top of page
  • Foto van schrijverEveline

Staycation in Hilversum: 6 x de fijnste hotels

Bijgewerkt op: 25 jan. 2022

Gezien de meesten van ons niet op vakantie kunnen of willen gaan, zal een groot deel van de mensen hun vrije tijd in ons eigen landje besteden. Gelukkig heeft ons mooie land genoeg moois te bieden, zo ook in Hilversum! Voor een fijne staycation hoef je dus helemaal niet ver weg.

Hieronder 6 x de fijnste hotels in Hilversum die je niet mag missen omdat ze bijzondere kamers hebben, een leuke bar, een heerlijk restaurant of een bijzondere locatie! Check ze snel hieronder:


© Hotel Ravel

Hotel Ravel

Hotel Ravel is een 3-sterrenhotel die een klein beetje verstopt zit in het centrum van Hilversum. Het is een art deco villa met gratis WiFi en een romantische tuin waar je met mooi weer kunt zitten. Parkeren op straat is gratis.

Slapen: er zijn 20 kamers beschikbaar, allen voorzien van badkamer met regendouche of bad. Alle kamers zien er anders uit. Er is keuze uit een-persoonskamers, twee-persoonskamers en een familiekamer/suite.

Eten: er is geen restaurant aanwezig, maar voor het ontbijt is er wel een buffet. Daarnaast is er een bar en gezamenlijke ruimte.

Extra: geen wellness of roomservice aanwezig

Emmastraat 35, 1213 AJ Hilversum // https://ravel.nl


Amrâth Hotel Media Park Hilversum

Het Amrâth Hotel Media Park Hilversum*** ligt, zoals de naam al doet vermoeden, nabij het Mediapark. Het hotel beschikt over gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

Slapen: er is keuze uit een single kamer, een comfortkamer of een appartement. Alle kamers zijn voorzien van bad en douche.

Eten: je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Ook als je er niet slaapt. Daarnaast is er een fijne hotelbar aanwezig. Met mooi weer kun je er op het uitgebreide terras ontbijten.

Extra: ontbijt op bed is mogelijk. Er is een Gooische mannen en Gooische vrouwen arrangement, op maat gemaakt met seizoensbier en golf voor de mannen, een goodiebag en make-up advies bij ICI Paris voor de vrouwen!

Koninginneweg 28 - 30, 1217 LA Hilversum // www.amrathhotelmediaparkhilversum.nl


© Villa Trompenberg

Villa Trompenberg

Dit mooie boutique 3 sterren hotel ligt in de Trompenberg buurt in Hilversum. Er is gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. De villa is ingericht met kristallen kroonluchters, antieke tafels en originele kunst. Er zijn open haarden en balkons. De warme kleuren en hoge plafonds dragen bij aan de sfeer van het hotel. Na de middag is het hotel volledig zelfstandig en krijgt je een toegangscode voor het hotel. Om het hotel heen is een prachtige tuin.

Slapen: er is keuze uit een standaard kamer, een luxe kamer of een suite. Elke kamer biedt uitzicht op de tuin.

Eten: er is geen restaurant aanwezig. Wel is er elke ochtend een ontbijtbuffet met producten van lokale boeren en producenten. Daarnaast is er een bar aanwezig met zithoeken waar je in de ochtend van een kop koffie kunt genieten en in de middag/avond van een glas wijn.

Extra: je kunt er fietsen huren en er zijn veel mooie ruimtes om te huren voor meetings of evenementen.

Christiaan de Wetlaan 1, 1217 JJ Hilversum // www.villatrompenberg.com


Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark

Het Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark**** biedt 80 kamers, een gezellig restaurant met bar, serre en terras. De kamers zijn in 2017 gerenoveerd, dus alles is nieuw en modern. Er is gratis WiFi en parkeergelegenheid.

Slapen: je kunt kiezen uit een comfort kamer, een superior kamer, een junior suite of een triple kamer; geschikt voor families. Op elke kamer is een Nespresso apparaat aanwezig en inloopdouche.

Eten: je kunt eten bij restaurant Vivaldi, voor ontbijt, lunch en diner. Ook als je er niet slaapt. Daarnaast kun je er een high tea reserveren.

Extra: je kunt ontbijt op de kamer bestellen en er is roomservice. Geen wellness mogelijkheden.

Utrechtseweg 16, 1213 TS Hilversum // www.amrathhotellapershoekhilversum.nl


© Hotel Gooiland

Hotel Gooiland

Hotel Gooiland**** zit in een modern rijksmonument in het centrum van Hilversum. Alle kamers zijn modern ingericht met een stukje mediastad waar Hilversum bekend om is. Er is gratis WiFi en parkeren is gratis.

Slapen: bij Gooiland is er keuze uit comfortkamer, superior kamer, suite, drie-persoonskamer of familiekamer. Alle kamers zijn voorzien van airco, een regendouche en een Nesspresso koffiezetapparaat.

Eten: je kunt er niet dineren, maar wel is er deze zomer het dakterras ROEFF geopend waar je avondmaaltijden kunt eten. Ook kun je er terecht voor een hapje en drankje. In de ochtend is er een ontbijt en je kunt 24/7 een drankje drinken in The Copper, in de lobby.

Extra: er is een fitnessruimte, een lobby met werkplekken en je kunt een massage boeken.

Emmastraat 2, 1211 NG Hilversum // www.gooilandhotel.nl


De Witte Bergen - Van der Valk Hilversum

Hoewel de naam anders doet vermoeden, ligt dit hotel in Eemnes, vlakbij Hilversum. Het 4-sterrenhotel biedt gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi.

Slapen: alle hotelkamers van De Witte Bergen zijn warm ingericht en er is genoeg keuze uit verschillende soorten kamers, zoals economy, een kamer met een balkon of zelfs met een tuin. Natuurlijk is er ook een suite met bubbelbad beschikbaar.

Eten: voor je hapje en drankje kun je hier ook terecht, het hotel beschikt over een restaurant: De Witte Bergen, waar je a la carte kunt eten, er is een dinerbuffet met life cooking en er is een bar aanwezig. Ook als je er niet slaapt.

Extra: roomservice is beschikbaar, evenals een sportzaal, fietsverhuur en je kunt een massage boeken.

Rijksweg 2, 3755 MV Eemnes // www.hoteldewittebergen.nl


bottom of page