top of page
  • Foto van schrijverEveline

Koningsdag in Hilversum

Donderdag 27 april is het weer Koningsdag en in Hilversum staan veel leuke activiteiten gepland voor jong en oud en voor ieder wat wils. Lees snel verder en kijk waar jij aan wilt sluiten.

Wil je weten wat er te doen is op Koningsnacht in Hilversum? Kijk dan hier.Vrijmarkt Hilversum

06.00 - 18.00 uur, door heel Hilversum

Heerlijk rondstruinen op zoek naar parels tijdens de vrijmarkt door heel Hilversum. Of juist zelf zitten om al je spullen nog een tweede kans te geven. En tussendoor kun je natuurlijk mooi aanschuiven bij alle andere leuke events die staan gepland. De vrijmarkt kun je vinden op de volgende gebieden in Hilversum: de Kerkstraat, de Schoutenstraat, de Zeedijk aan één kant, Hoge Naarderweg 2 t/m Raadhuis, gedeelte Dudokpark (waar geen attracties staan), ’s Gravelandseweg v.a. Kerkbrink t/m hoek Oude Enghweg/Albertus Perkstraat, Bussumerstraat vanaf het Wagenmakersplein tot het Noordse Bosje.

Alle regels van de gemeente Hilversum, waar je bijvoorbeeld niet mag staan, vind je hier.

Gratis toegang.


Vonk in de Wijk

10.00 - 12.00 uur, Larenseweg 139

Op Koningsdag is er speciaal voor de kleintjes de Kinderkleedjesmarkt VONK opgericht. Je kunt je aanmelden via e-mail: hallo@vonkindewijk.nl om een plekje te reserveren en jouw spullen te verkopen. Van die Vegans zorgen uiteraard voor oranje vegan tompoucen en andere lekkernijen.

Gratis toegang.


Dudokpark

10.00 - 17.00 uur, Dudokpark voor het Raadhuis

Uit met het gezin? Dan is dit een leuke spot. De dag begint met een beiaardiersconcert waarna om 10.30 de opening van Koningsdag door burgemeester Gerhard van den Top, Oranje Influencers, de kinderraad en wethouders. Vervolgens zijn er optredens van de Beatrix Band, Mellot, No Strings Attached en meerdere circusvoorstellingen. Kids kunnen zich de hele dag vermaken met activiteiten zoals bungeejump, springkussens, aquabootjes, zweefmolen en nog veel meer.

Gratis toegang.


El Koningsdag bij Vida

12.00 - 20.00 uur, Naarderstraat 7

Bij wijnbar Vida op de Naarderstraat kun je dansen, eten en drinken. Het terras wordt omgebouwd tot een El Koningsdag plein met mediterrane deuntjes, lekker Spaans eten en een goed gevulde bar met de lekkerste drankjes.

Gratis toegang.


Groest:

13.00 - 20.00 uur, Groest

Koningsdag LIVE op de Groest in Hilversum, zoals we elk jaar kennen. Eén groot meezingfeest op een podium midden in het centrum. Artiesten van dit jaar: Mart Hoogkamer, John West, Yves Berendse, Edwin van der Toolen, Danny Nicolay en DJ Yorit.

Gratis toegang.

Keiplein:

13.00 - 21.00 uur, Keiplein

Hier kun je terecht voor een glas bier, live muziek door een DJ met relaxte muziek. De Big Green Egg wordt aangezet door Roast voor de lekkerste hapjes van de BBQ.

Gratis toegang.


Biersteeg:

14.00 - 20.00 uur, Biersteeg

De Biersteeg kleurt oranje in samenwerking met Bistro Vos en Wijnbar Vintage. Er zijn live optredens, heerlijke dranken en smaakvolle streetfood.

Gratis toegang.


Weversplein:

14.00 - 18.00 uur, Weversplein

Op het Weversplein is Faced aanwezig om bekende op pop- en rockhits te zingen. Na het dansen kun je heerlijk op het terras van Gulle Graef of de Open Keuken zitten, terwijl je van de muziek geniet.

Gratis toegang.Komentar


bottom of page