top of page
  • Foto van schrijverEveline

8 x wandelen & borrelen in 't Gooi

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Wat is lekkerder om na een stevige wandeling of fietstocht op te warmen met een kop warme chocolademelk met slagroom of gewoon een heerlijke borrel inclusief borrelhapjes? Hieronder deel ik mijn favoriete hotspots in 't Gooi om lekker te borrelen in de natuur. Inclusief kidsproof plekken. Lees hieronder snel verder.


© Buiten in de Kuil

Buiten in de Kuil

Buiten in de Kuil is een hele leuke hotspot in het bos, waar het altijd druk is met fietsers en wandelaars. Het is een plek midden in het bos en je beleeft er alle seizoenen op z’n best. In het najaar en de winter bijvoorbeeld met een houtkachel. Na een rondje wandelen in het bos kun je hier lekker borrelen of opwarmen met een kop warme chocomelk. Ook een leuke plek met kids.

Zevenlindenweg 9, 3749 AW Lage Vuursche // buitenindekuil.nl


Brasserie Zonnestraal Over de heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en heeft een lekker menukaart, inclusief om aan je borrelbehoeftes te voldoen. Dit restaurant gaat wel dicht om 17.00u.

Loosdrechtsebos 19, 1213 RH Hilversum // www.brasserie-zonnestraal.nl


© Bij de Tuinman

Bij de Tuinman

Deze leuke hotspot vind je op De Hoorneboeg aan de rand van de Hilversumse heide. Op de menukaart staan groenten in de hoofdrol, zoveel mogelijk uit eigen de eigen moestuin. Daar kijk je vanaf het terras op uit terwijl je van je wijn of smoothie geniet na een lekkere wandeling. Ook maken ze er hun eigen cider en hebben ze hele leuke evenementen, dus houd ze in de gaten! Hoorneboeg 4, 1213 RE Hilversum // bijdetuinman.nl


Heidezicht

Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan. Er zijn naast koffie en een kidsmenu, ook borrelplanken en andere lekkere borrelhapjes beschikbaar.

Randweg 203, 1403 XT Bussum // https://heidezicht.com© De Eendracht

De Eendracht Blaricum

Voorheen de Tafelberg, nu de Eendracht Blaricum. Je kunt er uiteraard binnen zitten, maar ook op het grote terras met uitzicht op de heide. Ook is er een fijne loungehoek buiten met een buitenbar. Kids kunnen in de speeltuin spelen, of voor op de heide, terwijl jij heerlijk van een glas wijn geniet. Zei ik al dat ze een buitenbar hebben? ;-)

Oude Naarderweg 2, 1261 DS Blaricum // www.deeendracht-blaricum.nl


Theehuis ‘t Bluk

Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Er is een enorm terras en ook deze is kidsproof: is een grote speeltuin aanwezig is. Er is een uitgebreide borrelkaart met borrelplanken voor meerdere personen, een wijnkaart en bier. Genoeg keuze voor je borrel na de wandel of een fietstochtje.

Zuiderheide 2, 1251 SE Laren // www.bluk.nlDe Generaal

De Generaal

Op zoek naar een leuke hotspot in Baarn? Kijk niet verder. Als je na het wandelen, fietsen of mountainbiken ergens op wilt warmen of borrelen, kun je terecht bij Eethuys-Café De Generaal, in het oude station van Baarn. Leuk om met kids eerst het Kabouterpad te wandelen en daarna iets lekkers te eten en drinken bij De Generaal. Het Kabouterpad start vanaf De Generaal, waar je ook een puntmuts en de opdrachten voor onderweg kunt ophalen van Staatsbosbeheer.

Lt. Generaal van Heutszlaan 5, 3743 JL Baarn // degeneraal.nl


Proeflokaal de Serre Een van mijn favoriete hidden gems aan de rand van Hilversum; Proeflokaal de Serre. Na een wandeling bij 1 van de mooie landgoederen in 's Gravenland van Natuurmonumenten, kun je hier lekker eten van de moestuin, een vers stukje taart eten of gewoon heerlijk van een borrel genieten. Tijdens de koude dagen kun je binnen voor de open haard zitten, maar je kunt ook heerlijk terecht op het terras met tapas of heerlijke borrelplanken. Inclusief wijn van de Hilversumse wijngaard aan de overkant!

Leeuwenlaan 34, 1243 KB 's-Graveland // www.proeflokaaldeserre.nl


Comments


bottom of page