top of page

5 x pluktuinen in 't Gooi

Zo leuk om te doen met het gezin, vrienden of je partner. Zelf je kruiden en/of bloemen plukken. Op de meeste plekken kun je dit doen in een pluktuin vanaf de maand juni. Check hieronder het lijstje van pluktuinen in 't Gooi of in de buurt van Hilversum:


© Land & Boschzigt


Land & Boschzigt

In het lente en zomer kun je hier je eigen boeket plukken in de overvolle bloementuin. Naast de pluktuin hebben ze er een natuurvoedingswinkel, een biologische kruidenaar, je hebt er restaurant De Serre en zelfs een wijngaard. Je kunt in de omgeving heerlijk wandelen en daarna een koffie drinken op het terras en een bos bloemen plukken.

Je kunt er ook een plekje huren om je eigen groenten te verbouwen. Je deelt mee in de oogst voor €340,- per seizoen.

Leeuwenlaan 34, 's-Graveland // https://landenboschzigt.nl


Hoeve Ravenstein

Bij Hoeve Ravenstein in Baarn hebben ze een prachtige pluktuin achter het boerenerf. Er groeien en bloeien bloemen, zoals zinnia’s, goudsbloem, herfstaster, dahlia’s, zonnebloemen en Lathyrussen. En diverse kruiden, zoals citroenmelisse, oregano, bieslook en lavas maggikruid. Je kunt er je eigen boeket samenstellen of je eigen kruiden oogsten. Voor jezelf of om cadeau te doen. Alle regels en prijzen vind je hier.

De pluktuin is open van juni tot en met oktober.

Ravensteinselaan 3, Baarn // https://hoeveravenstein.nl


De Sperwershof

Deze spot is een beetje en verborgen pareltje. Naast dat ze een theetuin hebben, een terras en een biologische winkel, is hier ook een pluktuin. In de pluktuin vind je dahlia’s, zinnia’s, lathyrus, strobloemen en diverse ouderwetse snijbloemen. Ook kun je een lekker bosje kruiden plukken. Deze spot moet je echt eens bezoeken. De pluktuin is open in juni en juli, en als het weer mee zit tot in september.

Noordereinde 52, 's-Graveland // https://sperwershof.nl


Landgoed de Rading

Op de rand van Hilversum en Loosdrecht ligt dit pareltje verscholen. In samenwerking met TOMA kun je een bloemenknipkaart en plukdiploma halen. Op de workshop leer je alles over het plukken van biologische bloemen, direct in hete bloemenveld, inclusief vaas. Meer info en prijzen vind je hier. Daarnaast kun je lekker wandelen door de idyllische tuin, kun je langs in de winkel voor ambachtelijke en biologische producten. Daarnaast hebben ze een fijne lunchroom met terras.

Rading 1B, Hilversum // https://landgoedderading.nl© De Moestuin


De Moestuin

Niet in 't Gooi, maar wel vlakbij en te leuk om niet mee te nemen in dit lijstje. De Moestuin ligt in Utrecht en er is van alles te beleven. Er is een biologische winkel, dierenweide, kruidentuin, bijenstal en lunchroom. Daarnaast is er eindeloos veel te doen met kids: er is een speeltuin, waterspeelplaats en klimboom.

Naast dit alles is er natuurlijk ook een pluktuin: tussen juni en oktober kun je hier bloemen plukken.

Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht // www.moestuinutrecht.nl


Comments


bottom of page