top of page
  • Foto van schrijverEveline

15 x de beste warme chocolademelk to go

Het is winter, het is koud, er ligt sneeuw en mensen gaan massaal wandelen en/of schaatsen. En wat hoort er dan echt bij? Warme chocolademelk (met slagroom) natuurlijk! Maar waar drink je de lekkerste en beste hot choco's?


Alle choco's to go tijdens je wandeling door Hilversum of lekker in de natuur staan hieronder voor je op een rijtje!


Deze choco to go mag je deze winter niet overslaan tijdens je wandeling:


© Chocolate Company Hilversum

Stadse wandeling in Hilversum

Chocolate Company

Deze mag uiteraard niet ontbreken; een cafe, brasserie en winkel gebouwd rondom chocolade en chocolademelk! Ze hebben een hotchocspoons: een lepel met een chocoladesmaak voor in de warme melk, met meer dan 60 smaken! Denk aan red velvet, salto caramel en toffee temptation. En je haalt hier natuurlijk je lekkerste chocolademelk to go.

Meer weten? Check deze blogpost over Chocolate Company in Hilversum!


Matthijs Boon bakkerij

Naast het feit dat Matthijs Boon een van de beste bakkers in het Gooi is en dagelijks vers brood bakt, is er ook een cafe geopend vlakbij het station. Je kunt hier komen voor koffie, vers brood, een taartje maar ook voor lekkere warme chocolademelk! Check deze dus met een lekker zoet broodje bijvoorbeeld?

Noorderweg 2–4, 1221 AA // https://matthijsboon.nl


Lunchcafe van Drimmelen

Van Drimmelen is een begrip in Hilversum als het gaat om een lekker no-nonsense lunchcafe. Maar naast lekkere lunch en koffie, serveren ze ook lekkere chocolademelk. Ook speciale (chocolade) koffies, zoals hazelnootkoffie, caramelkoffie en salted caramel koffie. Met of zonder een grote toef slagroom.

Kerkstraat 88, 1211 CR // www.lunchcafevandrimmelen.nl

Koffie & JIJ

Dat Koffie & Jij lekkere koffie heeft weten we. Ook weten we dat ze koffie specials hebben, zoals chocolate cappuccino (chocolade cappuccino met slagroom) en caramel love (café latte met karamel siroop, slagroom en karamelsaus).

Maar ze hebben ook een eigen hot chocolate menu! Zo hebben ze chai chocolate (chai gemengd met pure chocolademelk, slagroom, kaneel en steranijs), nuts about nuts (hazelnoot siroop met pure chocolade, amandelmelk en noten), white caramel special (witte warme chocolademelk met karamelsiroop, slagroom en karamel saus). Maar je kunt ook gewoon kiezen voor de 'traditional hot chocolate'. Gewoon zoals je hem kent met keuze uit melk-, puur-, of witte chocolade. Met of zonder slagroom.

Daarnaast kun je voor een kleine meerprijs kiezen uit amadel-, soya- of havermelk.

Kerkstraat 98, 1234 AB // www.koffieenjij.nl


Vascobelo Café - Brasserie

Naast hun uitgebreide koffie menu en keuzes, bieden zij een wel heel speciale warme chocolademelk. Namelijk de Belgian Hot Chocolate. Chocolademelk gemaakt van echt Belgische chocolade, van Callebaut. Heerlijke Belgische chocolade.


Your Coffee

Your Coffee staat natuurlijk bekend om de koffie, maar vergeet de chocolademelk ook hier niet! Daarnaast kun je een lekkere warme wafel of snert bestellen om het winterse gevoel helemaal af te maken!

Kerkstraat 38A, 1211 CP //https://yourcoffeehilversum.nl


STEK

Stek, op De Kwekerij aan het stadspark tegenover het centraal station. Ze zijn geopend voor take away en ze bezorgen via UberEats, Thuisbezorgd of de eigen website. Ze hebben een take-out voor cappuccino's, latte's, babyccino's (gratis!). Maar natuurlijk ook je lekker choco met of zonder slagroom to go! In de maten S, M of L (ik zou zeggen: altijd L ;-)). Blijven zitten bij STEK zelf mag niet, maar lekker in het park van De Kwekerij wel. STEK levert zelfs een fleecedekentje!

