top of page
  • Foto van schrijverEveline

15 x binnen & buiten zwemmen in 't Gooi

Met de zomer zoeken we allemaal verkoeling en hoe fijn is het om dan heerlijk te zwemmen? De stranden aan de kust zijn meestal overvol en een stukje rijden vanaf Hilversum, maar we hebben meer dan genoeg fijne plekken binnen een kleine straal rondom Hilversum waar we kunnen afkoelen.


Daarom heb ik hieronder zwembaden op een rijtje gezet (binnen- en buitenzwembaden) en de leukste strandjes waar je mag zwemmen, picknicken of op een terras kunt drinken. Ook staan er leuke tips tussen om met kids te doen.


Wil je zeker weten of het water veilig om te zwemmen voor jou en/of je kids? Check dan deze pagina. Daar wordt dagelijks bijgehouden of het water schoon genoeg is om te zwemmen. Enoy the summer!


Zwembaden

© Sijsjesberg & Bosbad de Vuursche


Zwembad Sijsjesberg, Huizen

Zwembad Sijsjesberg in Huizen is het mooiste openluchtzwembad van 't Gooi. De ligging is prachtig tussen het bos en de hei. In het zwembad is een duiktoren met een aparte springkuil en er is een grote familieglijbaan. In het afgeschermde peuterbad is een spraypark voor de allerkleinsten. Liever zonnen? Kam ook op de velden of het zonneterras met ligbedden.

Ericaweg 22, Huizen // https://sro.nl/zwembad-sijsjesberg/


Zwembad de Lieberg, Hilversum

In dit grote zwembad in Hilversum oost is De Lieberg een binnenzwembad waar beweging en ontspanning centraal staan. Er is een wedstrijdbad en een doelgroepenbad aanwezig waar de meest uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Denk aan vrijzwemmen, baantjes zwemmen, aqua bootcamp en nog veel meer. Het wedstrijdbad telt zes banen en het doelgroepenbad beschikt over een beweegbare bodem. De maximale diepte is 1,40 meter. Even relaxen? Er is ook een whirlpool aanwezig. hebben uitsluitend onder begeleiding van een volwassene toegang tot de whirlpool.

Binnenkort verhuisd het zwembad naar een groot zwemcomplex op Arenapark.

Jan v.d. Heydenstraat 170, Hilversum // www.optisport.nl/lieberg


De Zandzee, Bussum

Bij zwembad de Zandzee hebben ze een enorm aanbod aan activiteiten. Van gewoon baantjes zwemmen tot aquafit, van peuterzwemmen tot familiezwemmen. Ook onwijs veel leuke activiteiten voor kids, zoals zwemfeestjes, zeemeerminnencursus en discozwemmen.

Struikheiweg 14, Bussum // www.dezandzee.nl


De Lunet, Naarden

In sportcentrum de Lunet in Naarden zit ook een groot binnenzwembad waar je met kids terecht kunt of lekker zelf baantjes kunt zwemmen. De faciliteiten zijn onder andere een recreatiebad met kleine glijbaan, een peuterbadje en een verwarmd bad en bubbeltrap.

Amersfoortsestraatweg 16, Naarden // www.sportcentrumdelunet.nl


Bosbad De Vuursche, Baarn

Middenin het bos in Baarn vind je bosbad De Vuursche. Met een wedstrijdbad, een recreatiebad, een kleuterbad en een peuterbad met allemaal verschillende dieptes. Daarnaast beschikt het Bosbad over een grote zonneweide waar je heerlijk kunt liggen of je kunt terecht op het grote terras.

Naast het zwembad hebben ze ook een midgetgolf baan.

Bosbadlaan 4, Baarn // https://bosbaddevuursche.nl


Strandjes

Strand Muiderberg & Strand Zomerkade, © Visit Gooi & Vecht


Strand Muiderberg Een heerlijke plek om te zwemmen en lekker af te koelen tijdens warme dagen. Het water ligt tegenover Almere en je kunt er zwemmen in het IJmeer. Ook leuk om te bezoeken met kids: het begin is een ondiep zwemgedeelte en op het strandje is een speeltuin aanwezig. Bij Strandpaviljoen De Zeemeeuw kun je heerlijk op het terras of binnen in het restaurant zitten met en hapje, drankje en prachtig uitzicht over het water. Liever op het strand zelf vertoeven? Je kunt er ook strandbedjes huren voor € 7,50.

