top of page
  • Foto van schrijverEveline

De Duurzame Dagen

Op 17, 18 en 19 september vinden De Duurzame Dagen plaats in Hilversum. Een initiatief van Hilversum100, een netwerk met Hilversummers die samenwerken om van onze stad een gezonde, groene en leefbare stad te maken. In samenwerking met lokale ondernemers!


Tijdens deze 3 dagen wordt je geïnspireerd om zo duurzaam mogelijk te shoppen en leven. Er zijn allerlei gezellige, nuttige en creatieve activiteiten waaraan je mee kunt doen.Programma

Op 17 september is de workshop Koken met no-waste. Je leert koken met producten die op de datum zijn of die om andere redenen niet meer in de winkel verkocht kunnen worden. Daarnaast is er een 0% Fry-mi-bo door Van die vegans, in VONK in de wijk, Larenseweg 192.


Op 18 september heb je activiteiten als de Zero Waste Wandeltour. Gids Marjolein Lever van @Marjoleindoetgroen heeft een informatieve wandeltour langs Zero Waste locaties in Hilversum voor je samengesteld met ten minste 5 locaties. Duurzame ondernemers ontdekken waar je met je eigen verpakkingen of potten langs kunt om te winkelen! Daarnaast is het World Clean-Up day, vindt er een opening van een wormenhotel plaats, is er een duurzame markt bij Vonk in de Wijk en is De Groene Bakfietsenparade. Ook deze dag zit weer vol met workshops.


Op 19 september kun je terecht bij de biologische markt bij de Groene afslag. Meer daarover lees je hier. En is er de Fair Fashion Sunday. Er is een Vintage Kilo Sale, repair workshop en een lezing over duurzame stoffen door Sus & So.

Verder leer je over duurzaam wonen bij Vonk in de Wijk, kun je een kijkje nemen in een Tiny House en zijn er leuke kinderactiviteiten.


Samenwerking

De Duurzame Dagen is in samenwerking met Hilversum100, Tante Jans, Sus & So, Fairtrade Hilversum, Vonk in de Wijk en Lokaal.


Locaties

Tante Jans, Schapenkamp 2, 1211 PA Hilversum

Vonk in de Wijk, Larenseweg 139, 1221 CL Hilversum

Lokaal op de Kwekerij, Stationsstraat 6A, 1211 EM Hilversum

Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum

De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren


 

Meer info

Hele programma vind je hier en kun je je aanmelden.

Kosten: veelal is gratis, maar sommige evenementen of workshops vragen een kleine bijdrage.

Kosten, programma en aanmelden kan via de website: https://hilversum100.nl


Comments


bottom of page