top of page
  • Foto van schrijverEveline

11 x kidsproof activiteiten tijdens de kerstvakantie in Hilversum e.o.

Het is weer bijna kerstvakantie, van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023. Heb je nog leuke tips nodig om samen met het gezin te doen of om de kids te vermaken? Hieronder heb ik 11 tips gedeeld in Hilversum en omgeving. Lees snel verder!Schaatsen

Als het niet koud genoeg is op het natuurijs, zijn er gelukkig nog de pop-up schaatsbanen in 't Gooi. Met hele leuke activiteiten voor kids. Denk aan peuterschaatsen en schaats lessen. Maar ook bijvoorbeeld disco schaatsen. En wie maak je nou niet blij met een kop warme chocolademelk om na het schaatsen mee op te warmen? Check alle pop-up schaatsbanen, inclusief prijzen en agenda, hier.


Kerst in Slot Zuylen

Tussen 9 en 30 december is Slot Zuylen ondergedompeld in kerstsferen. Er staat een grote kerstboom op het voorplein en het hele kasteel is versierd met kerststukken en lichtjes. Naast de regulieren rondleidingen of zelfstandig rondlopen door het kasteel, hebben ze in de kerstvakantie ook speurtochten voor kids gemaakt. Daarnaast kun je bij het koetshuis een warme kop chocolademelk en een stukje taart halen. Of rooster marshmallows op het rooster!

Let op: het kasteel is gesloten op eerste en tweede kerstdag, evenals oud- en nieuwjaarsdag.

Tournooiveld 1, Oud Zuilen (UT) - website


Kerstfeest bij de Krachtcentrale in Huizen

Van 16 tot en met 31 december is er een kerstfeest bij De Krachtcentrale in Huizen. Dagelijks geopend en vrij toegankelijk met onder andere levende kerststal, een zweef- en draaimolen en foodtrucks. In de kerstvakantie staat het volgende op extra het programma: op vrijdagmiddag 23 december een prikkelarm kerstfeest en in de avond is er een lichtjesfeest door Huizen. Op 24 december muziek, voorlezen en kerstliederen. Specifieke tijden voor het programma en aanmelden vind je hier.

Havenstraat 76, Huizen - website


Kerstvakantie bij Muiderslot

Er zijn weer heel veel leuke dingen te doen bij het Muiderslot. Zo is er tijdens de winterperiode het Winterkasteel, waarin het kasteel in winterse sferen is en met prachtig gedekte tafels. Daarnaast kun je meebouwen aan het grootste Lego Winterkasteel van Nederland. Er worden op verschillende dagen in de kerstvakantie verhalen verteld of voorgelezen voor kids tussen de 5-9 jaar, deze duren ongeveer 10 minuten. Meer info over de hele agenda, tijden en kosten vind je via de link hieronder.

Herengracht 1, Muiden - websiteWintercircus Hilversum

Iedere kerstvakantie heet Wintercircus Hilversum bezoekers uit heel Nederland welkom voor een circusprogramma boordevol humor, acrobatiek en sensationele circusacts. Zo ook deze kerstvakantie. Van 24 december tot en met 8 januari is Wintercircus Hilversum weer te vinden bij Sportpark Berenstein. De magie begint al bij aankomst, als je het sprookjesachtige tentencomplex tegenkomt. Binnen is er een prachtige, winterse sfeer opgebouwd en kun je in de foyer terecht voor hapjes en drankjes.

Tickets kosten tussen de €15,00 en €35,00 afhankelijk van de plek. Alle acts vind je hier en het programma hier. Koop je tickets hier.

Kininelaantje 9, Hilversum - website


Kerstvakantie Filmtheater Hilversum

Tijdens de kerstvakantie draaien ze in Filmtheater Hilversum extra veel kinderfilms. Kinderen van alle leeftijden kunnen de koude dagen in de warme zalen vullen met heerlijke films, zoals:


Kerst en lumineuze nachten bij Kasteel de Haar

Het grootste kasteel van Nederland staat in de decemberperiode weer helemaal in het teken van kerst, kerst en nog eens kerst. Een kerstboom van 8 meter (!) hoog in de hal, eer dan honderden kerstballen en lichtjes in de vertrekken en slaapkamers en aan sfeervol verlichte haarden. Er is voor een kids een specifieke speurtocht 'Het gestolen recept', meer daarover vind je hier.

Daarnaast wordt elke avond het kasteelpark een verlicht decor en ontdek je tijdens een anderhalf uur durende wandeling (2,5 km) alle verhalen van het kasteel. Tickets kosten hiervoor €19,00 en is gratis voor kids onder de 4 jaar. Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Kasteellaan 1, Haarzuilens (Utrecht) // website


Kinderactiviteiten in de natuur - OERRR

OERRR is van Natuurmonumenten en organiseren kinderactiviteiten in de natuur. Leuk én leerzaam voor kids dus! In de kerstvakantie hebben ze extra activiteiten gepland, zoals 'Spoorzoeken met de boswachter', ' Vette Vogel Dag', waar kids vogelsnacks kunnen maken of 'Struinen en knutselen met de boswachter'.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een leuke wandeling met het gezin maken welke kidsproof is.

Bezoekerscentrum Gooi & Vechtstreek bevindt zich in 's Graveland. Alle activiteiten, kosten en tickets vind je hier.

Noordereinde 54B, 's Graveland - website
Winter Paleis Soestdijk

Van 16 december tot en met 8 januari verandert Paleis Soestdijk in een sprookjesachtig Winter Paleis. Het paleis wordt spectaculair uitgelicht en een aantal zalen zijn compleet in kerststijl te bewonderen.

Er zijn verschillende activiteiten gepland. Wanneer je bijvoorbeeld over het landgoed wandelt kan het zomaar zijn dat je een koor tegenkomt dat Christmas Carols zingt. Bij de Watertoren kun je koek en zopie vinden. Er is een prinsessen speelhuisje en in de Balzaal kan je je verkleden als prins of prinses.

Let op: ze zijn gesloten op 24 december, Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Tickets kosten €12,50 voor volwassenen en €6,00 voor kinderen vanaf 2 jaar.

Amsterdamsestraatweg 1, Baarn - website


Kerstmis in het Hart van Huizen

Middenin Huizen is er van 20 tot en met 27 december een leuk kerstfestival, met onder andere een prachtige Huizer botter, een kinderkerstkar met muziek en attracties, een zweefmolen en de 'Wonderland Express' kersttrein voor de kids. Het programma in de kerstvakantie is op vrijdagavond 23 december de Kerstmannenband en 2 acts met Winterlady’s & Miss Gift. Op 24 december is de Charles Dickensband en op 27 december is de Sneeuwpoppenband (kwintet). Meer over de agenda vind je hier.

Oude Raadhuisplein, Huizen - website


Sterren kijken bij de Sterrenwacht

Wist je dat we een eigen, permanente Sterrenwacht hebben in 't Gooi? Inclusief elektrisch bedienbaar schuifdak, zodat met slecht weer het ook mogelijk is de sterrenhemel te bekijken? Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek beschikt over twee grote telescopen en diverse kleinere telescopen. De sterrenwacht is gevestigd op de 1ste verdieping van gebouw Brambergen naast het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s Graveland. Iedere vrijdagavond van tot en met 31 maart is er een sterrenkijkavond. Super leuk én leerzaam om deze kerstvakantie met kids te doen. Toegang is €3,00 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen v.a. 6 jaar (onder de 6 jaar hebben gratis toegang) en een bezoek duurt circa 55 minuten.

Noordereinde 54E, ‘s-Graveland - website


bottom of page