Kerkpad 1, Muiderberg


Strand Bij Stichtse Brug & Blaricum Beach, Blaricum

Het strand van Recreatiegebied Stichtsebrug, aan de voet van de Stichtsebrug, is een ideale stek voor surfers, zwemmers en zonzoekers en wordt bewaakt door een reddingsbrigade. In de zomer kun je er heerlijk zwemmen, ook leuk om te doen met kids. Daarnaast kun je terecht bij strandtent Blaricum Beach, voor een hapje en drankje op het grote terras.

Stichtseweg, Voorland 3, Blaricum // Facebook Blaricum Beach


Strandjes rondom Spiegelplas, Nederhorst Den Berg

De Spiegelplas in Nederhorst den Berg is een weidse plas met diverse kleine stranden, eilandjes en moerasbossen. In de zomer kan je heerlijk zwemmen bij onderstaande strandjes:

  • Strandje bij het Googpad: fijn zandstrand in een mooi natuurgebied waar gezwommen kan worden. Het zandstrand loopt geleidelijk af maar het zwemgedeelte is niet afgezet.

  • Strandjes aan het meer: Een heerlijk zandstrand in een prachtig natuurgebied. Je kunt dit strand alleen lopend of fietsend bereiken. Op 8 minuten lopen is een parkeerterrein.

 Het zwemgedeelte is afgeschermd met een houten balk. Je kunt dit strand alleen lopend of fietsend bereiken.

  • Speelvijver de Spiegelplas: Het strand ligt achter Sporthal De Blijk, hier kan gratis geparkeerd worden. Er is een zandstrand en een ligweide met een voetbalveld. De Speelvijver is een ondiepe plas in een mooi rustig natuurgebied. Het zandstrand loopt geleidelijk af. Er staan veel bomen die schaduw geven. Leuk om met kids te zwemmen dus!

Natuurgebied “Het Paradijs”, ten zuiden van de plas is een oase van rust en schitterende natuur. In dit gedeelte van de plas zijn voldoende aanlegplaatsen om een dagje heerlijk te verpozen. Er zijn weinig boten op de Spiegelplas. Vooral ’s avonds is het daarom vaak heerlijk rustig en kun je genieten van de prachtige natuur en zonsondergang.


Strand Zomerkade, Huizen

Vanaf recreatiepark Gooierhoofd tot aan de Zomerkade bevindt zich het strand van Huizen aan het Gooimeer. Je kunt er vertoeven op het strand, er zijn talloze terrassen van restaurants te vinden en tijdens het seizoen is er toezicht aanwezig binnen de drijflijnen.

  • Zomerkade: dit deel van het strand bestaat uit zand en je kunt er zwemmen.

  • Gooierhoofd: dit deel van het strand bestaat uit een groot grasveld en een gedeelte uit zand aan het water. Tevens is er een skatebaan, basketbalveld en volleybalveld.

Labradorstroom, Huizen


Strandje de Zuwe, Kortenhoef

Iets verder dan Zeilschool Ottenhome vind je een grasstrook waar een zwemplek is gecreëerd. Je kunt hier zwemmen in het natuurwater van de Loosdrechtse plas. Er is geen zand, maar je kunt er prima vertoeven in het gras met een picknickmand en een kleedje.

De Zuwe, Kortenhoef


Zwemstrand Naarderbos, Naarden

Tussen Golfbaan Naarderbos en Jachthaven Naarden ligt Zwemstrand Naarderbos. Het strand ligt aan het Gooimeer en maakt onderdeel uit van het Naarderbos Recreatiepark. Naast een 700 meter lange kust waar je heerlijk kunt liggen, zijn door het hele gebied wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd. Daarnaast is er een speeltuin waar de kids kunnen spelen en het water is ondiep.

Wist je dat er bij Jachthaven Naarden ook een klein, ondiep zwembad is?

IJsselmeerweg 1411, NaardenComments


bottom of page