top of page
  • Foto van schrijverEveline

Koningsdag in Hilversum

Koningsdag kan eindelijk weer goed gevierd worden, zonder lockdown, zonder maatregelen, maar weer ouderwets gezellig. In Hilversum staan veel leuke activiteiten gepland voor jong en oud en voor ieder wat wils. Lees snel verder en kijk waar jij aan wilt sluiten op woensdag 27 april 2022.

Wil je weten wat er te doen is op Koningsnacht in Hilversum? Kijk dan hier.Vrijmarkt Hilversum

06.00 - 18.00 uur, door heel Hilversum

Heerlijk rondstruinen op zoek naar parels tijdens de vrijmarkt door heel Hilversum. Of juist zelf zitten om al je spullen nog een tweede kans te geven. En tussendoor kun je natuurlijk mooi aanschuiven bij alle andere leuke events die staan gepland. De vrijmarkt kun je vinden op de volgende gebieden in Hilversum: de Kerkstraat, Schoutenstraat, Zeedijk, Hoge Naarderweg 2 tot en met het Raadhuis, gedeelte Dudokpark (waar geen attracties staan), ’s Gravelandseweg v.a. Kerkbrink tot en met de hoek Oude Enghweg/Albertus Perkstraat, Bussumerstraat vanaf het Wagenmakersplein tot het Noordse Bosje.

Alle regels van de gemeente Hilversum, waar je bijvoorbeeld niet mag staan, vind je hier.


Weversplein:

14.00 - 18.00 uur, Weversplein

Op het Weversplein is SoulMachine aanwezig om bekende op soul- en funkhits te zingen uit de 60, 70 en 80’s. Denk aan de hits van o.a. James Brown, Otis Redding, Aretha Franklin en Tina Turner. Je kunt ook heerlijk op het terras van Gulle Graef of de Open Keuken zitten terwijl je van de muziek geniet. Gratis toegang.


Dudokpark

10.00 - 17.00 uur, Dudokpark voor het Raadhuis

Uit met het gezin? Dan is dit een leuke spot. De dag begin met een beiaardiersconcert waarna om 10.30 de opening van Koningsdag door burgemeester Gerhard van den Top.

Vervolgens zijn er optredens van de Beatrix Band en de zingende kapsters.

Kids kunnen zich de hele dag vermaken met kinderattracties zoals bungeejump, springkussens, aquafietsen, een escaperoom, een zweefmolen en circusvoorstellingen.

Gratis toegang.


Groest:

13.00 - 20.00 uur, Groest

Koningsdag op de Groest in Hilversum, zoals we elk jaar kennen. Eén groot meezingfeest op een podium midden in het centrum. Artiesten van dit jaar zijn onder andere Mart Hoogkamer, Samatha Steenwijk, Quido van de Graaf, Helemaal Hollands, Johan Kettenburg en DJ Yorit. Gratis toegang.


El Koningsdag bij Vida

12.00 - 20.00 uur, Naarderstraat 7

Bij wijnbar Vida op de Naarderstraat kun je dansen, eten en drinken. Het terras wordt omgebouwd tot een El Koningsdag plein met mediterrane deuntjes, lekker Spaans eten en een goed gevulde bar met de lekkerste drankjes. Gratis toegang.

Biersteeg:

14.00 - 20.00 uur, Biersteeg

De Biersteeg kleurt oranje in samenwerking met Bistro Vos en Wijnbar Vintage. Er zijn live optredens, heerlijke dranken en smaakvolle streetfood. Gratis toegang.
Comments


bottom of page