top of page
  • Foto van schrijverEveline

Kids on a bike 🚲

Ik kwam laatst zo een leuke tip tegen, die ik met jullie wil delen! Namelijk Kids on a Bike. Je fietst, met kids, een kindvriendelijke route met allerlei attracties en activiteiten die leuk zijn om te doen met kids. En dat allemaal in Gooi en Vechtstreek!Kids on a bike

Judith, wonend in Hilversum, heeft samen met haar gezin sinds 2014 alle mooie plekjes per fiets ontdekt in 't Gooi. Nu deelt ze haar leuke, kindvriendelijke routes met jullie! Korte afstanden tussen bezienswaardigheden of activiteiten, dus ook geschikt voor kinderen (vanaf een jaar of 7-8) om zelfstandig te fietsen. Tot die leeftijd kunnen ze nog heerlijk voor- of achterop zitten.


Het concept is simpel. Je koopt een fietsroute voor €5,00 op de website, deze varieert tussen de 12 en 30 km. Het zijn 6 routes waarbij jij het start- en eindpunt bepaald en de route in een verschillend aantal kilometers te doen is. Alle tours zijn te bestellen in het Nederlands of Engels.

Je fietst bijna altijd een rondje, zodat je dezelfde route geen twee keer hoeft te fietsen en 90% van de routes gaan over fietspaden door de natuur of apart van de hoofdweg gelegen. Als extra's vind je links naar een app waar je de route onderweg op je mobiel kunt volgen en informatie over bezienswaardigheden onderweg (zoals openingstijden, entree, enz.).


Routes

Fiets door de afwisselende natuur van de streek, waar allerlei verschillende natuurgebieden aan elkaar grenzen en daardoor een divers landschap geven. Denk aan bossen van de Lage Vuursche of Baarn. De heide in Hilversum, Bussum en Laren. Water rond de Ankeveense en Loosdrechtse plassen en langs de rivier de Vecht.

Op de website kun je de routes aanklikken en uitgebreidere info lezen, routes met elkaar vergelijken, beoordelingen lezen en foto's op de route bekijken.


Activiteiten en attracties

Er zijn activiteiten en attracties op de route te vinden voor alle seizoenen in het jaar. Routes langs openluchtzwembaden. Kindvriendelijke picknickplekken. Lekker actief in een klimbos. Een potje mini-golf. Uitleven in een speeltuin. Kastelen bekijken. Kinderboerderijen bezoeken. Zelfs een pretpark!

En natuurlijk ontbreken ook de leukstekidsproof horeca-gelegenheden langs de route niet, bijvoorbeeld met speeltuin, een speciale kinderkaart en lekkere ijsjes.


 

Meer info:

Routes: De routes vind je hier

Social media: Facebook & Instagram
コメント


bottom of page