top of page
  • Foto van schrijverEveline

Staycation in 't Gooi: 10 x de fijnste hotels & vakantiehuisjes

Bijgewerkt op: 25 jan. 2022

De zomervakantie staat voor de deur en zo ook weggaan op vakantie! Voor wie nog liever in de buurt wilt blijven of gewoon lekker Nederland wilt ontdekken, heb ik een mooi lijstje samen gesteld van de absolute must stay hotels in 't Gooi. Inclusief bijzondere vakantiehuisjes. Denk aan Huizen, Blaricum, Bussum, Baarn, Kortenhoef, Loosdrecht, Eemnes en zelfs Vreeland.

Eerder heb ik een lijstje gemaakt over #staycation in Hilversum, deze vind je hier.




Vesting Hotel Naarden

Het Vesting Hotel is gelegen in het hartje Naarden Vesting, direct tegenover de Grote Kerk. Alle kamers zijn voorzien van luxe extra's, zoals een handgemaakt kingsize tweepersoonsbed, een iPod-dock, regendouches, gratis razendsnel glasvezel WiFi, individuele climaatcontrole, bluetooth audio van Orange Audio voor het draadloos streamen van je eigen muziek, Google Chromecast voor het draadloos streamen van je eigen films en series, Nespresso koffiemachine en vier smaken koffie. sommige kamers hebben een bad, balkon of terrasje. Het hotel en de kamers zijn een plaatje en een absolute must visit.

Slapen: er is keuze uit een twee-persoonskamers, een appartement of suite.

Eten: je kunt eten bij restaurant Vesting Lounge. Het is een eetcafé, ontbijt en borrel. In de buurt zijn ook nog een aantal restaurantjes te vinden.

Extra: ze hebben roomservice en bieden ontbijt op de kamer.

Raadhuisstraat 1, 1411 EC Naarden // www.vestinghotel.nl


Hotel NH Bussum Jan Tabak

Aan de rand van Bussum, vlakbij natuurgebieden, ligt hotel NH Bussum Jan Tabak. Er is gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad. Bij mooi weer is er een ruim terras waar je kunt zitten voor een drankje. Die lobby is ruim, er is een prachtige bar en de kamers zien er verzorgd uit.

Slapen: er zijn standaard 2 persoonskamers, superiorkamers en er zijn arrangementen te boeken.

Eten: het restaurant heeft een mediterrane keuken. Alle delicatessen en desserts zijn huisgemaakt.

Extra: geen wellness aanwezig. Wel roomservice en ontbijt op de kamer

Amersfoortsestraatweg 27, 1401 CV Bussum // www.nh-hotels.nl/hotel/nh-bussum-jan-tabak




Boutique Hotel Bellevue

Een recent gerenoveerd boutique hotel middenin Blaricum met in totaal 9 kamers, waarvan er 3 op de tweede verdieping airconditioning hebben. Ze hebben gratis WiFi, een eigen badkamer, flatscreen en zithoek. Wist je dat ze ook leuke arrangementen bieden met bijvoorbeeld een avondje uit eten in het bijhorende restaurant?

Slapen: ze bieden 1 persoonskamers, 2 persoonskamers en keuze uit de comfort of standaard kamer.

Eten: in het hotel is restaurant Bellevue, een begrip in Blaricum. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrels.

Extra: je kunt ontbijt op je kamer bestellen en er zijn kindermenu's beschikbaar

Huizerweg 11, 1261 AS Blaricum // www.bellevueblaricum.nl


Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier

Aan de kop van de Oude Haven, direct aan het Gooimeer, bevindt zich dit hotel in Huizen. Een aantal kamers hebben uitzicht over het water, om heerlijk bij te komen en aan wakker te worden. Je kunt er gratis parkeren een en er is gratis WiFi.

Slapen: alle kamers hebben een eigen badkamer, een bureau en een boxspring. Er zijn twee- en driepersoonskamers, junior suites, appartement en familiekamer.

Eten: er zijn hier volop restaurants aanwezig! Fletcher heeft restaurant J; een Franse en mediterrane keuken en Riva; een wijnlounge. Daarnaast zijn er nog een aantal restaurants op steenworp afstand.

Extra: geen wellness of roomservice aanwezig

Mastspoor 1, 1271 GL Huizen // www.hotelnautischkwartier.nl




Suitelodges Gooilanden

Geen hotel, maar vakantie huisjes, omgeven door de natuur. Er is een woonkamer met grote, glazen gevelopeningen, met zithoek inclusief flatscreen tv en eettafel. Er is een keuken met inductie kookplaat, vaatwasser, Nespresso machine en combimagnetron. Er zijn 2 slaapkamers met douche, vrijstaand bad en eigen Finse opgietsauna! Alle lodges hebben een zonnige terras met zithoek. Heerlijk om even te werken of gewoon vakantie te vieren met je lover of gezin.

