top of page
  • Foto van schrijverEveline

Hilversum krijgt een nieuw festival: OPEN035!

Zaterdag 27 augustus 2022 bruist het centrum van Hilversum weer als vanouds tijdens festival OPEN035. Van kunstroute tot games ontwikkelen en van optredens tot rollerdisco. Cultureel Hilversum laat zich van zijn beste kant zien met vele activiteiten voor jong en oud. Deze festivaldag vormt de aftrap van de gelijknamige samenwerking tussen Hilversumse culturele instellingen en de wijken om met OPEN035 kunst en cultuur toegankelijker te maken voor Hilversummers.Corona heeft de afgelopen jaren grote impact gehad, zowel op het sociale leven van Hilversummers als op de Hilversumse economie en cultureel aanbod. Lange tijd moesten poppodia, musea, bibliotheken, kunst- en muziekverenigingen hun deuren sluiten. OPEN035 wil met dit festival een hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen in gang zetten en hen inspireren tot bijzondere samenwerkingen.


Programma OPEN035 Festival OPEN035 vindt plaats op verschillende locaties in het centrum, waaronder Dudokpark, de Gooische Brink en de Kerkbrink. Het programma van OPEN035 omvat onder andere concerten, films, workshops, een speciale kunstroute, rollerdisco, retro radio, pop-up stores, wijksafari’s vol bijzondere bewonersverhalen, games en nog veel meer.

Een aantal activiteiten die ik wil uitlichten:


Living Library in Bibliotheek Hilversum

In de Living Library lees of leen je geen boek, maar een mens. Een interessant mens, met een levensloop die waarschijnlijk heel anders is dan de jouwe. Kortom, een persoon die je in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomt en spreekt.

Vijf mensen zitten klaar om hun levensverhaal met jou te delen. In de bieb kun je met hen een open gesprek aangaan, waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Twee mensen doen dat in het Nederlands. De drie anderen spreken Engels. Kies zelf met welke persoon/personen je in gesprek wilt gaan.

Pop-Up Cinema Sing-Along: Bohemian Rhapsody op het Marktplein

Speciale Sing-Along film van ‘Bohemian Rhapsody’. Zing alle Queen-klassiekers mee!

De film ‘Bohemian Rhapsody’ is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid.

Retro Radio (Gooische Brink) Zin in een trip down memory lane? Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3 radioprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Hier werkten de grootste sterren uit de radiogeschiedenis aan hun uitzendingen en speciaal voor jullie doen ze dat tijdens OPEN35 weer! Geniet van de heerlijkste hit van weleer, onder leiding van Ad Bouman en verschillende gast dj’s.

Rollerdisco (Gooische Brink) Zeg je jaren 70 en 80 dan zeg je Rollerdisco! In de periode dat de Hilversum 3 radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverde. Niets leuker dan deze dag te vieren met een heuse rollerdisco. Rol, dans en sjans met The Weather Girls, Chic, Gloria Gaynor en de Bee Gees.


Wil je het hele blokprogramma zien? Klik dan hier.


Wijkinitiatieven OPEN035 wil niet alleen tijdens de festivaldag op 27 augustus laten zien wat voor moois Hilversum heeft te bieden, maar ook daarna blijven inspireren tot een nieuw cultureel aanbod waarin Hilversummers bovendien zelf een rol kunnen spelen. Daarom brengt OPEN035 culturele instellingen, zoals De Vorstin, Dudok Architectuur Centrum, de bibliotheek, museum Hilversum en het Filmtheater, én wijkbewoners bij elkaar om gezamenlijk activiteiten en projecten te ontwikkelen op diverse locaties in het stadscentrum. Deze locaties worden daartoe tijdelijk omgebouwd tot ‘huiskamers van de wijken’.

 

Meer informatie: www.open035.nl

Comments


bottom of page