top of page
  • Foto van schrijverEveline

5 x tentoonstellingen die je niet mag missen deze herfst

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Het weer wordt koud, het regent buiten. Tijd dus voor een rondje cultuur; lekker warm binnen. Welke tentoonstellingen mag jij deze herfst niet missen? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, in en rondom Hilversum:


© Museum Hilversum

Expositie | China Dreams // Museum Hilversum

Expositie China Dreams met Ruben Terlou, Xiaoxiao Xu en Ruben Lundgren is een trilogie over het China van vandaag; een land vol mystiek, verwondering over de nieuwe digitale wereld en een buitenwereld met de nieuwe zijderoutes als punt op de horizon.

De expositie is te zien tot en met 24 oktober 2021. Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum // www.museumhilversum.nl Expositie | Dudok als stedenbouwer // DAC

Deze tentoonstelling richt zich op Dudoks stedenbouwkundige werken en stelt de actualiteit van Dudoks denkbeelden aan de orde. De vaste tentoonstelling in het DAC is ook te bezoeken en vertelt over Dudok als de creatieve persoon achter de vele bijzondere architectuur in o.a. Hilversum.

Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum // www.dudokarchitectuurcentrum.nl


© Singer Laren

Expositie I De ontdekking van het heden // Singer Laren

De tentoonstelling toont topwerken uit de moderne en hedendaagse kunst en omvat een honderdtal werken waarin vrijwel alle grote Europese kunststromingen uit de twintigste en eenentwintigste eeuw vertegenwoordigd zijn. Bekende kunstenaars met namen als Pablo Picasso, Constantin Brancusi, Jean Arp, Piet Mondriaan, Joan Miro, Giorgio Morandi, Robert Delaunay en René Daniëls. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Het Noordbrabants Museum en zal aansluitend vanuit een andere invalshoek te zien zijn in ’s-Hertogenbosch.

De expositie is te zien tot en met 28 november 2021. Oude Drift 1, 1251 BS Laren // www.singerlaren.nl

Expositie | Fast Art // De Krachtcentrale

Fast Art staat volledig in het teken van snelheid, met de Formule 1 voorop. De tentoongestelde March Leyton House 881 uit 1988, de eerste F1-auto ontworpen door Adrian Newey, brengt kunst, fotografie en design samen. Te zien en te koop is werk van onder meer voormalig F1-coureur Stefan Johansson, motorsportfotograaf Frits van Eldik en kunstenaar Peter Kos. De expositie is vrij toegankelijk.

De expositie is te zien tot en met 10 oktober 2021.

Havenstraat 76, 1271 AG Huizen // www.de-krachtcentrale.nl


© Muiderslot

Expositie | Crying Boys // Muiderslot

In kasteel Muiderslot is de fotoserie ‘Crying Boys’ van fotograaf Noah Valentyn te zien. Eén van de meest diepgewortelde ideeën over mannelijkheid is dat mannen niet huilen. Toch werd er in middeleeuwse geschriften volop melding gemaakt van huilende ridders. Valentyn heeft in zijn serie ‘Crying Boys’ moderne jonge mannen vastgelegd die hun tranen de vrije loop laten. Tegen de prachtige achtergrond van het stoerste kasteel van Nederland tonen zij hun kwetsbaarheid en hun kracht.

Op 10 oktober 2021 van 14.00 tot 16.00 uur is Noah Valentyn zelf aanwezig in het kasteel om meer over de Crying Boys te vertellen. Deze Meet & Greet met de fotograaf is gratis toegankelijk voor bezoekers van het kasteel.

De expositie is te zien tot en met 14 november 2021.

Herengracht 1, 1398 AA Muiden // https://muiderslot.nl


Expositie | Robots in Captivity // Doornburgh

In deze tentoonstelling onderzoekt beeldend kunstenaar Bram Ellens de complexe relatie tussen mens en technologie. De tentoonstelling is ingericht als een robot-kennel. Je ontmoet als bezoeker in verschillende ruimtes diverse robots: een drie meter hoge robotarm, een snel lerende robotstem en een robot in een kooi. In de tentoonstelling en het onderzoekslab verkennen de bezoekers de vraag: zijn de robots onze dienaars, vrienden of juist onze vijanden? Geschikt voor alle leeftijden, dus ook leuk om met kids te bezoeken!

De expositie is te zien tot en met 9 januari 2022. Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarsen // www.buitenplaatsdoornburgh.nlComments


bottom of page