Slapen: er zijn 5 verschillende lodges te boeken voor 4 of 6 personen in totaal.

Eten: geen restaurant aanwezig

Rading 2A, 1231 KA Loosdrecht // https://suitelodges.nl


Najade Resort

Najade resort biedt vakantiehuisjes én hotelkamers gelegen aan de dijk, met uitzicht op de Loosdrechtse Plassen. Met het strand ligt op slechts 7 minuten lopen. Er is voor ieder wat wils: een romantisch nachtje weg, een weekendje in een studio of met de familie in een huisje. Alles is mogelijk. Er is gratis WiFi, eigen badkamer en een Nespresso apparaat. De rest is afhankelijk van de accommodatie die boekt.

Slapen: er is keuze uit woningen voor 8 personen, double bedrooms (luxe of deluxe) en studio's (luxe of deluxe)

Eten: geen restaurant aanwezig. In de buurt zijn er wel restaurants te vinden. Ontbijt op de kamer is een mogelijkheid.

Extra: op verzoek kan Najade Resort een masseur voor je boeken

Oud-Loosdrechtsedijk 243, 1231 LX Loosdrecht // www.najaderesort.nl




Haven Lake Village

Haven Lake Village is nog vrij jong en ben je waarschijnlijk al vaak bij veel influencers op instagram tegen gekomen. De watervilla's zijn dan ook plaatjes, middenin de natuur, met een groot terras en uitzicht op het meer inclusief ligbad op het terras! Daarnaast is er een zithoek, flatscreen-tv, een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser en een magnetron, en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. En gratis WiFi.

Slapen: er zijn 4 villa's met eigen thema en 2 slaapkamers voor 4 personen. Alle villa's zijn energieneutraal!

Eten: Haven Lake Village biedt een continentaal of à-la-carteontbijt.

Extra: op verzoek kun je een massage boeken.

Moleneind 2A, 1241 NE Kortenhoef // https://havenlakevillage.nl


Boutique hotel De Nederlanden

Dit boutique hotel ligt een beetje buiten de route, maar ik wil deze absoluut meenemen op dit lijstje. Boutique hotel De Nederlanden heeft in totaal 11 kamers en is toegevoegd aan het met een Michelinster bekroonde restaurant 'De Nederlanden'. Ze bieden verschillende soorten arrangementen aan in combinatie met een diner. Het restaurant ligt aan de Vecht, dus in de zomer kun je hier lekker een duik nemen.

Slapen: er is keuze uit een een- of tweepersoonskamer, een luxe kamer of suite.

Eten: je kunt dineren in restaurant de Nederlanden. Ontbijt is ook een optie.

Extra: geen wellness of roomservice aanwezig

Duinkerken 3, 3633 EM Vreeland // www.nederlanden.nl




Boutique Hotel Eemland

Grandcafé Boutique Hotel Eemland ligt in Eemnes en biedt accommodatie met een restaurant, gratis privéparkeren, een bar en een terras. Er is gratis WiFi, een eigen badkamer, een bureau en een flatscreen-tv. In het restaurant kun je terecht voor lunch, diner, ontbijt en borrel. Daarnaast is er een groot terras.

Slapen: er is keuze uit een deluxe tweepersoonskamer, superior tweepersoonskamer, een junior suit met balkon of terras en een deluxe suite.

Eten: continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet.

Extra: roomservice en een conciërgeservice

Laarderweg 74, 3755 AR Eemnes // www.grandcafe-eemland.nl/boutique-hotel


Kasteel De Hooge Vuursche

Hoe leuk is het om te overnachten in een kasteel? Kasteel De Hooge Vuursche heeft 19 luxe hotelkamers, inclusief een romantische suite. Alle tweepersoonskamers hebben een prachtig uitzicht over het landgoed. Daarnaast hebben alle kamers een eigen badkamer met regendouche en Rituals producten, een zithoek, flatscreen en Nespresso koffie.

Slapen: er zijn in totaal 19 kamers beschikbaar. Er is keuze uit comfort tweepersoonskamer, een deluxe twee-persoonskamer, een suit of junior suite

Eten: er is geen restaurant aanwezig, maar voor het ontbijt is er wel een buffet. Daarnaast is er een bar en gezamenlijke ruimte.

Extra: je kunt ontbijt op de kamer reserveren.

Hilversumsestraatweg 14, 3744 KC Baarn // www.hoogevuursche.nl


bottom of page