top of page
  • Foto van schrijverEveline

12 x kerstmarkten in Hilversum, 't Gooi en omgeving

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022

Wil je alvast in de kerstsfeer komen? Vroeg in de sfeer komen en cadeaus kopen of juist een activiteit rondom de feestdagen? In de omgeving van Hilversum en 't Gooi zijn maar liefst 10 kerstmarkten te bezoeken dit jaar!

Ik heb sowieso tickets voor de kerstmarkt onderop dit lijstje waar ik dit jaar voor het eerst naartoe ga! Lees snel verder..


Kerstmarkt Winter Village

Kerstmarkt Winter Village, Laren

Op 9, 10 en 11 december op de Brink in Laren: de Kerstmarkt van Winter Village Laren! Natuurlijk in combinatie met de schaatsbaan Winter Village welke elk jaar te vinden is in Laren. Er zijn ongeveer 50 kramen met leuke kerstcadeaus voor jezelf of een ander. prachtige producten en een sprookjesachtig decor zorgen voor een unieke en zeer sfeervolle markt! Daarnaast zijn er ook kraampjes met warme chocolademelk, glühwein, broodjes met warme worst en andere winterse versnaperingen Met alle gezellige lampjes, de schaatsbaan en gezelligheid midden op de Brink mag je deze kerstmarkt niet missen. Gratis entree.

9 december 16.00-21.00 uur, 10 en 11 december 11.00-21.00 uur.

De Brink 1, Laren // website


Kerstmarkt Bussum

Na alle lockdowns is de kerstmarkt in Bussum weer terug! De leukste straat van Bussum heeft meer dan 50 kramen in de straat met live muziek, gluhwein, hapjes en natuurlijk zijn alle winkels open. Gratis entree.

11 december 10.00-17.00 uur.

Spiegelstraat, Bussum // website


Kerstmarkt Naarden-Vesting

Stichting Burgezin zorgt in Naarden-Vestig voor gezellige en sfeervolle kerstmarkt. Met kramen, warme chocolade melk en glühwein. Ook is er live muziek van onder andere de Beatrix Brassband en er wordt kerstliedjes gezongen door het Goois Vocaal Ensemble. En zoals elk jaar is de ‘levende stal’ aanwezig. Gratis entree.

10 december 12.00-20.00 uur.

Ruijsdaelplein, Naarden-Vesting // website

Trotsmarkt Kerst Special, Kasteel Groenveld

Trotsmarkt is elke tweede zondag van de maand al te bezoeken op het terrein van Kasteel Groeneveld, en in december komt er een Kerst Special. Veel kraampjes voor leuke kerstcadeaus onder de boom of producten op tafel. Ook zijn er foodkraampjes, met bijvoorbeeld glühwein, poffertjes voor de kids, oliebollen en meer. Ook is er dagelijks live muziek met koren en zijn er workshops te volgen. Gratis entree. 10 en 11 december 10.00-18.00 uur.

Groeneveld 2, Baarn


Goois Winter Fair

Goois Winter Fair is een kerstmarkt die gehouden wordt op het complex van SC 't Gooi. De kerstmarkt is een avondmarkt (extra gezellig!) van 16.00 tot 22 uur. Er zijn ruim 40 kramen en foodtrucks. Naast de kraampjes en foodtrucks is er live muziek van onder andere Amsterdamse crooner JOOP TERTAAS en een zingende kerstman... Elke dag veranderen de live optredens en kraampjes, dus geen dag is hetzelfde. Entree en parkeren is gratis.

21, 22 en 23 december 16.00-22.00 uur.

Kininelaantje 9, Hilversum // meer info


Kerstmarkt Licht & Kunst Loosdrecht

Deze kerstmarkt zal plaatsvinden op het kerkplein van Lichtbaken Loosdrecht. Het wordt een gezellige markt waar lokale ondernemers bij elkaar komen om kerst te vieren met de bewoners van Loosdrecht en belangstellenden. Naast gezellige kraampjes hebben ze er muziek, een hapje en een drankje en winterse gezelligheid.

