top of page
  • Foto van schrijverEveline

10 x terrassen met kids in 't Gooi

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

De terrassen zijn sinds 28 april weer geopend, van 12.00 - 18.00 uur. Alle regels over aantallen bijvoorbeeld, vind je hier. Eerder schreef ik al in een blog de 40 terrassen in Hilversum die je niet mag missen, klik hier.


In deze post heb ik mijn 10 favo terrassen om naar toe te gaan met kids voor jullie op een rijtje gezet. En dit keer niet beperkt tot Hilversum. Lees snel verder!


© Juffrouw Jansen

Theeschenkerij Juffrouw Jansen, Hilversum In de Hilversumse Meent is kinderboerderij de Meent te vinden met een ruim terras waar Juffrouw Jansen koffie, thee en lunch serveert. Het ruime terras kijkt uit op de kinderboerderij, maar ook op een speeltuin! Genoeg te zien en te doen voor kids dus!

Melkmeent 9, 1218 XX // www.juffrouwjansen.net


Pannenkoekenboerderij de Wildenburg, Baarn Binnen een grote boerderij, buiten een enorm terras met uitzicht over een weiland en bos. Ze hebben een enorme kaart is met pannenkoeken, en niet alleen voor kids maar ook voor volwassenen. Naast het terras ligt een speeltuin met verschillende toestellen, lopen er kippen, schapen en paarden rond en kunnen de kids kleuren. Genoeg te zien en doen dus!

Wildenburglaan 9, 3744 MK // www.dewildenburg.nl

De Wintertuin Experience in Baarn Vroeger was het een botanische kas, nu is het een theetuin en terras. Vanaf het terras kijk je uit over het Cantonspark, waar de kids heerlijk kunnen spelen. Er zijn ook meerdere belevingen en spellen, zoals het parkspel en nog veel meer. Meer info hierover vind je op de website van de Wintertuin Experience.

Heemskerklaan 25, 3742 AK // https://wintertuinexperience.nl


© Heidezicht

Restaurant café Heidezicht, Bussum

Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan! ’s Morgens kun je er terecht voor je eerste slok koffie met warme appelkruimeltaart. Maar ook de lunch en borrel zijn hier heerlijk. Daarna kun je ook nog lekker wandelen over de heide.

Randweg 203, 1403 XT // https://heidezicht.com


PorterHouse, Naarden Aan het water, met uitzicht op de boten en het Gooimeer staat PorterHouse Naarden. Het terras op de houten veranda is overdekt en biedt schaduw in de zomer. Liever een. zonnetje pakken? Dan neem je plaats op de vlonder boven het water. Voor de kids is er een omheinde (water) speeltuin en zelfs een zwemplek. Ze bieden zwemvesten als je dat prettiger vindt.

IJsselmeerweg 6, 1411 AA // https://porterhouse.nl/locations/naarden/


Theehuis 't Bluk, Laren

Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Er is een enorm terras en super leuk om met kids heen te gaan, omdat er ook een grote speeltuin aanwezig is. Je kunt er terecht voor een lekker ontbijt, lunch en koffie.

Zuiderheide 2, 1251 SE Laren // www.bluk.nl© Bruis

Restaurant Bruis, Blaricum Familie- en pannenkoekenrestaurant heeft niet alleen een terras met een heerlijke (kinder-)menu kaart, maar ook een speeltuin en speelgoed om mee te spelen.

Liever ergens anders heen met de kids, maar toch een stukje Bruis meenemen: maak gebruik van de picknickservice. Bestel vanuit het to go assortiment en je krijgt het mee in een picknickmand met een echt geruit picknickkleed erbij. Zoek een leuk plekje op het ruime gras om Bruis heen, in de speeltuin of iets verderop op het strand.

Deltazijde 3-01, 1261 ZM // www.restaurantbruisblaricum.nl


Restaurant de Eendracht, Blaricum

Voorheen de Tafelberg, op de Blaricummerheide zit restaurant de Eendracht met een groot terras. Uitzicht over de heide, daarnaast een speeltuin. Jij een glaswijn aan de wijnbar, kids in de speeltuin of rennen over de heide. Tegenover de Eendracht bevindt zich een uitkijkpunt met het hoogste punt van 't Gooi.

Nog een leuk uitstapje: een paar 100 meter verderop bevindt zich de Schaapskooi van Blaricum. Met momenteel allemaal lammetjes! Genoeg te doen dus met kids!

Oude Naarderweg 2, 1261 DS // www.deeendracht-blaricum.nl


© Brambergen

Brambergen, 's-Graveland De bosrijke omgeving van Brambergen is geschikt voor een heerlijke wandeling en daarna kun je nog lekker genieten op het heerlijke terras. Naast het terras ligt een natuurspeeltuin waar kinderen met takken kunnen sjouwen, kliederen met water, in de boomhut klimmen en nog veel meer leuke activiteiten.

Noordereinde 54 D, 1243 JJ // https://brambergen.nl


Strandpaviljoen de Zeemeeuw, Muiderberg De Zeemeeuw ligt direct aan het strand van Muiderberg met uitzicht op de haven. Er staat een grote speeltuin naast het terras. Het water is ondiep, dus met mooi weer kunnen de kids in het water spelen.

Zeeweg 1a, 1399 GP // www.zeemeeuw.net


Opmerkingen


bottom of page