegaclub omschrijft zichzelf als: "een club zonder dansvloer, een diner zonder vlees". Een pop-up restaurant met een 4 gangen verrassingsmenu, geheel vegetarisch. Verzorgd door sterrenchef Wouter Berghuis. Snel reserveren dus!

Emmastraat 2, 1211 NG // www.devegaclub.nl

Opening: 2 oktober


Boekhandel Voorhoeve

Boekhandel Voorhoeve gaat verhuizen, dus dit wordt eigenlijk een heropening. Ze verhuizen maar een paar 100 meter verderop, naar het oude C&A gebouw, ontworpen door Dudok! Het nieuwe gebouw zorgt voor een verdubbeling van het winkeloppervlak. Er klinken plannen voor boeken op de beneden verdieping in de kelder en erboven een radio- en tvstudio. De bovenste drie verdiepingen van het pand worden waarschijnlijk appartementen.

De heropening laat nog wel even op zich wachten, de opening zal ergens begin 2021 plaats vinden.

Kerkstraat 84, 1211 CR // https://www.libris.nl/voorhoeve/winkels/

Opening: begin 2021

 

Weten wat er deze zomer geopend is? Klik dan hier. Ken of ben jij een hotspot die binnenkort opent? Neem dan contact op, dat kan hier.

bottom of page