top of page
  • Foto van schrijverEveline

Sterrenkijkavonden bij De Sterrenwacht

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Wist je dat we een eigen, permanente Sterrenwacht hebben in 't Gooi? Inclusief elektrisch bedienbaar schuifdak, zodat met slecht weer het ook mogelijk is de sterrenhemel te bekijken? Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek beschikt over twee grote telescopen en diverse kleinere telescopen. De sterrenwacht is gevestigd op de 1ste verdieping van gebouw Brambergen naast het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s Graveland. Er zijn lezingen, cursussen, workshops, zonnekijkdagen en binnenkort weer sterrenkijkavonden!

© Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek

Sterrenkijkavonden Iedere vrijdagavond in de maanden oktober tot en met maart houdt de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek sterrenkijkavonden voor het publiek – ook bij bewolkt weer. Op bewolkte avonden zijn er namelijk extra presentaties en andere activiteiten.

Tijdens de sterrenkijkavonden, zal je (als het helder is) de helft van de tijd in de telescoopruimte doorbrengen om te kijken naar sterren of andere objecten in de ruimte (afhankelijk van de tijd van het jaar zijn het wisselende objecten). Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de sterrenhemel.

De andere helft vindt plaats in de presentatieruimte waar je naar een video of presentatie kijkt, op kan warmen met warme choco, koffie of thee en kids leuke activiteiten kunnen doen.


Reserveren

Vanwege COVID-19 moet je van te voren wel reserveren en wordt er gewerkt met tijdssloten. Met kleine kinderen begint het eerste tijdsslot om 19.30 uur en het tweede tijdsslot is van 20.30 tot 21.25 uur. Entree is €3 voor volwassenen en €1 voor kinderen.

 

Meer info

Waar: Noordereinde 54E, 1243 JJ ‘s-Graveland

Wanneer: 1 oktober 2021 tot en met 25 maart 2022, elke vrijdagavond

Tijdsloten: 19.30 - 20.25 en 20.30 - 21.25 uur

Reserveren: reserveren kan hier


bottom of page