Stationsplein 27, 1211 EX // www.stekcoffee.com30 ML Hilversum

30 ML is nog maar net geopend, middenin de lockdown, maar hebben ervoor gezorgd dat alles to go is of bij jou voor de deur wordt bezorgd! Naast de all day brunch kaart, koffie en thee hebben ze natuurlijk ook warme chocolademelk to go. En niet zomaar, maar die van Tony Chocolonely! Vegan? No worries, ook een vegan chocolademelk to go is een optie!

‘s-Gravelandseweg 14, 1211 BS // https://30ml.nl/vestiging/30ml-hilversum/


Coffee Fellows Hilversum

Bij Coffee Fellows kun je, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijke koffie to go's scoren. Maar wist je dat ze ook verschillende choco's to go hebben? Namelijk keuze uit pure-, melk- en witte chocolade! Daarnaast versie bagels, broodjes of zoete hapjes zoals taart en muffins.

Kerkstraat 34, 1211 CN // https://coffeefellows.nl/locaties/


Wandeling over de heide

Bij de Tuinman

Momenteel hebben ze een speciaal loket gewijd aan heerlijke to go lekkernijen. Op donderdag t/m zondag kun je tussen 10:00u en 17:00u een lekkere koffie, thee of warme chocomelk TO GO komen halen. De barista’s staan voor je klaar voor een lekkere kop en het keukenteam bakt nog graag een mooi stukje taart voor je om mee te nemen. Lekker voor tijdens je wandeling op de Hoornboegse heide!

Hoorneboeg 4, 1213 RE Hilversum // https://bijdetuinman.nl


Brasserie Zonnestraal

Over de Hoornboegse heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. In de jaren twintig ontworpen door Jan Duiker, Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga, als nazorgcomplex voor tuberculosepatiënten. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en heeft een lekker menukaart, maar ook koffie, thee en chocolade to go.

Loosdrechtsebos 19, 1213 RH Hilversum // www.brasserie-zonnestraal.nl


© Chef aan de Werf

Chef to Go door Chef aan de Werf

Chef to Go is het in leven geroepen tijdens de lockdown! Naast elke week een ander keuze menu bij Chef to Go en de Chefs winkel (met wijnen, bier en delicatessen) zijn ze nu ook geopend zijn voor heerlijke koffie, thee en chocomelk to go na een heerlijke wandeling op de hei of door Anna’s Hoeve.

Mussenstraat 11, 1223 RB Hilversum // www.chefaandewerf.nl


Café Restaurant de Eendracht Blaricum Voorheen de Tafelberg, nu de Eendracht Blaricum op de Tafelbergerheide. De buitenbar is geopend voor je lekkerste koffie, thee en chocolademelk to go. Tip: ga eerst met je kids langs de Schaapskooi! Oude Naarderweg 2, 1261 DS Blaricum // www.deeendracht-blaricum.nl Restaurant café Heidezicht Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan! Ze zijn momenteel elke dag geopend voor koffies, thee, warme chocomelk met slagroom, appeltaarten en al hun andere huisgemaakte heerlijkheden to go. Elke dag van 10:00 tot 16:00 geopend. Randweg 203, 1403 XT Bussum // https://heidezicht.com


Theehuis 't Bluk Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Dagelijks is Theehuis 't Bluk To Go van 10:00-16:00 uur geopend. Je kunt er een warm broodje kroket, tosti of andere lekker hapjes krijgen naast natuurlijk koffie, thee en warme choco! Zuiderheide 2, 1251 SE Laren // www.bluk.nl


Ben je nog op zoek wandelingen die je deze winter kunt doen? Of andere tips om te doen in de winter tijdens de lockdown? Check dan deze post. Ben je benieuwd naar de lekkerste koffies to go in Hilversum? Check dan deze post.

Comments


bottom of page