top of page
  • Foto van schrijverEveline

8 x kidsproof wandelingen & speurtochten in 't Gooi

Bijgewerkt op: 26 jan. 2022

Even geen idee meer wat je deze lockdown kunt doen met kids? Altijd open, leerzaam én leuk: zoek de natuur op.

Hieronder heb ik de leukste kidsproof wandelingen en speurtochten op een rijtje gezet, allemaal in of dichtbij Hilversum, in 't Gooi.


© Staatsbosbeheer

Kabouterpad Eethuys De Generaal

Een van de bekendste: het kabouterpad in Baarn. In samenwerking met Staatsbosbeheer hebben ze een onwijs leuke route van 500 tot 1500 meter om samen met kids te lopen. Bij Eethuys de Generaal krijgen kids een puntmuts en knapzak. En opdrachten die je tijdens de route kunt maken. De houten kabouters wijzen je de weg en na afloop ligt er een heus kabouterdiploma klaar voor de kids! Ook leuk om te doen met een verjaardagsfeestje. Geschikt voor kids van 3-6 jaar. Het Kabouterpad is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Kosten zijn € 6.50.

Lt. Generaal van Heutszlaan 5, 3743 JL Baarn // https://degeneraal.nl


Brasserie Zonnestraal

Bij Brasserie Zonnestraal kun je een leuke speurtocht met opdrachten ophalen! Super leuk rondje door de prachtige omgeving rondom Landgoed Zonnestraal en de Hoorneboegse heide met vragen en een lijstje om het in te vullen. Bij terugkomst krijg je een lijstje met antwoorden en sluit je de dag af met een drankje. Warme choco met slagroom bijvoorbeeld? De ouders genieten van een glas glühwein of warme chocolademelk met bailey’s 😉.

Loosdrechtsebos 19, 1213 RH Hilversum // https://brasserie-zonnestraal.nl© Staatsbosbeheer

Speurtocht Spechtenpad De Vuursche

Staatsbosbeheer heeft in De Vuursche een leuke speurtocht uitgezet: het Spechtenpad. Langs deze route zitten spechten verstopt in de bomen. Op de parkeerplaats bij het startpunt van de speurtocht staat een kastje waar je gratis de speurtocht kunt pakken. De tocht is ongeveer 3 kilometer lang en leuk om met het hele gezin te doen.

Liever digitaal voor het geval ze er niet zijn? Je kunt de route hier downloaden.

Hilversumsestraatweg 16A, 3744 KC Baarn


Speurtochten bij Kasteel Groeneveld

Met kids kun je kabouters vinden in het kabouterbos, in de tuin van Kasteel Groeneveld. Geschikt voor kindereen van 2-6 jaar. De speurtocht is af te halen bij de balie van het kasteel voor €2,00. Bij het Grand Café is een knapzak met lekkers en een verrassing verkrijgbaar: € 6,95.

Een andere optie is de speurtocht Perfect Animals. Op de wandelroute Perfect Earth Animal Speurtocht van Kasteel Groeneveld zijn langs de gele paaltjesroute (ca. 3 km) over het landgoed digitale dieren verstopt. Download de gratis Perefct Earth Animal app op je telefoon en je kunt aan de slag! Via de app spaar je alle dieren.

Groeneveld 2, 3744 ML Baarn // https://kasteelgroeneveld.nl© Hoeve Ravenstein

Boerderij Speurroute Hoeve Ravenstein

Op Hoeve Ravestein is er een speurtocht voor kids tussen 3-10 jaar. Een educatieve speurtocht over het erf, langs de stallen, de weilanden en dieren met opdrachten en vragen. De speurtocht duurt ongeveer 30 minuten en aan het einde ontvangen de kids een diploma. Ze gaan op zoek naar sporen, hoefafdrukken en dieren. De kosten zijn € 6 p.p. incl. opdrachtenboekje, goody bag met knijpfruit, koek en rozijnen en boerenhulpje-diploma. Begeleiders betalen niet voor deelname.

Top 5 leukste kinderactiviteiten bij Hoeve Ravenstein, vind je hier.

Ravensteinselaan 3, 3744 ML Baarn // https://hoeveravenstein.nl


Speelbos 't Laer

Niet echt een wandeling, maar ook uitsluitend in de natuur. Speelbos 't Laer is een speelbos geworden gericht op kinderen van 4 t/m 14 jaar, met uitsluitend natuurlijke speelelementen zoals een beekloop met pomp, een boomstammenpad, holle weggetjes en nog veel meer. Kids kunnen zich uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur.

Oude Postweg 1, 1251 SE, Laren
Schaapskooi Blaricummerheide

Naast dat je hier dagelijks terecht kunt om de schapen te bekijken en in het voorjaar de lammetjes, kun je ook een leuke speurtocht volgen. Spelenderwijs leren ze allerlei dingen over de natuur rondom de schaapskooi.

Ook leuk: elk jaar wordt er op de eerste zaterdag van de maand juni een schaapscheerfeest gehouden. De schapen worden dan op ambachtelijke wijze, met de schaar, uit hun dikke winterjas geholpen. Op 4 juni 2022 staat het schaapscheerfeest dit jaar gepland.

Download de speurtocht hier.

Oude Naarderweg 1, 1261 DS Blaricumコメント


bottom of page