top of page
  • Foto van schrijverEveline

Lente bij de Schaapskooi, Blaricum

Een van de eerste lentestops is voor mij het bezoeken van de eerste lammetjes in de Schaapskooi Blaricummerheide. Al jaren zijn hier de Drentse heideschapen gehuisvest. Overdag lopen ze rond over de heide om ervoor te zorgen dat de heide in stand gehouden wordt. Zij grazen de grassen weg tussen de heideplantjes en zorgen met hun vacht voor de verspreiding van zaden.

Hieronder een aantal leuke events die je deze lente niet mag missen! Leuk om met het hele gezin te doen.Elke zondag

Op zondagen kan je tussen 14.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen binnen in de Schaapskooi. Natuurgidsen van het IVN geven dan uitleg over allerlei onderwerpen, zoals padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen. Combineer je bezoek aan de schaapskooi met een wandeling over de heide en wie weet kom je nog de prachtige runderen tegen die daar vrij grazen. Ook leuk is de korte klim naar de 39,2 meter hoge top van de Tafelberg, het hoogste punt van 't Gooi. Op de top van de heuvel bevindt zich een uitkijkpunt. En als afsluiter kun je lekker wat eten en/of drinken bij restaurant de Eendracht Blaricum.


Lentefeest op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april, zijn peuters en kleuters welkom bij de schaapskooi van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er de lammetjes aaien, kleurplaten inkleuren en paaseieren zoeken. Natuurgidsen en boswachters staan klaar om vragen te beantwoorden over de schapen, de hei en andere natuuronderwerpen. Er is ook een Kleuterpad met routeaanduiding en opdrachtjes voor de kids.

Alle activiteiten zijn gratis.Schaapscheerdersfeest

Elk jaar wordt er op de eerste zaterdag van de maand juni een schaapscheerdersfeest gehouden. De schapen worden dan op ambachtelijke wijze, met de wolschaar, uit hun dikke winterjas geholpen. Er is dan ook een markt met kraampjes en foodtrucks en verschillende activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is er 2 dagen feest in verband met het 90-jarige jubileum van Goois Natuurreservaat! Dit jaar dus op 4 juni én 5 juni 2022.

 

De Schaapskooi. Oude Naarderweg 3, 1261 DS Blaricum

Comments


bottom of page