Voor de inwoners van Loosdrecht is er ook het jaarlijks terugkerende evenement Licht & Kunst, waarbij de hele maand december het dorp wordt opgelicht. Meerdere bedrijven maar ook de huizen en tuinen worden met licht versierd. Op 18 december wordt de winnaar bekend gemaakt van de mooist versierde tuin in Loosdrecht! Gratis entree.

18 december 12.00-17.00 uur.

Oud-Loosdrechtsedijk 230, Loosdrecht // websiteBoeren Kerstmarkt, Hoeve Ravenstein

Net als voorgaande jaren wordt Hoeve Ravenstein weer omgetoverd tot Winterparadijs! Met een Levende Kerststal, Wensboom en Rendierenspeurtocht.

En daarbij hoort natuurlijk een kerstmarkt bij! Op zondag 18 december zijn er marktkramen met duurzame, glutenvrije- en streekproducten. Gratis entree en gratis parkeren.

18 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Ravensteinselaan 3, Baarn // meer info


Kerstfair Christmas Twinkel, Lage Vuursche

In het historische dorp de Lage Vuursche zal een gezellige kerstmarkt plaats vinden tegenover Restaurant de Lage Vuursche. Samen met de lokale ondernemers zal er een gezellige markt zijn met vuurkorven, lekkere hapjes, glühwijn en meer. Kids kunnen knutselen aan een snoephuisje terwijl ouders genieten van een heerlijke bovenstaande. Gratis entree en parkeren.

17 december 12.00-19.00 uur.

Dorpsstraat 2, Lage Vuursche // meer info


Biologische kerstmarkt, De Groene Afslag

Elke eerste en derde zondag van de maand is er een biologische markt. De markt op zondag 18 december is niet alleen wat groter, maar deze staat ook in het teken van de kerst- en feestdagen. Aangevuld met vuurkorven, muziek en Glühwein. Daarnaast worden er 320 x 8 kilo biologische sinaasappels gratis weggegeven! Gratis entree en parkeren.

18 december 11.00-16.00 uur.

Amersfoortsestraatweg 117, Laren // website


Kerstmarkt Kerst Natuurlijk, Pinetum Blijdenstein

Kom in de kerstsfeer in de mooie versierde botanische tuin van Hilversum. Met 10 bijzondere kraampjes, muziek, vuurkorven, versnaperingen, zoals peciale Pumpkin Chai Latte en warme appelpunch. Kids kunnen lekker knutselen: met dennenappels kan je je eigen kleine kerstboom maken en versieren met verf en glitters. Gratis entree.

11 december 12.00-17.00 uur.

Van der Lindenlaan 125, Hilversum // website


Kerstmarkt, Vonk in de Wijk

Op zaterdag 17 december is er een kerstmarkt bij Vonk, met warme chocolademelk, glühwein, broodjes rookworst én foute kerstmuziek. Daar vind je ook andere Vonkers met mooie (kerst)spulletjes en voor kids het interactieve poppentheaterstuk POST! Gratis entree.

17 december 15.00-18.00 uur.

Larenseweg 139, Hilversum // websiteCountry & Christmas Fair


Country & Christmas Fair, Kasteel de Haar

Niet om de hoek, maar wel binnen een half uur afstand rijden van Hilversum: Kasteel de Haar in Utrecht. Deze kerstmarkt hoort op het lijstje, omdat dit de grootste van de BeNeLux is! De kerstfair begint al eind november en je kunt hier alvast in opperste kerststemming komen met kerstbomen met lichtjes, de geur van glühwein en warme wafels. Het Dickens-koor en classics als Jingle Bells. Een enorme kerstmarkt met vele events. Denk aan het Huis van de Kerstman, een bezoek aan het kasteel, live muziek, workshops en een watershow.

Tickets kosten €17,50 voor volwassen en €11,00 kinderen van 12-16 jaar. Een parkeerkaart kost €10,00. Tickets kun je hier kopen.

22 november tot en met 27 november, 10.00-22.00 uur (27 november tot 18.00 uur).

Kasteellaan 1, Haarzuilens (UT) // website


Comments


bottom of page