top of page
  • Foto van schrijverEveline

Wonderfeel Festival 2022, 's Graveland

Bijgewerkt op: 4 jun. 2022Het wordt binnenkort weer festival season en dit jaar zonder corona beperkingen!

Wonderfeel Festival is terug in 's Graveland! Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare natuurgebied in 's-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een miniwandeling van elkaar verspreid. Ze bieden voor ieder wat wils: van Mozart tot Aart Strootman, van Rameau tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek.


Locatie

Het festival vindt plaats op de groene buitenplaats Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. liggen. 24 hectare aan glooiend landschap, begroeide heuvels, uitbundige boomgroepen en ronde vijvers. Natuurmonumenten stelt deze plaats ter beschikking aan Wonderfeel. Op de mooiste plekjes van buitenplaats Schaep en Burgh staan overdekte podia. Dit zijn geen doorsnee partytenten, maar bijzondere akoestische paviljoens.


Start kaartverkoop: 14 april

Schrijf het in je agenda als je Wonderfeel 2022 niet wilt missen: op 14 april om 12.00 uur start de kaartverkoop! Ben je Vriend van Wonderfeel? Dan kun je al een week eerder terecht je tickets scoren; op 7 april om 12.00 uur.


Wonderfeel 2022

In alle opzichten is Wonderfeel 'als vanouds' deze zomer! Toch hebben ze ook geleerd van het succes van de 'special edition' van vorig jaar. Zo begint Wonderfeel 2022 op de vrijdag iets later, om 14.00 uur, en eindigen ze de zondag een tikje eerder, rond 21.30 uur. Het kinderprogramma barst los op de dagen waarop ze het beste tot hun recht komen: zaterdag en zondag. En ook de podia Het Weiland en De Bosplek zijn zo goed bevallen dat ze terugkeren. Podium SOLO krijgt haar plek terug, na een jaar afwezigheid.

Line-up Alvast een kleine sneak peek in de programmering, want deze is nog niet helemaal compleet. De line-up is onder andere met de volgende artiesten: Pavel KolesnikovManchester CollectiveCantoríaNathalie Joachim & FuseAM.OKNathalia & Maria MilsteinJames BatchelorNew Jazz OrchestraJiraanEva van ManenRalph van Raat & Kader AbdolahRami KhaliféNatacha KudritskayaBelinfante QuartetROctet • het Wonderfeel Festival Orchestra e.v.a.


Dichter onder de Boom

Dit jaar is Gershwin Bonevacia curator van het poëziepodium Dichter onder de Boom. Onder zijn programmering luister je naar verschillende dichters die live voordragen – onder die mooie boom. Ook Gershwin zelf draagt voor uit zijn eigen werk. Gershwin Bonevacia is momenteel stadsdichter van Amsterdam. Dit jaar verscheen zijn dichtbundel ‘Toen ik klein was, was ik niet bang’ bij uitgeverij Das Mag en vertaalt hij het kinderboek ‘Zo klinkt verandering’ van de veelgeprezen Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman.


 

Waar: Landgoed Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ 's Graveland

Wanneer: 15 t/m 17 juli 2022, 14:00 - 21:30 uur

Tickets: vrijdag €64. Zaterdag en zondag €69. Een driedaagse kaart €160. Ticket koop je hier.

Comments


bottom of page