top of page
  • Foto van schrijverEveline

11 x kidsproof speurtochten in 't Gooi

Op zoek naar leuke ideeën om te doen met kids dit najaar? Altijd open, leerzaam én leuk: zoek de natuur op! Hieronder heb ik de leukste kidsproof speurtochten op een rijtje gezet, allemaal in of dichtbij Hilversum, in 't Gooi.


Het Kroontjespad bij Eethuys De Generaal, Baarn

Het Kabouterpad in Baarn bestaat helaas niet meer, maar er is wel een hele leuke vervanger gekomen: 'Heet Kroontjespad'. Het is een audiotour voor kinderen door het Baarnse Bos, waarbij je met je telefoon de QR-code scant op de bordjes op het pad en de audiotour kunt starten. Geschikt voor kids van 3-6 jaar. Het Kroontjespad duurt ongeveer een uur (3 km). Of kies de kortere route, die is ongeveer een half uur (1,5 km).

Lt. Generaal van Heutszlaan 5, Baarn // https://degeneraal.nl


Brasserie Zonnestraal, Hilversum

Bij Brasserie Zonnestraal kun je een leuke speurtocht met opdrachten ophalen! Super leuk rondje door de prachtige omgeving rondom Landgoed Zonnestraal en de Hoorneboegse heide met vragen en een lijstje om het in te vullen. Bij terugkomst krijg je een lijstje met antwoorden en sluit je de dag af met een drankje. Warme choco met slagroom bijvoorbeeld? De ouders genieten van een glas glühwein of warme chocolademelk met bailey’s 😉.

Loosdrechtsebos 19, Hilversum // https://brasserie-zonnestraal.nl


Speurtocht Spechtenpad De Vuursche, Baarn

Staatsbosbeheer heeft in De Vuursche een leuke speurtocht uitgezet: het Spechtenpad. Langs deze route zitten spechten verstopt in de bomen. Op de parkeerplaats bij het startpunt van de speurtocht staat een kastje waar je gratis de speurtocht kunt pakken. De tocht is ongeveer 3 kilometer lang en leuk om met het hele gezin te doen. Liever digitaal voor het geval ze er niet zijn? Je kunt de route hier downloaden.

Hilversumsestraatweg 16A, Baarn


3x speurtochten bij Kasteel Groeneveld, Baarn

Kasteel Groeneveld in Baarn biedt wel 3 verschillende speurtochten en kidsproof wandelingen aan.

Allereerst de kabouterspeurtocht waar de kids kabouters vinden in het kabouterbos, in de tuin van Kasteel Groeneveld. Geschikt voor kindereen van 2-6 jaar. De speurtocht is af te halen bij de balie van het kasteel voor €2,00. Bij het Grand Café is een knapzak met lekkers en een verrassing verkrijgbaar: € 6,95.


De tweede optie is de speurtocht Perfect Animals. Op de wandelroute Perfect Earth Animal Speurtocht van Kasteel Groeneveld zijn langs de gele paaltjesroute (ca. 3 km) over het landgoed digitale dieren verstopt. Download de gratis Perefct Earth Animal app op je telefoon en je kunt aan de slag! Via de app spaar je alle dieren.


De laatste optie is 'Ben de Boomwachter'; een leuke zoektocht door het park voor de hele familie. Op elke plek is een opdracht voor de kinderen (met behulp van GPS) en een leuk weetje of achtergrondinformatie voor volwassenen. Na afloop krijgen de kinderen een medaille. Het boekje bij deze wandeling kost € 2,00.

Groeneveld 2, Baarn // https://kasteelgroeneveld.nl


2x speurroutes bij Hoeve Ravenstein, Baarn

Op Hoeve Ravestein is er een speurtocht voor kids tussen 3-10 jaar. Een educatieve speurtocht over het erf, langs de stallen, de weilanden en dieren met opdrachten en vragen. De speurtocht duurt ongeveer 30 minuten en aan het einde ontvangen de kids een diploma. Ze gaan op zoek naar sporen, hoefafdrukken en dieren. De kosten zijn € 6,00 p.p. incl. opdrachtenboekje, goody bag met knijpfruit, koek en rozijnen en boerenhulpje-diploma. Begeleiders betalen niet voor deelname.


Deze tijd van het jaar, tussen 23 september t/m 21 december, is er ook de herfstwandeling voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Kids kunnen een knapzakje ophalen bij het boerderijcafé met daarin een boekje met de route van de herfstwandeling. De wandelroute is ongeveer 3 km, voor de kleine beentjes is er een verkorte route. Onderweg zijn er diverse opdrachten, zoals het zoeken naar herfstschatten, paddenstoelen tekenen en herfstfoto's maken. De kosten zijn €6,00 inclusief knapzakje met het herfstboekje, kleurpotloodjes, een appel en als afsluiting warme chocolademelk met slagroom in het Boerderijcafé.

Ravensteinselaan 3, Baarn // https://hoeveravenstein.nl


Schaapskooi Blaricummerheide, Blaricum

Naast dat je hier dagelijks terecht kunt om de schapen te bekijken en in het voorjaar de lammetjes, kun je ook een leuke speurtocht volgen. Spelenderwijs leren kids allerlei dingen over de natuur rondom de schaapskooi. Download de speurtocht hier.

Oude Naarderweg 1, Blaricum


2 speurtochten bij Pinetum Blijdenstein, Hilversum

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een leuke en leerzame speurtocht opgezet door de tuin van Pinetum Blijdenstein. De speurtocht is uitgezet met groene cijferbordjes en middels vragen en een kaart kunnen kids spelenderwijs veel leren over deze botanische tuin in Hilversum. Deze speurtocht is het hele jaar door te volgen. Meer info en de vragen vind je hier.

Een andere leuke optie is 'die Rugzakroute'. Kids krijgen aan het begin van de speurtocht een rugzak met daarin alles wat je nodig hebt om de vragen te beantwoorden. De rugzakroute is geschikt voor kids van 8 tot 12 jaar en duurt ca. een uur. De kosten zijn € 5,00 per kind. Begeleiding door een volwassene per vier kinderen is verplicht (entree € 2,50). Je kan de rugzak reserveren op woensdag- en zondagmiddag of op afspraak.

Van der Lindenlaan 125, Hilversum // www.pinetum.nl

コメント


bottom of page