top of page

7 x de leukste kinderboerderijen in 't Gooi

Jonge dieren bezoeken, verantwoord winkelen of er wat van opsteken. Kan allemaal bij deze kinderboerderijen. Leuk als weekenduitje met kids, met school, of zoals ik gewoon zonder kinderen ;-).

Check hieronder mijn favorieten in 't Gooi.Kinderboerderij de Hertenkamp

Gelegen in de Trompenberg, vlakbij het Mediapark ligt deze kinderboerderij. Oorspronkelijk een hertenkamp, nu met nog meer dieren als ezels, geiten, schapen, varkens, vogels en nog veel meer. Je kunt er lekker tussen de loslopende dieren rondlopen en er is een speeltuin. Je kunt er terecht met school, kinderfeestjes en nog veel meer.

De kinderboerderij is 7 dagen per week geopend en gratis toegankelijk.

Hoge Naarderweg 205, Hilversum // www.kinderboerderijhilversum.nl


Hoeve Ravenstein

Niet echt (alleen) een kinderboerderij, maar ik heb deze toch in mijn favorietenlijstje gezet. Ze hebben er natuurlijk dieren, als schapen, koeien, kippen en konijnen, maar er is hier veel meer te zien en te doen. Er is een boerderijwinkel, een boerderijcafé, een pluktuin en elke eerste zondag van de maand een boerenmarkt. Er zijn veel leuke activiteiten voor kids, zoals speurtochten en een dagje de boer helpen. Elk seizoen worden de activiteiten erop aangepast.

Ook leuk als je toch in de buurt bent, neem een kijkje bij kasteel Groeneveld.

Geopend van dinsdag tot en met zaterdag, gratis toegang.

Ravensteinselaan 3, Baarn // https://hoeveravenstein.nl


Kinderboerderij Warande in Huizen

Deze grote kinderboerderij in Huizen heeft tal aan dieren. Denk aan koeien, schapen, varkens, geiten, paarden, kippen, konijnen en cavia's. Daarnaast veel pluimvee als fazanten, pauwen en ganzen.

Daarnaast is er een heerlijk terras waar je een kop koffie en klein hapje kunt scoren.

7 dagen per week geopend, gratis toegang.

Het Merk 12, Huizen // www.kibohuizen.nl


Kinderboerderij Het Spookbos

Eerst lekker struinen in het bos en daarna knuffelen met de dieren. Klinkt goed toch? Het Spookbos is vernoemd naar het aangrenzende bos: 't Spokebosje. Je vindt er konijnen, geiten, schapen, ezels, paarden, een muildier en een varken. Kids kunnen er veel spelletjes spelen, hutten bouwen in het bos of een speurtocht doen.

Dinsdag tot en met zondag geopend, toegang is gratis.

Goyergracht Zuid 3A, Eemnes // https://spookbos.nlKinderboerderij de Meent

Deze leuke kinderboerderij in de Meent ligt aan een melkveehouderij. Je maakt dus kennis met een échte boerderij en kleine dieren als geiten, konijnen en meer. Er is een speeltuin en te leuk: een theehuis. Bij. Juffrouw Janssen kun je terecht voor koffie, thee, lunch, borrelhapjes en ijsjes. Ook deze locatie zorgt voor kinderfeestjes.

Als je er toch bent: je kunt hier op een verantwoorde wijze vlees kopen. Nadat de koe als melkkoe heeft gefungeerd (waar ze 160 dagen op de wei lopen per jaar), wordt de koe gebruikt voor vlees. Melk is hier ook vers te koop.

Geopend van woensdag tot en met zondag, gratis toegang.

Melkmeent 9, Hilversum // www.kinderboerderijdemeent.nl


Kinderboerderij ‛t Mouwtje

In Bussum hebben ze bij 't Mouwtje een groot weide waar schapen, geiten en varkens wonen. Daarnaast hebben ze een caviaverblijf, konijnenhok en een volière. Kippen lopen er gezellig los rond. De knuffelen zijn er om te aaien en te knuffelen. Daarnaast kun je voer kopen voor €0,50 om de kippen en konijnen te voeren. Ze hebben een bar met drankjes en kleine hapjes. Woensdag tot en met zondag geopend, toegang is gratis. Huizerweg, Bussum // www.degooiseark.nl

Kinderboerderij de Pluimgraaf De Pluimgraaf ligt op een mooie plek. Deze kinderboerderij ligt op een prachtige plek: hij kijkt uit op de gracht en vesting van Naarden. De schapen en geiten grazen op de vestingwallen en een bunker uit de eerste wereldoorlog doet dienst als geitenstal. Naast deze dieren vind je er varkens, een volière, konijnenflat, caviaverblijf en kippenren.

Ook hier kun je alle dieren voeren voor €0,50, behalve de varkens. En ook hier kun je weer lekker knuffelen met de konijnen.

Dinsdag en donderdag tot en met zondag geopend, toegang is gratis.

Korte Bedekteweg 1 Y, Naarden // www.degooiseark.nl

Comments


bottom of page